Året 2009 del 1

Jeg må si at jeg er veldig glad for at jeg legger 2009 bak meg. Jeg tror aldri jeg har grått eller ledd så mye et år. Alt for mange oppturer og nedturer. Jeg husker i fjor så gledet jeg meg til 2009 siden 9 er lykketallet mitt så det måtte bli et lykkeår. Yndlingsmåneden min er mai, så jeg tenkte mai 2009 skulle bli den beste. Jeg har aldri tatt så feil i hele mitt liv...

Januar:
Jeg gikk inn i året som feit. Sånn er det å være utvekslingsstudent </3 Jeg hadde akkurat byttet til familien til Romulo og var på ferie med Irene som var vertsmoren min i den første vertsfamilien. Vi var i Valencia med familien hennes, dro på stranda og feira nyttårsaften der.
Da jeg kom tilbake håpet jeg på å få bli boendes hos Romulo. 15 januar kom kordinatoren min til meg og sa "Vilde, du blir kastet ut av huset den 17 januar og du må finne deg et sted å bo." Så stod jeg der, uten hjem, familie eller noe.. Romulo hjalp meg, og jeg ble ikke kastet ut den 17. Litt etter fikk jeg vite at organisasjonen hadde funnet en vertsfamilie, og jeg kunne ikke lenger bo hos Romulo. Vi besøkte familien og de godtok meg. Jeg var kjempe lei meg for jeg ville ikke vekk. Hva om familien var dritt? Jeg fikk også vite at jeg måtte bytte skole (fra den beste skolen jeg hadde gått på) og det var enda mer dritt.

I den nye vertsfamilien kjørte vi rundt på mange forskjellige skoler... Ingen ville ta meg imot.. Tilslutt fant vi en, og etter at jeg hadde gått der en dag, fant jeg ut at det var skole fra klokka 7 til 6. 11 timersskole - aldri i livet. Jeg sluttet og vi klarte å finne en ny skole.. En katolsk med nonner som styrte den -.- Jeg visste det kom til å bli kjipt. Det var også fest i Venezuela så det var mye tyrefekting å sånn.
Da jeg startet på min fjerde skole kjente jeg en "jeg gir opp" følelse.. Jeg prøvde ikke å bli venner med noen og satt mye med meg selv. Jeg trivdes ikke i det hele tatt.


Nyttårsmiddagen


Med italienere


Caracas


Caracas


På tur med fjellheis


På en Bob Marley bar


Lin, Irene og meg


Gjørmebad
Okse-dyreplageri-ting..


Kakkerlakker jeg kasta i do


Svandis og meg på konsert
McDonalds.


Krissel (vertssøster) og meg på kjedelig tivoli


Prinsessene på festen


Ivo, Maggie, Therese, Svandis og meg :)


Bursdagen til Maggie


Spilte paintball

Februar:
Jeg gikk på den nye skolen min og ble kjent med den nye vertsfamilien. Vertsfamilien skulle til  Las Vegas og lot meg få bli med! Det var helt utrolig og kjempe gøy!
Presidenten Hugo Chavez skulle ha nytt valg som alle protesterte mot. Egentlig fikk jeg ikke lov til å være med på noe politisk, men vertsfamilien min ville ikke la meg være hjemme alene og jeg ville oppleve det, så jeg dro ut! Det var veldig sært å være med på det, men også veldig gøy!


Min ene protest-t-skjorte. Nei er nei


På vei mot protesten


T-skjortene våres


Protest


Hovedgata


Mine første løsnegler


Lek på skolen


På skolen i gymuniformen
Las Vegas


På tur med Elvis


Jeg hadde lunch ved siden av James Bond!


Vi solgte kaker i parken..


Mars:
I mars var jeg fortsatt i Las Vegas. Etter at vi var kommet tilbake hadde moren min jobb hun måtte gjøre i andre byer i Venezula og lurte på om jeg ville være med henne på tur. Joda, jeg ble med jeg og fikk sett mer av Venezuela. Vi fikk noen fra militæret som venner, så vi ble fulgt og passet på hvor vi dro :P Vi dro tilogmed inn på en militærleir hvor han ene vakten lente seg over meg og visket "Er det der moren din?" Mens han hadde et meget forvirret blirr. Joda, det var mammaen min sa jeg :D
Vi i AFS skulle på tur til fjellene og Isla Margarita. Det var en gøy og litt sær tur. Vi red på esler og hester en HEL DAG. Jeg satt ti timer på en hesterygg i strekk. Jeg har aldri hatt så lite følelser i rumpa noen gang. Jeg begynte å gråte, det var så smertefult! Vi ridde 5000m over havet og glupe meg, hadde ikke tatt på solkrem. Jeg har aldri vært så brent i fjeset noen gang.
På Isla Margarita møtte jeg nordmenn på første gang på 7 måneder! Jeg klarte såvidt å snakke norsk og de trodde jeg var svensk siden norsken min var så dårlig :( </3 Det var ihvertfall en veldig gøy tur!


Militærvennene


Barn som selger varer på veien


Vertssøstra mi og meg i Maracaibo


En DVD butikk


Militærbasen


Hunden vår fikk seg en klipp - noe jeg syntes var grusomt


En liten landsby 3000m over havet


En do


På hesten i fjellene


Ridetur


Båttur


Isla Margarita <3


April:
April var en veldig fin måned. Ting begynte å løse seg litt opp. Jeg kjente vertsfamilien min og ting ble da bedre. Spansken min hadde kommet seg på plass og jeg hadde klart å vende meg til det nye. Min ene vertssøster Kimberly og jeg kom veldig godt overens og ble bestevenner. Vi dro ut på fester sammen og gjorde mye i felles.
I april skjedde det ikke noe spesielt, men ting gikk liksom bra.

Også må vi ikke glemme at svineinfluensaen kom og alle fikk panikk :P


Griseinnvoller som ble solgt på gata


Vi lagde vodkamelon.. Veldig godt!


På en fest


Jeg var på fotballkamp. Brann oppstod ofte..


Studenter som protesterte mot Chavez og la ut ting i veiene..


Studenter mot politi


Colombiatur :)


Faren min som hadde en klassegjennforening i Colombia


Nabohusets mur var blitt knust.. Vi fant det veldig mystisk..


På tur til en by hvor hverdag var en fest - praktisk talt.

Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/14370338