Vaksine syk

Nå har jeg begynt på den nye skolen. Og jeg liker det. Jeg har filosofi, sosiologi, Latin, Fransk og slike fag. ENDELIG er biologi, fysikk og alt det ekle borte. Klassekameratene mine er snille selvom den eneste spansken jeg lærer fra dem er "stygge" ord.. Så da var jeg også så snill og lære dem noen. "Dust" og "mora de" var vel de som ble lært (ikke akkurat de værste ordene, men men).
Jeg stod opp i dag halv ti får å dra på skolen (begynner så sent p.g.a. pre militar). Men da jeg var klar fikk jeg høre at vi skulle på sykehuset først og ta vaksine for Las Vegas turen. Jeg var nervøs i bilen og begynte å tenke "tenk om jeg har tatt denne vaksinen før, også tar jeg den igjen nå og blir DøDS-syk!" Dumme tanker selvfølgelig, men nå er ikke jeg så glad i sprøyter da. Det var på den offentlige sykehuset og der kan jeg si at sykepleierne ikke er kjempe hyggelige. Det var to vaksiner. En i høyre arm og en i venstre. Da var det "gi meg høyre arm" og ikke noe trøsting eller noe eller forsiktighet. Det var bare å stikke nålen inn. Du fikk heller ikke noe bomullsdott teipet over stikket etterpå heller slik at blodet IKKE kommer på klærne. Men nå kom det på skoleuniformen da.

Jeg gikk ut av rommet og trodde alt gikk helt fint, noe det egentlig ikke gjorde. Ting begynte å svarte for meg og jeg klarte så vidt å se. Alt ble bare prikkete og jeg ble super svimmel. Jeg klarte så vidt å gå og måtte sette meg ned så fort som mulig. En intens kvalme og smerter kom i magen min og jeg fikk lyst til å kaste opp. Jeg ble varm, veldig varm. Jeg svettet noe helt intenst. Det rant svette ned over leggene mine og jeg kan faktisk ikke huske sist jeg svettet på leggene! Men nå rant det nedover. Jeg ble helt blek. Hvit som et spøkelse (som om jeg ikke var hvit nok her fra før av). Så kjente jeg at spesielt ørene mine ble varme, liksom inngangen til ørene. Det kjentes ut som om de stod i flammer og det var ikke behagelig. Jeg ble kjempe tørst, følte meg sulten og rar, måtte spy og var så varm, svimmel og blek. Jeg trodde det skulle gi seg da plutselig en intens smerte i halsen kom. Halsen gjorde rett og slett VONDT og det var vanskelig og selvfølgelig KJEMPE vondt å svelge.
Jeg visste jeg ikke klarte å gå eller å reise meg. Jeg var ikke langt fra å besvime. Jeg vet ikke hvor lenge jeg ble sittenes. Ca. 15 minutter. Så følte jeg meg bedre. Jeg følte meg ikke PERFEKT, men bra nok til å kunne gå til bilen, kjøre hjem og sove. Det ble ikke noe skole på meg selvom det var planen (mistet matte og Fransk, egentlig helt greit) og selvom jeg hadde sovet 9 timer den natta sov jeg likvel fra halv tolv til halv tre.

Jeg vet ikke hva som skjedde med meg, men en reaksjon på vaksinene hadde jeg definitivt. Jeg har litt sprøyteskrekk, men selvom en har SKIKKELIG sprøyteskrekk, burde man ikke reagere slik. De spurte om jeg hadde skrekk, men jeg hadde egentlig ikke det. Jeg har følt meg veldig varm i hele dag og svettet mer enn vanlig. Nå er det kvelden. Jeg vet ikke hva som skjedde, men det blir nok bra i morgen :)

n58885874013857203574
Los intercambios + otros <3 xP (Maggies bursdag)
n58885874013857225739
Ivo, Maggie, Theresa, Svandis og meg
n62469365820301033980
Meg med dronningene fra ferian :)
n62469365820328543851
Franco og Oscarsito (konserten)
n66624253018509258191
Kriss (søster) og meg i "spøkelseshuset! MERK: "
n66624253018509472293
Meg med McDonalds!
n66624253018509745140
George, meg og Kriss
n1103106963301949105801
Siempre en mi corazon <3
n1103106963301949149399
Maicaa! Las extraño <3

Konsert, VIP og min fjerde skole :)

Jeg burde nok ha oppdatert bloggen min for lenge siden, siden det har skjedd så mye. Men er ikke så mye på pc nå.
Vel vi kan starte med fredagen. Jeg dro til ferian med Svandis og Maggie. Vi endte opp med å kjøpe en hel haug med øredobber! Etter det skulle jeg egentlig på noe tyrefekting greier, men det ble ikke noe av siden det regnet. Så vi dro heller på en bar og hadde oss en drink. Jeg glemte å fortelle om den kule konserten jeg skulle på på fredagen (som jeg også dro til). Det var med Franco y Oscarsito. De er veldig store i hele latinAmerika. Nesten like store som Daddy Yankee, men han har vi hørt om i Norge. Ikke disse. Uansett det var på klubben til søstra mi, så hun fikset meg gratis inn. Jeg fikk låne en kjole av henne som jeg bare ELSKET!
Konserten var sinnsykt bra! Elsker reggeaton! Og etter det da konserten var ferdig og de dro kom søstra mi bort til meg og sa "Hey Vilde. Hvis du vil, kan vi dra til privat festen med Franco og Oscarsito er på nå og feste med de." Selvfølgelig! Følte meg skikkelig VIP, og gjett om vi dro?! Så fikk jeg også hilse på Oscarsiti! Så fortalte søstra mi at jeg var hennes søster fra Norge. Ja jøss, Norge hadde han AALDRI hørt om, og han trodde ikke det var noen internasjonale "raringer" her, så jeg måtte overbevise han med å snakke litt norsk. Gjett hva jeg endte opp med å si? "Jeg liker å prompe kjempe høyt og du har sikkert en liten tiss." (Ikke spør). Når noen sier "snakk norsk Nå!" så blir du litt stressa, og hva ville du liksom sagt hvis du kunne si HVA SOM helst til en kjendis og han forstod det ikke uansett? Og når jeg blir stressa og må si noe, sier jeg noe teit.. Så det var det jeg endte opp med.. Han ble veldig imponert uansett!

Lørdagen var det feiring av bursdagen til Maggie (Tyskland). Hun hadde den høyt opp i fjellene. Og der var det kun hele 12 GRADER! Jeg trodde jeg skulle fryse bakdelen av meg! Selvom jeg stod med langbukse og tykk, tykk genser. Det var ihvertfall veldig hyggelig! Og hele familien ble med opp dit så de kunne bli kjent med litt flere av mine venner :)
Søndagen var det tilbake til Colombia. Så endelig har jeg oppholdstillatelse til å være i Venezuela! Wohoo, ikke mere gjemme seg for politiet! Etter det, da vi kom hjem igjen til San Cristobal tok familien meg med på noe annet med oksegreier. Husker ikke hva det heter. Men de slipper ut en okse i en lang gate, så løper de etter oksen og prøver å velte den ved å dra den i halen. Heldigvis ikke noe dreping og brutale greier, selvom det var litt brutalt. Det var litt brutalt da. Oksen falt jo som bare det og med en gang den klarte å reise seg, var det på nytt løp etter den og velte den på nytt. Så var det en av hestene som ble helt ville og starter å løpe vilt så rytteren falt av. Hihi, det syntes jeg var litt gøy og litt små fortjent.. :) Selvom alle andre syntes det var HEEELT kriiise!

Så kom mandagen. Og jeg måtte starte på skolen. Har ikke gått på skole siden 12 desember, så følte ikke særlig for det. FERIEE! Dessuten var det en ny skole. Og da jeg besøkte skolen forrige uke var det første som skjedde at en gutt kom og sang til meg "sex sex sex, jeg vil ha sex med deg!" Jeg ble liksom "ååh, er det virkelig HER jeg må gå? Med umodne drittunger?" Så kan du jo gjette på hvem jeg møtte på første skoledag! Den samme "sex-gutten" ! Og da begynte han å synge om hvor mye han ville ha sex med meg midt i skolegården. Jeg trodde jeg skulle gå på veggen. Og da jeg spurte en klassekamerat når skolen var ferdig og hun svarte "klokka 6" Fikk jeg hakeslep! IKKE om jeg blir på skolen til 6 om kvelden! Og slik var det hver dag! Jeg hadde skole på ETTERMIDDAGEN! fra 7 til 6! Nei, nei, nei aldri i livet! Så jeg stakk halv to. Da hadde jeg fått nok. Så sa jeg det til familien, så vi ble enige om å bytte skole. Så i dag (tirsdag) hadde jeg ikke noe skole.. Mmmm sooove.
Så besøkte vi en ny skole i dag! Med nonner! Men de var veldig snille. OG endelig slipper jeg skolebuksa! Men det er ikke med skjørt, men med "jumper" som de kaller det. Skal få ett bilde av det. Så i morgen starter jeg på min fjerde skole. Jeg har gått på flere skoler i løpet av ett halvt år, enn jeg har 11 år i Norge. Og nå slipper jeg fysikk og kjemi og slikt. Istede har jeg fransk og latin og filosofi og mere "hyggelige" fag :) Og ingen timer om ettermiddagen! Heia det! Vel, nonneskole er litt spesielt, men nå har jeg prøvd ut så mye rart, så hvorfor ikke prøve ut det også?

Så i morgen er det første skoledag på min nye skole :)

n10264266443068873387
Svandis og meg på vei til konserten <3

hpim6271
Sol-allergien min.. Bildet som jeg har lovet lenge :P Sorriii
hpim6273
De fem kakkerlakkene jeg kastet i do (de var veldig små da)
hpim6276
Skillpadder som tar en "pose"
hpim6323
Stranda jeg var på i jula
hpim6334
En typisk bil i Venezuela
hpim6363
Den store kakkerlakken i huset til Romulo
hpim6405
Okseløpet
hpim6407
Her ser du oksen og hestene
hpim6412
Søstrene mine og meg
hpim6414
Skolemerkene mine, fra mine forskjellige skoler :P
hpim6362
Sofia (Argentina), Romulo og meg :)

Det er bildene jeg orker a legge ut nå. Mer kommer senere :)


Ulovlig opphold og fastsittenes i Colombia.. MIN DAG!

Vel, i mitt forrige innlegg sa jeg at jeg skulle til Colombia for å ta ut penger. Og det gikk helt smoooth, HELT til jeg kom til grensa tilbake til Venezuela. Bilen vår ble selvfølgelig stoppa (de skylder på mitt blonde hår(oops)). OG fyren ville se passet mitt. Jeg tok det opp og trodde alt ville bli heelt fint. Vi hadde ikke gjort noe galt eller hadde noe ulovlig med oss. Men såååå, "Pull over the car please"..
Han fortalte ett eller annet til moren min og vi måtte tilbake et sted og snakke med en annen militær vakt. Vi dro tilbake igjen og snakket med han. Og han sa "Hun kan ikke gå inn i Venezuela. Hun må bli i Colombia." Da han sa det, lo jeg faktisk, men det endte med noen stygge blikk, så ett ydmykt "perdon" (unnskyld) kom ut etterpå. Jeg syntes bare det var så teit.. Men jeg fikk sjokk da liksom alt ble helt dønn serriøst. Hva søren skulle JEG gjøre i Colombia?! Og jeg stod der full av gryn og tre andre personers kredittkort. Noen vil meg vondt, det er jeg sikker på! Så måtte vi til ett annet sted, snakke med en ny mann og masse greier og han sa at jeg måtte vare MINST 24 timer i Colombia og noe mer og masse mer greier. Jeg skjønte ikke alt siden alt foregikk på spansk.

Vi endte med å kjøre til ett offentlig sykehus. Det var helt nedslitt og trist og vi satt det for å vente på faren min siden han har noen "kontakter". Så satt vi der. Det luktet, veggene var ekle og hygiene nivået var på minus. Også går strømmen og alt blir bekmørkt. Så blir vi sittenes der.
Så kommer heldigvis faren min, vi drar tilbake og snakker med en mann og masse greier. Jeg fikk endelig lov til å bli sluppet over, men må tilbake igjen. Det viste seg at jeg bare hadde VISA for tre måneder, så det gikk ut i desember. Så jeg har vært to måneder i Venezuela uten tillatelse. Jeg måtte liksom halvveis gjemme meg når vi kjørte forbi politi/militæret og jeg må tilbake til Colombia for å få tre flere måneder. Jeg forstod bare at mennesker liker å være vanskelig, jeg har ulovlig opphold og ble nesten sittenes i Colombia.

Så det var masse tull som dere sikkert skjønner. Og jeg skal snakke med AFS. Uansett! Gleder meg til morgendagen selvom dagen i dag gjorde meg helt utslitt! Jeg skal til ferian igjen og nå har jeg penger! Er rik på gryn, jeg nå! Også tar søstrene mine meg med på tyrefekting. Jeg syntes det er grusomt og ekstremt dyreplageri, men det er en KJEMPE stor tradisjon her nå i byen min og folk kommer langveisfra, så hadde kanskje vart litt kjipt og dratt herfra UTEN å se det (det er på grunn av festivalen det er tyrefekting nå). Så det er liksom nå eller aldri! Vi fant forresten ut at tyrefekting på dansk høres ut som "jeg vil knulle med døra" på tysk! Så vet vi det :)
Hasta lluego!

Jeg er gravid!

Jeg har egentlig så mye å skrive om at jeg egentlig ikke klarer å begynne noe sted. Jeg skal fortelle mer om skole senere. Begynner kanskje på min fjerde skole. Wohooo!

Uansett. Jeg fikk vite noe interesant her om dagen. Jeg snakket med naboen min som jeg gikk til og fra skolen med hver dag (Maica). Også nevnte han at det var mye rykter på Maica nå. Jeg svarte: "Hva nå da?" Han svarte: "Jeg skal gjøre det kort: Vilde + gravid." Jeg fikk heeelt hakeslep. Nå trodde alle tydeligvis på min gamle skole at jeg var gravid! Hadde jeg virkelig gått opp Såååå mye i vekt? Nei.. Det var heller ikke snakk om noe pappa. Jeg er bare gravid liksom. Hvor de har fått det fra, aner jeg ikke! Men Romulo sa jeg måtte ta det med ro. De var i en fattig liten by. Sladdring var jo hobbien dems.
Vel, kanskje like greit at jeg byttet skole. Jeg vil ikke gå på en skole der alle lever i tro om at jeg er gravid!

Uansett så spilte jeg malingsball i dag! Det var ufattelig gøy! Og de fleste skjønner helt sikkert ikke hva jeg snakker om når jeg sier malingsball (noe de burde, siden det er norsk). Men det er ihvertfall paintball!
Jeg trodde ikke jeg skulle like det så godt, men det gjorde jeg faktisk! Jeg ble ikke skutt en eneste gang og vant alle gangene (så flink er jeg faktisk!). Jeg vil anbefale alle og prøve det!
Og jooo!! Jeg var på ferian i går (festivalen som er her nå) og da fikk jeg fine, fine kommentarer som at jeg var penere enn dronningen av festivalen! Og da jeg møtte på dronningen av festivalen og sa jeg ville ha ett bilde med henne, fikk jeg som svar fra henne: "Hvor er din krone/tiara?" Hehehehehe.... Så slik var det. Ville bare si det :)
I morgen farter jeg til Colombia! Trenger litt penger! Har også bankkortet til Svandis, Ivo og Maggie. Alle vil jo ha litt spenn!
Og ja, vet det har vart lite bilder i det siste, men snart kommer det en hel haug! :)
Fred ut! (peace out)..

Berit, Svandis og meg
n11784383732928355399
På banen
n11784383732928376084
Vi starter spillet
n11784383732928427838
På banen
n11784383732928386439
"Gjengen"
paintball

Emo prinsessen

Jeg aner ikke hvor jeg skal begynne. Alt har vært så merkelig, med ekstremt mange blandede følelser. Jeg var trist hele fredagen etter siste skoledag på Maica </3 . Og senere ringte Martha fra AFS. Hun sa hun skulle prøve å ringe noen andre fra AFS om de kunne plukke meg opp på lørdag for å bytte familie, siden hun fortsatt var syk. Så hun sa hun ville ringe meg senere. Og da kan jo dere gjette om jeg noen gang fikk en telefon senere den fredagen? Nei.

Så det endte med at jeg dro ut. Men jeg hadde det ikke særlig gøy. Jeg følte ikke for å feste, drikke eller snakke. Jeg har bare vart trøtt og trist. Jeg tror jeg har gråtet hver dag denne uka. Og jeg må nok ha satt rekord i å gråte i løpet av ett år Alle var bare fulle og teite, ellers så var det noen jenter som var bitcher mot meg så det gjorde meg bare enda mere deprimert.
Lørdag var lik. Jeg lå bare i senga og ville ligge der. Ville ikke løfte en finger. Jeg var bare trist. Jeg følte liksom at jeg bare gikk rundt å venta. Jeg fikk ikke høre noe beskjed fra AFS. Men jeg kunne liksom ikke planlegge noe, sånn i tilfelle de kom. Alle tingene mine som jeg hadde ferdig nepakket begynte å bli dratt opp igjen. Jeg kunne ikke slenge noe på vask, og jeg gikk egentlig bare rundt og venta og fikk liksom ikke bosatt meg noe sted. Det føltes dårlig.
Romulo og Omar dro ut på lørdag. Jeg ville ikke være med. Jeg var sulten. Hadde nesten ikke spist, men føoltelikevel ikke for aa spise, jeg var trøtt, deprimert og sur. Dritt.. Alt føltes teit, men til slutt klarte Romulo og overtale meg.
Vi kom i ett strøk med mange transvisitter. Jeg syntes selv det var kjempe "spennende" siden det er liksom ikke noe jeg ser hver dag. Da spurte Romulo om vi skulle stoppe og ta en liten prat. Så stoppet vi bilen foran de, og alle kom halvveis løpende mot bilen. Litt freaky men også interesant, på en måte. Jeg var fasinert over hvor en jentete kropp en gutt egentlig kunne ha og noen av de så faktisk ikke så værst ut.
Etter det møtte vi noen hippier. VELDIG hipper og vi kjørte de hjem. De var begge høye som bare det og snakket bare tull. Også tok han ene opp et helt absurd instrument og spilte noen falske toner og etterpå ba meg om litt mynt siden han spilte for meg. Jajøss.. Vi var utenfor huset dems. Noe av det tristeste og mest fasinerende jeg har sett på lenge. Ett fattig slitt hus fult av kreativitet og dekorasjon. Og putselig spør også han ene meg om når jeg skal dra til stranda. Ja, jøss stranda? Hvorfor tar du opp det? Jeg har ingen planer om å dra til stranda, svarte jeg tilbake. Da var responsen at jeg var sååååå hvit, så jeg burde dra til stranda og bli litt brun. Det var noe av det frekkeste! Forestill at du står i innlandet med en strand 12 timer unna også spør noen som du ikke kjenner plutselig deg om om når du skal til stranda, siden du er så hvit! Jeg ekke såååå hvit da! Vel vel.. Jeg ble ikke sur da, men likevel..

Jeg ville egentlig ikke dra ut den kvelden og sovnet i bilen. Vi var hjemme halv fire. Så jeg var halvveis sur og gikk sliten til sengs. Jeg ble vekt neste morgen halv ett av Romulo med "Vilde, Martha fra AFS er her klokka 2, du burde stå opp." Da var det bare en tanke som stod i hodet mitt "Drit og dra." Jeg snudde meg rundt og fortsatte og sove og ignorerte alt som ble sagt rundt meg. Til slutt ble jeg tvunget opp halv to, selvom jeg ikke ville. Jeg ville bare være i senga hele dagen.
Martha kom og jeg hadde ikke startet å pakke ned sakene jeg hadde dratt opp de dagene jeg bare ble sittenes i huset. Hun kan ikke forvente å ringe søndags ettermiddag og si "Nå kommer jeg" også står jeg på rams helt klar. Liksom på torsdag skulle hun plukke meg opp klokka 5. Jeg var blant annet invitert på film med folk fra skolen, men måtte avlyse det. Avlyste alt. Også klokka 5 får jeg en melding om at byttinga ikke skjer den dagen likevel. Altså de KUNNE sendt en melding om det "litt" tidligere. Jeg kjente jeg bare ble sur.
Så klokka tre forlot jeg huset til Romulo og da fikk jeg klager på at JEG var så treig! Dude, hun skulle liksom plukke meg opp på torsdag, som endte opp med søndag også er det JEG som var treig. Jeg ga så og si blanke faen uansett. Jeg gikk i gangen til Romulo. Den er lang. Veeeldig lang. Martha kunne likesågodt sagt "Dead man walking" får jeg følte jeg gikk den grønne mil. Til dødsdommen. Og det ble en gråtende avskjed.

Jeg kom til familien. Alle var hjemme. Og det første som skjedde var at de skrev en liste over hva slags mat jeg likte så skulle det bli kjøpt inn. En tur til Colombia ble planlagt til tirsdagen siden jeg trenger penger OG vi (familien) drar til Las Vegas i slutten av februar. Jeg valgte og sove på rom med søsteren så jeg slapp og sove alene og vi kan se på TV sammen og bare chillen. I morgen besøker jeg to skoler får å se hvem jeg liker best og BEGGE skolene har skoleuniform med SKJøRT! Endelig! Nå snakker vi skoleuniform. Og plutselig ble alt snudd om til en ren drøm og jeg kunne ikke tro hva som skjedde.
Vi dro også til ferian (festivalen som er her nå) og jeg fikk penger til å kjøpe ting der. Jeg endte opp med øredobber, et armbånd i gave og en Victoria Secret krem. Jeg hadde vanskelig får å velge hvilken krem, men selgeren sa jeg burde ta den med den grønne etiketten siden den tross alt MATCHET øynene mine.! Ja jøss, hvis det er grunn nok til å kjøpe akkurat den, så tar jeg den! Så jeg endte opp med den da. Jeg fikk også en kommentar fra noen eldre menn "Kona mi er Sååå stygg i forhold til deg, fordi du er såååå pen." Det er en av de definitivt værste sjekke replikkene (hvis jeg kan kalle det det) jeg har fått på lenge. Stakkars kone. Jeg ble ikke smigret i det hele tatt. Heller usmigret, hvis man kan si noe som det.

Så jeg har vært litt emo i det siste. Lite mat, lite venner, Tokio Hotel, null humør til noe og bare trist og gråting. Men Nå tror jeg endelig det kan bli litt bra! Det syntes jeg at jeg fortjener.
Gleder meg til Vegas! Peace out!

Siste skoledag

Dumme dag. Jeg likte den ikke i det hele tatt. Rett og slett hele uka har vart trist og jeg har vel gråtet litt hver dag. Mandagen begynte dårlig. Opp halv seks, null frokost, det regnet og jeg fikk ikke opp dora siden den hadde minst ti låser. Jeg ventet 30minutter på bussen og da den endelig kom ble jeg ståenes i dora og bussen kjorer med dorene åpne.
Men det var en morsom ryggsekk episode i bussen hvor ryggsekken ble klemt i dora og en jente tilbod seg og holde bokene mine, så det ble kanskje en bra dag likevel. Og på skolen var det også bra.
Men senere på dagen fikk jeg nesten kjeft av alle og alle var sure og nektet og hjelpe meg med noe. Også var det motet med den nye familien, hvor jeg da bytter vekk fra Romulos og flytter vekk og bytter skole.

Tirsdagen var jeg bare trist. Alt for mye på mandagen. Jeg orket ikke dra på skolen og ble liggenes i senga og halvveis sippe og var litt emo rett og slett. Selvfolgelig det kan hende alt snur og ting blir kjempe bra, jeg vet jeg har en negativ innstilling til dette, men akkurat nå med skole og familie og alt hadde jeg det virkelig bra, så derfor onsker jeg ikke bytte vekk fra det. Det kunne også selvfolgelig vart varre, som for eksempel Synne som ble sendt hjem av en liten fille ting.

Uansett dagen i dag. Jeg forsov meg. Svandis ringte meg klokka 7 og sa hun var utenfor huset mitt om 5 minutter. SHIIIT. Jeg spratt opp, men så endte det med at jeg ikke fant en eneste ting. Rett og slett fordi alle sakene mine var pakket ned i koffertene mine, siden jeg EGENTLIG skulle ha flyttet i går. Deodorant, skoleuniform, sko, belte, sminke.. Det ble et eneste stort kaos og hverken frokost, do-besok eller tannpuss ble gjort.
Jeg kom på skolen og kjopte meg en yoghurt og en juice. Og blant annet den beste venninnen min fra skolen fortalte at hun var gravid. Tre uker på vei. Hun gledet seg veldig over barnet (fylte 16 i desember) og det samme gjorde også faren (sykt). Så det ble en time med å finne "barnets navn". De fåreslo jentenavn siden de hå[et på jente og da fåreslo jeg like gjerne mitt eget navn, Vilde. de likte det veldig godt. Så jeg ble satt opp på å lage en liste over norske jentenavn og guttenavn. Men beklageligvis slo ikke de norske guttenavene til noe sarlig som, Ola, Fredrik, Erik eller Lars..
Det kom også en gutt og begynte å snakke med Svandis og meg. Han spurte om hva slags mat vi spiste og da sa jeg til Svandis "Si noe teit som hunder og katter eller noe sånt." Også ble det lagdt ut De historiene om hvordan vi spiste hunder og katter og hvordan aper var mere eksklusivt. Og da kom jo etterhvert sporsmålet "Hva slags husdyr har dere da?"Da var det sauer og kyllinger som gikk fritt rundt i huset vårt. "Waaaaw" Var responsen på han og han fortalte også om det til alle vennene sine. Det var kjempe goy. Stakkars gutt han var jo 16år og gikk fem på som en 5åring.

Også kom avskjeden. Jeg gråt på skolen. Jeg rett og slett elsket den! De fantastiske menneskene som er der og lararne også! Det ble en del gråting på alle. Men de kjopte et kort til meg og skrev en hel haug med hilsner på det. Så dro vi til en fotograf og de betalte for å ta et stort bilde med meg og jentene, som jeg kunne ha :) Aaaw, de er verdens soteste, og jeg elsker bildet. Jeg elsker menneskene på Maica!

Farvel

Jeg skulle egentlig dra paa skolen i dag (torsdag) for aa si ha det til alle vennene mine paa skolen. Men selvfølgelig var det fri i dag paa grunn av en festival som er naa, saa jeg ble kjempe trist. Jeg stod opp og pakket alle sakene mine.
Alt skjedde saa fort. For fort. Jeg var ikke klar til aa bytte. Ikke enda. Tingene mine var overalt og jeg hadde ikke faatt sagt ha det til alle jeg ville enda. Minte meg om da jeg var i Norge. Jeg fikk liksom aldri sagt nok ha det til vennene mine. Jeg dro paa skolen naar jeg ikke hadde skole bare faar aa se de igjen. Jeg arrangerte grilling hos meg og vi dro paa Peppes pizza og jeg prøvde liksom aa faa gjøre alt for aa se de liksom en siste gang. Du blir liksom aldri ferdig med aa snakke ut.

Litt før fem stod jeg klar. Alle tingene mine var pakket selvom jeg ikke fant alt. Men det jeg glemmer vil jeg alltids faa tilbake. Jeg graat. Jeg ville ikke dra fra familien Chacon (Romulos familie). Jeg ville flytte et stykke vekk og ting ville ikke bli det samme. Hjertet stod opp i halsen min. Snart var Martha der fra AFS til aa plukke meg opp. Jeg følte meg bare fæl. En ny, større by, nytt nabolag og omraadet jeg ikke kjente til, ny skole. Ja, alt blir helt nytt.
Men klokka fem kom en melding ringenes inn paa mobilen min. Det stod at Martha var syk og det ble ikke noe bytting av familie. En annen dag. Om det blir i morgen eller lørdag eller senere, det vet jeg ikke. Jeg visste bare at jeg graat av glede. Jeg fikk i det minste EN dag til i den perfekt familien.  Og jeg faar ogsaa dra paa skolen paa fredag (i morgen) og sagt ha det til alle vennene mine. Det føltes bra.

Ny familie og ny skole , igjen...

Hjemmelengselen har slått til for fult. Folk vil sikkert kalle meg dum når jeg sier at jeg heller ville foretrekket og sittet med familien min hjemme i Norge med sn utenøfor vinduet, småkalde tær, ett teppe og en kakao i hånda, istede for å sitte i LatinAmerika med ca 30 varmegrader, sommerklær og latinogutter. Men jeg kan begynne å si med at det er ikke fult så gøy å ha hundrevis av mygg etter seg 24 timer i døgnet, året rundt. Heller ikke gøy å svette dritten ut av seg og latinogutter er egentlig ikke noe å skryte av. Ikke i det hele tatt.

Jeg så akkurat den største kakkerlakken jeg noen gang har sett. Det var også det for Romulo, han som bor i dette kakkerlakk landet. Ferien med min mammaen i min gamle familie er over og skolen starter på mandag.

Ferien var fin. Besøk i dyreparken, stranda og bare ta alt med ro var deilig. Jeg kom hjem igjen, hadde noen fester for skolen starta paa mandag. Jeg dro og var glad for aa se alle mine gode skolekamerater igjen. Det var det samme gamle. Gravide søstre paa 15aar, kjærester som kutter seg selv og diskusjoner om hvilken farge de skulle sette reguleringen sin i. Flaggermus paa skolen og jeg skulket verdensvitenskap for aa drikke brus med Svandis ute i skolegaarden og snakke om gutter. Alt føltes bra og jeg begynte aa føle meg hjemme igjen etter en stressenes og trist jul sammtidig fin etter ferien jeg hadde med moren min.

Jeg kom hjem. Trøtt etter kun to timers søvn, men ogsaa glad. Naa begynte vel ting aa bli litt fint. Men da jeg var hjemme igjen fikk jeg melding fra kordinatoren min. "Jeg har en ny familie til deg. Møte med dem i dag klokka 7." Jeg kjente at ting raste litt sammen. Jeg hadde saa lyst til aa bli boenes hos Romulo, men det skjedde da tydeligvis ikke.
Jeg møtte familien. En mor, far og to døtre paa 17 og 23aar. Ett kjempe fint hus og de alle virket snille. Men igjen da fikk jeg høre "Vilde, du bytter skole."
Alt bare datt sammen. Jeg bytter til en annen by, en helt annen familie jeg ikke kjenner OG skole. Det blir min tredje skole dette aaret og jeg som trivdes saa godt paa min nye skole. Det er ikke gøy aa bli flyttet rundt slik og jeg maa starte ALT paa nytt, IGJEN. Jeg flytter i morgen klokka 5(torsdag). Da kommer en fra AFS og plukker meg opp. Jeg har ikke begynt aa pakke enda og det er onsdags kveld. Jeg har ikke lyst aa flytte herfra. Ikke i det hele tatt, men saann er det bare. Og det blir nok bra.

Uansett saa jeg Max Payne paa søndag. Jeg likte filmen faktisk noe jeg ikke trodde jeg kom til aa gjøre. Sikkert ogsaa fordi den hadde Vikinger, Norrønsk mytologi og Ragnarok i filmen. Da følte jeg meg litt mer hjemme. Da Romulo og jeg gikk ut av taxien fra kinoen saa vi en mann ligge i gata. Han hadde en gaastol han hadde falt ut fra og han laa paa bakken. Vi hjalp han opp. Hendene mine luktet baade sprit og tiss og de var fulle av sand etter aa ha hjulpet ham. Han var uteligger og kanskje litt over 60aar og hadde allerede en gaastol.
Jeg saa ogsaa filmen Australia som jeg likte kjempe godt! Jeg vil anbefale alle og se den (gutt eller jente) :)

Saa det var en liten oppdatering! Beklager med lite i det siste..!

En bit av ferien

Nå er jeg på ferie. Veldig bra! Er sammen med moren min fra min gamle familie. Vi reiste tidlig lørdagsmorgen klokka halv fem. Vi var ikke framme før fem på dagen i Valencia. På veien til så jeg mye skogbrann. Fjellsider stå i full fyr, og lufta i bilen begynte selvfølgelig å stinke. Brenninga var ved siden av motorveien, så noen stedet var det vanskelig å kjøre, pga røyk. Men vi kom fram! :)
På kvelden da jeg skulle gå i dusjen, merket jeg noen på foten min i dusjen. Jeg så ned og så en kjempe kakkerlakk! Jeg ristet den av meg og snudde meg får å gå ut av dusjen. Der ser jeg enda en kjempe stor kakkerlakk! Jeg fikk helt panikk og endte med å hente katta og putte den i dusjen. Så kunne de ha det så godt.

Dagen etter var det opp tidlig og å dra på stranda. Det var selvfølgelig dårlig vær den dagen og det var mye MYE skyer og småregn i perioder. Det kom en gang en kjempe skur. Da løp jeg i vannet og oppdaget at etter 1 og en halv time i sola med solfaktor 45 og med 70% regn hadde jeg den værste shortsskillen! Stranda var også voktet av militæret. Det var kjempe rart. De var der blant annet for å sjekke at folk kastet søpla si. Men en hel haug av militæret med fult utstyr, skuddsikker vest og gavær var vel kanskje litt rart å se på stranda. Jeg så også en sandkrabbe. Tenk å bli satt her i verden, for å leve under sand. Da tror jeg jeg hadde gitt opp med en gang.
Etter stranda dro vi til vulkankilder. Det var helt sinnsykt deilig og varmt vann, og jeg tok blant annet gjørme-peeling. Det føltes godt med litt selvpleie. Det var også aper der faktisk! Og da jeg kom hjem var føttene mine og den ene leggen min helt rød, og jeg hadde faktisk fått sol-allergi. Jeg tror det bare er ett hvitt menneske som kan si noe så tilbakestående som at du har fått sol-allergi etter tre timer på stranda i regn. Det var egentlig bare mest pinlig.

Mandag var det bussen til Caracas (hovedstaten). To timers busstur. Alle gardinene var trekt for i bussen, og da jeg dro min opp siden jeg ville se ut, fikk jeg streng beskjed om at den måtte vare lukket hele tiden av sikkerhetsmessige grunner. Det er rett og slett fordi noen ganger kommer det mennesker og kaster stein og skyter mot bussen så den må stoppe. Og da blir det robbing av alle passasjerene og alt. For meg virket det helt fjernt. Og alle ble også kort filmet av videokamera, så det ble lettere å identifisere alle i tilfelle en ulykke. Jeg visste ikke helt om jeg skulle føle meg mer sikker eller mer redd. Alle veskene ble også sjekket for våpen (som på en flyplass).
Da vi ankom Caracas ble folk helt ville. Jeg kom ut på gaten der alle taxiene var og alle taxisjåførene begynte å løpe etter meg og si "DU! Du trenger Taxi!" Jeg gjorde ikke det, men alle ville ha meg som kunde (er ikke min skyld at jeg er så kul og populær). De skrek "Du trenger ikke betale noe! Taxi for deg er helt gratis!" Vel, jeg har da ikke noe imot gratis taxi, men jeg klarer å bruke beina. Det var også veldig viktig at mens du går i gatene i Caracas må du gå fort og bestemt. Hvis ikke vil du mest sannsynlig bli robba. I Caracas dør det 100 mennesker i en helg, hver eneste helg. Det sier litt..
Vi gikk i en park, med en haug av pappegøyer (alle var frie) og noen av de største jeg noen gang har sett! Veldig pene og det var hundrevis av dem! På kvelden dro jeg ut med "kusinen" min på 30år og hennes venner. Vi dro på en skikkelig "Bob Marley" bar. Med store røykere på bordene for de som ville røyke og bli litt høye. Selvom alt foregikk i spansk, klarte jeg selv å snakke og ha samtaler hele kvelden. Det var veldig hyggelig, men et veldig spesielt sted.

Dagen etter var det å dra på billigmarkedet for å se. Jeg har vært på mange ville markeder både i Spania og i Italia, men aldri på noe så vilt som dette! Helt stappa med mennesker og det var det lengste markedet jeg har vært på og med så mye ting. Selv fant jeg noen klær faktisk! Men jeg syntes ikke det var fult så gøy når menn begynte å vifte truser opp i ansiktet mitt og begynner å snakke om hvor bra jeg vil se ut i dem. Jeg fikk også ekstremt mange velsignelser fra andre menn. Som "Gud må alltid være med deg og ta vare på deg, fordi du er så fantastisk". Jeg svarte med et "Amen" tilbake. Hihi.
Flavenaene i Caracas sjokkerer meg helt. Det er så mye og omgås så mange mennesker. Jeg kan ikke forestille meg å bo der. Ihvertfall, etter markedet tok vi fjellheis opp i fjellene i Caracas. Utrolig fin utsikt. Jeg hadde også blant annet en regnbue under meg! Det er første gang jeg har opplevd det! Peeent.
Vi dro hjem igjen til Valencia tirsdagskveld.

Onsdag våknet jeg opp. Og det første jeg gjorde var og stå ute i gaten i full sommerklær og vaske bilen. Ikke akkurat nyttårsfølelsen. Det var veldig rart å tenke på at det faktisk var nyttårsaften. Etter at bilen var ren, tok kusinen min og stripet håret mitt. Så nå er jeg blond igjen! Men med striper. Det ser veldig bra ut (syntes jeg da). Føler meg liksom mere "hjemme" i blondt hår. Likte ikke hårfargen jeg hadde og ville lysne det. Heldigvis er det bare striper og ikke farging av hele håret. Hun gjorde det veldig proft med både hette og aluminiumsfolie og jeg er kjempe fornøyd! Etter det igjen var det å fikse seg til kvelden (nyttårsaften). Jeg brukte den nye kjolen jeg kjøpte på billigmarkedet i Caracas, en kjole jeg selv var kjempe fornøyd med. Det ble mye familie, og jeg spiste noe av det beste kjøttet i hele mitt liv (Griiis)!
Etter det var det ut og se på fyrverkeri. Min mamma begynte å snakke med naboene også nevnte hun om meg og norsk og slikt og da sa han ene "Jeg har bodd både i Oslo og Gøteborg. Jeg snakker norsk." Så kom han bort til meg og snakket svensk! Jeg ble super glad! Hvor stor er sannsynligheten for det?! Jeg savnet allerede masse hjem den dagen siden det var nyttårsaften og at jeg fikk snakke språket mitt med en annen ga meg litt mer hjemmefølelse. Han snakket norsk-svensk men mest med svenske ord. Og det beste var også at han var ung, rundt 20år og han så nokså bra ut! Hehe... Etter det var det også fyrverkerishow. Utrolig pent. Og det var da og si ha det til 2008.

Jeg har bilde av sol-allergien min og de fem kakkerlakkene jeg kastet ned i do, men jeg tok ikke med bildeoverføreren for mitt kamera, så de bildene må komme senere, dessverre.. :/

På stranda<3
p1000234
Med gjørme <3 Og JA jeg er feitere.. høhøhø, men bare vent!
p1000244
Apa <3
p1000256
Meg og kusinen min i Caracas<3
p1000268
<3
p1000277
I en park i Caracas med alle pappegøyene :)
p1000278
På baren
p1000284
På vei opp i fjellet
p1000288
Utsikten over Caracas
p1000289
Heisen og regnbuen under mig (:
p1000306
Trafikk og flavena på toppen av fjellet
p1000307
Søppel ned fjellsiden fra flavenaen
p1000309
Familien
p1000323
Meg med italienere
p1000332
Fyrverkeri
p1000408
Fyrverkeri :)
p1000406

året 2008

Jeg kan ikke tro at det er 2009. At året 2008 allerede er over. Det har vært en av mine aller beste år på lenge, og jeg hadde nesten ikke lyst til å si farvel til det. Men forhåpentligvis blir 2009 enda bedre! Ihvertfall siden 9 er lykketallet mitt!
Jeg leste min kusines blogg og hun tok en kort gjennomgang av året 2008. Jeg vil gjøre det samme. Men siden jeg ikke er hjemme blir det ikke noen bilder. Har jo ingen her.

Januar: Jeg kan absolutt ikke huske hva jeg gjorde nyttårsaften i fjor. Det er helt blankt. Hverken hvor jeg var eller med hvem (og dette er ikke fordi jeg var drita på nyttårsaften. Da drakk jeg ikke. Aldri. Jeg hadde liksom ikke startet "drikkinga" enda. Det er bare fjernt.
Jeg var også i London med mamma og søster. Det var bra!
Ellers er det vel ikke så mye jeg kan si om den måneden. Den var kald og en kjedelig januar som alle andre "januarer".

Februar: Vinterferie. Gjorde vel ingenting. Tydeligvis ihvertfall ikke noe viktig siden jeg ikke husker det. Tror kanskje jeg hadde en tur innom Kongsberg da på snowboard med min Kristina <3

Mars: Påskeferie. Jeg koste meg med påskeegget mitt. Mmmmm, noe av det beste. Ellers så er mars like fjernt!

April: Enda mer fjernt! Dumme hukommelse, føler meg nesten litt gammel.. Husker ihvertfall AFS campen jeg var på, hvor jeg møtte de andre som skulle reise.

Mai: RUSSEN. Den glemmer jeg ikke. Hvordan vi løp rundt på skolegården hver dag redde for å bli klissvåte. Selv ble jeg aldri en dråpe våt eller tatt av russen. Like greit. Og 17mai var den kaldeste nasjonaldagen jeg noen gang har opplevd. Den var rett og slett råtten. Også kom jeg opp i engelsk eksamen! Og midt under engelskeksamen fikk jeg vite av faren min at jeg hadde fått familie i Venezuela. Jeg var overglad og spent og visste at dette kom til å bli en BRA sommer og et fantastisk år i utlandet.

Juni: Siste skolemåned før sommerferien. En av de beste! Det var varmt og jeg kjente sommerluften. Jeg fikk også ekstremt mange positive overraskelser på karakterkortet mitt (spesielt i naturfag! Elefanten er gravid i 22 måneder!), som gjorde at avslutningen på 1. klasse var BRA! Og nå var det ferie og fri, noe jeg syntes jeg fortjente. I slutten av juni dro vi (Familien) til Portugal (siste dagen i juni).

Juli: Startet med Portugal. Jeg farget vekk mitt platinahår til brunette (noe jeg var svært misfornøyd med,selvom jeg egentlig ikke var superfornøyd med blondfargen min heller).
Etter Portugal var det slottsfjellfestivalen med Kristina! Vi hadde det supergøy, selvom jeg mange ganger ble ufrivillig satt i panteboden for NU ( det var også da øyet mitt "sprengte".) Kristina og jeg var også litt slue og utnyttet fulle gutter med å gi oss "bonger" (man må kjøpe bonger på slottsfjellfestivalen for å kunne kjøpe alkohol(så og si penger, men ikke helt)). Så siste dagen fikk vi kjøpt en hel del alkohol for oss selv helt gratis!
Igjen rett etter slottsfjellfestivalen dro jeg med Kristina og moren hennes til Sverige. Vi var ved Gøteborg hvor vi blant annet dro til Liseberg! Jeg hadde en kjempe gøy tur selv med ett rødt, mongo øyet.

August: I august møtte jeg Eirik. Selvfølgelig akkurat en måned før jeg forlater landet. Likevel hadde vi en fin, kort, men fin tid sammen. Det var også da alle begynte igjen på skolen, mens jeg ble sittenes hjemme og late og gjøre absolutt ingenting (nesten). Avskjedsfesten min ble holdt siste helga i august også, noe som føltes rart. Med familie også. Selv hadde det ikke gått opp for meg at jeg reiste vekk fra Norge om 5 dager. Jeg hadde ikke begynt å pakke engang.

September: Den første uka var mye gråting. Jeg hadde så mye fint her nå i Norge. Ting gikk så bra! Det ble pakking og mye avskjed med alt og alle i Norge, før jeg satte meg på flyet og ikke ville se mer av Norge på ett helt år. Jeg følte meg liten, samtidig som stor. Jeg var voksen nå (nesten). Jeg dro ut i den store verden alene som 16åring.
Jeg landet i Venezuela, trygt. Jeg var lykkelig. Dette året hadde jeg ventet på i fire år! Jeg hadde gledet meg så mye og jobbet så mye for det, og endelig var jeg her! Ting gikk bra. Jeg kom til familien min og ting gikk som det skulle. Jeg begynte også på skolen som også var bra! Nå begynte året mitt for fult, og ting skulle bli BRA!

Oktober: Jeg mistriveds på skolen. SVæRT mye. Det var også andre ting med det som gjorde at jeg mistrivdes enda mer. Ting ble ikke noe gøy lenger, og til slutt klarte jeg å bytte skole. Første uka i november startet jeg på en ny en. Det var også Halloween hvor jeg var en djevel-hore.

November: Jeg startet november på en helt ny skole. Det var en offentlig skole. Folk sa jeg var både dum og gal som byttet til "PUBLIC SCHOOL"! Ihvertfall i Venezuela i en mindre, svært fattig by! Jeg valgte å bytte dit helt frivillig og jeg var den første utvekslinsstudenten som hadde satt min fot i den skolen. Noe som gjorde meg veldig spesiell og veldig populær (også fordi jeg var blond). Trivselsfaktoren min ble større, og jeg trivdes kjempe godt på min nye skole! Selvom folk sa at offentlig skole var farlig og noe av det dummeste jeg kunne gjøre, var likevel offentlig skole noe av det beste som noen gang har hendt meg og jeg har ikke angret ett sekund på at jeg byttet!
Nå trodde jeg ting skulle gå bra. Og at året mitt ville bli bedre. Men andre ting dukket opp og i slutten av måneden og det ble en del gråtenes telefoner hjem.

Desember: Jeg var super ulykkelig. Det eneste som stod i hodet mitt var "jeg vil hjem til Norge". Jeg ble sittenes i LatinAmerika uten noe anelse av noe. Uten noe hjelp fra noen, men bare kjeft og klager. Jeg gikk inn i meg selv, stoppet å snakke, meldte meg ut, stoppet nesten opp med å spise helt. Jeg klarte ikke ha noe glede over bursdagen min. Heller ikke av jul. Lille julaften byttet jeg familie. Endelig. Likevel var det bare en midlertidig en som jeg fant selv, og vil bytte igjen i januar. Foreløpig har jeg ikke bosatt meg noe sted etter fire måneder. Fire måneder er egentlig ikke så mye, tenker du, men når du bare har elleve måneder er det en del.
Nå sitter jeg i Valencia. Og har det bedre. Mye bedre. Jeg er på tur med min mamma fra min gamle familie jeg byttet ifra. Nå er jeg vekk fra alt det teite og jeg er med bra mennesker, så nå har jeg det veldig fint. Men det blir jo hjem på søndag også starter skolen, også vil jeg bytte familie. Hvor, vet jeg ikke. Og jeg vil kanskje bytte skole igjen noe jeg ikke vil.

Jeg gleder meg til ting kommer på plass. Jeg håper 2009 har noe bra å bringe meg seg. Jeg har vært og er sliten. Trenger noe godt. Så farvel 2008 og hallo 2009. Jeg vil ønske alle et riktig godt nyttår! Jeg vil også ønske min søster gratulere så masse med dagen siden hun har bursdag i dag :)

januar 2009
ma ti on to fr
     
1
2 3
4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24 25
26 27
28
29 30
31