FEEIL!

IIIK! Jeg er veldig dårlig på å tenke logisk så innleggene kom i feil rekkefølge! Del 1 er nederst (og den skal være først!!!) Jeg håper dere finner ut av det, jeg klarer ikke å rette på det..
Altså i riktig rekkefølge:

- Året 2009 del 1
- Året 2009 del 2
- Året 2009 del 3

Året 2009 del 2

Mai:
Mai var en mere spent måned. Ting ble litt urolig. Faren min hadde fått en telefon på jobben om kidnappingstrussel hvis ikke de fikk et viss pengebeløp. Det stod også en mystisk bil utenfor huset vårt flere ganger. Det var same mann, men i forskjellige biler og han var alltid i telefon. Jeg fikk beskjed om at jeg måtte være forsiktig med å gå ut og hva jeg sier når jeg er ute for mest sannsynlig er det noen som overvåker oss. Jeg fikk ikke lov til å gå på skolen heller denne tida, på grunn av svineinfluensa. Moren min var veldig redd for den..
Likevel hadde jeg en lykkefølelse. En følelse jeg ikke hadde hatt iløpet av året. Alt var så bra. ENDELIG var ting på plass, sånn som de skulle være. Søstra mi og Romulo hadde lagd opp en kostymefest hvor jeg kom som kanin og hadde det kjempe gøy!
Så skulle vi utvekslingsstudentene holde foredrag om vårt land til de i venezuela som skulle på utveksling til høsten. Jeg gruet meg, foredrag PÅ spansk! Men foredraget mitt var kjempe bra. Faktisk det beste og jeg fikk mye skryt. Jeg visste fram mange bilder og fortalte om alt fra nordlys til samer. Kongefamilien og russ. Alle så bildene på powerpointen og det var kjempe gøy! Etter foredraget følte jeg meg skikkelig bra! Jeg kom hjem igjen sent. Søstra mi som jeg delte rom med hadde vært ute å shoppet og viste de nye tingene. De var fine og jeg skulle få låne de. Vi satt oppe lenge og prata å lo og jeg fikk endelig et godt bånd til den andre vertssøsteren min også! Ting kunne ikke bli bedre og jeg la meg med et stort smil om munnen.

Morgenen etter våknet jeg av at en mann stod på rommet mitt med en pistol. Mitt værste mareritt ble levende og den lille lykkefølelsen jeg hadde ble borte. Jeg orker ikke å skrive om det (hvis dere vil lese om det, kan dere google meg, Vilde Bohne). Jeg blogget om det rett etter at det skjedde og la ut en film - noe jeg fikk sterk kritikk for. Grunnen til at jeg blogget om det var fordi moren min sa jeg måtte få det ut og snakke med noen. Men ingen var på dataen klokka 7 om morgenen. Jeg visste også at fler i Norge kom til å spørre meg hva som hadde skjedd, så istede for å fortelle det mange ganger, valgte jeg å blogge om det. Det ante meg ikke at det skulle bli så mye oppstyr. Grunnen til at jeg la ut filmen var ikke fordi jeg ønsket oppmerksomhet. Det var fordi egentlig ville jeg legge ut et par bilder (siden jeg føler bilder er litt "må ha" på en blogg). Siden alle kameraene i huset var stjålet, kunne jeg jo ikke ta noen bilder. men de hadde ikke tatt det lille videokameraet mitt som var gjemt i en pose. Så jeg tenkte en liten, uskyldig film istede kan ikke skade. Men får å laste opp en film på blogg.no må den ligge ute et filmsted. Jeg ante ikke om andre steder enn youtube, derfor havnet den der.
Før jeg hadde fått snudd meg, var jeg førstesidestoff på alle Norges aviser. Jeg fikk tilogmeg forsida på Tromsøavisa og to sider inni den. Jeg visste at året mitt vat ødelagt. Hele jeg var ødelagd (der og da). Ikke bare hadde det som skjedde vært grusomt men jeg fikk en dag på å si hade til alt og alle. Jeg kunne ikke lenger bo i samme stat en gang! Jeg klarte å presse det ut til en uke. Jeg kunne velge å dra hjem eller flytte til en ny stat. Men med bare to måneder igjen av oppholdet og ny familie og alt bare nytt, det orket jeg ikke. Det tok meg en uke etter hendelsen, at jeg stod på norsk jord igjen.

15mai var jeg hjemme, og familie og venner stod i hagen min og ønsket meg velkommen hjem. Jeg fikk taco igjen <3 Dagen etter var det Melodi Grand Prix og Aleksander Rybak vant! Og dagen etter der igjen var der 17mai. Snakk om nasjonalfølelse når jeg kom hjem. Mange kjente meg igjen å så på meg. Jeg var blitt "hu jenta i Venezuela" Ellers brukte jeg mai på å komme meg over hendelsen, slappe av, møte venner og bare være hjemme.


Romulo og meg på kostymefesten


Isa, Romulo, meg og Omar <3


Jeg som sa hade til hunden Paris


Med vertsforeldrene mine <3


Jeg reiser alene. På flyplassen i Paris trodde de jeg var 11år. Flaut? Bare litt..


Kristina og meg på Aleksander Rybak konsert

 

Juni:
I juni tok jeg det også for det meste med ro. Var med venner, og venta på at de skulle bli ferdige på skolen :P Mamma og jeg tok også en veldig fin tur til Estland! :D Hadde også avskjedsfest for min kjære kusine Helene som nå er i Thailand :( </3

Også døde jo Michael Jackson da..


Estland


Jeg kjøpte nytt kamera med sminkeeffekt. Har vi ikke fin huuud? <3


Sankthansaften


Kusina mi Helene og med på Mr.Shoppy på vei til Sverige :)

 

Juli:
3. juli dro kusina mi til Thailand :( Hun kommer ikke hjem før i mai! Hun er heldigvis over halvveis nå! Jeg prøvde meg også på en jobb som telefonselger.. Det funket svært dårlig, spesielt da jeg kom drita på salgskurs. Jeg valgte å aldri møte opp på jobben igjen.
Det var også Slottsfjellfestivalen som jeg drar på hvert år! Like bra hver gang! =D =D Synd jeg fikk en allergisk reaksjon og ikke kunne dra siste dagen. Søstra mi kom hjem fra den Dominikanske Republikk som var kjempe koselig! Synd hun drar igjen nå 19. januar :/


Navnetskiltet jeg lagde i halvveis bakrus på jobben..


Jeg var barnevakt for tante og onkels babykatt <3 <3


Slottsfjellfestivalen


Ole, Anerds og meg på slottsfjellfestivalen :)


Kristina og meg <3

 

August:
I august begynte sommeren å ta slutt og snart begynte skolen igjen :( Jeg gledet meg litt, men syntes også det var veldig deilig med ferie. Jeg kom i god kontakt med en "x-bestevennine" igjen å var på besøk i nabohuset der hun bodde før (nå står det tomt). Mens vi var der, fant vi en halv og død mus i huset! Det var EKKELT!
Resten av sakene mine fra Venezuela hadde endelig kommet fram. Alle mine flotte skoleuniformer. Jeg kjente at minnene fra Venezuela begynte å komme tilbake og savnet til vertsfamilien min <3

Skolen begynte igjen, og jeg startet i utvekslingsstudentklassen. Alle som har vært ute ett år, går i den klassen. Ganske spesiell klasse, men på en positiv måte. Det var litt deilig å starte på skolen igjen og se folk igjen! Mange har forandret seg fælt.


Meg på dozz i zpeil zeff <


Snuskesøt på brygga <3


Min gamle venninne og den halve musa


Pakken fra Venezuela


De siste sommerdagene

 

September:
September var litt kjedelig. Kom i gang med skolen. Det var debatt, hvor Norgespatriotene kom og alle snudde ryggen til og sånn da. Det var jo litt interessant. Når jeg tenker over det, så er det merkelig hvordan jeg husker bedre månedene januar og februar i Venezuela, enn september og oktober (som ikke var såå lenge siden) i Norge. Ihvertfall så begynte høstferien i september og jeg, sammen med mor, søster og tante dro til Italia :)
Jeg var også på AFS-recamp hvor jeg fikk sammenbrudd.... jeje..


På skolen


Kristinas bursdag


Italia <3


Skoledebatt

 

Oktober:
I oktober hadde vi Colombiadag. Det føltes litt som å være tilbake i Venezuela og da jeg var i Venezuela var jeg jo masse i Colombia. En litt ubrukelig dag for meg egentlig. Ihvertfall, den er til et godt formål! Jeg skrev et brev til barnehjemmet i Colombia! Håper de ble glade for det.
Vi var også på klassetur og besøkte et Budhistisk museum og en moskee. En ganske gøy tur! Det var jo også halloween, og Kristina og jeg dro på to Halloween-fester og kjørte powerpuffjentene begge gangene <3 Vi hadde seff det beste kostymet ;O


Colombiadag med colombisk dans


Moskeen


Blomst og Bobble<3


Powerpuuuff <3


Året 2009 del 3

November:
Det skjedde ikke en dritt.. Ok da, var på Pink konsert i Oslo spektrum, noe som var utrolig gøy! Vi tok også russebildet på skolen, så snaart føler jeg nok at russetida er i gang.


Pinkkonsert


Russebildet. Russ 2010 wohoo!

 

Desember:
Det første jeg husker er at Regine Stokke døde, noe som gikk skikkelig innpå meg! Dette var en veldig stressende måned med mye å gjøre, inkludert min 18årsdag! Jeg ble endelig ferdig med norsksæremnet, fikk dratt på min første russekro - lovlig og jeg klarte å få lappen!
Juleferien kom og jeg fikk en fantastisk jul, hjemme i Norge. Jeg har tilbrakt mye tid med familien. Juleferien var utrolig deilig, og jeg gikk inn i det nye året med fylleri..


Russekro (bursdagen min<3)


Torunn og Kristina <3


Siste skoledag


Svensketur

Jeg gleder meg ekstremt mye til 2010 og hva det har å by på. Jeg er uendelig glad for at jeg har lagd 2009 bak meg. I år skal jeg fullføre 3 klasse, være russ, starte mitt eget liv og velge fritt! Jeg gleder meg sånn!
Grunnen til at jeg gjorde dette så langt, var fordi jeg ville gjøre det ordentlig og fordi at i 2010 har jeg tenkt til å legge blogging på hylla. Ikke mer blogging. Det har vært gøy, men jeg gjorde det først og fremst fordi jeg skulle være utvekslingsstudent. Nå er jeg det ikke lenger. Aldri mer blogging.

Håper alle får et fantastisk år! Takk for meg.


Året 2009 del 1

Jeg må si at jeg er veldig glad for at jeg legger 2009 bak meg. Jeg tror aldri jeg har grått eller ledd så mye et år. Alt for mange oppturer og nedturer. Jeg husker i fjor så gledet jeg meg til 2009 siden 9 er lykketallet mitt så det måtte bli et lykkeår. Yndlingsmåneden min er mai, så jeg tenkte mai 2009 skulle bli den beste. Jeg har aldri tatt så feil i hele mitt liv...

Januar:
Jeg gikk inn i året som feit. Sånn er det å være utvekslingsstudent </3 Jeg hadde akkurat byttet til familien til Romulo og var på ferie med Irene som var vertsmoren min i den første vertsfamilien. Vi var i Valencia med familien hennes, dro på stranda og feira nyttårsaften der.
Da jeg kom tilbake håpet jeg på å få bli boendes hos Romulo. 15 januar kom kordinatoren min til meg og sa "Vilde, du blir kastet ut av huset den 17 januar og du må finne deg et sted å bo." Så stod jeg der, uten hjem, familie eller noe.. Romulo hjalp meg, og jeg ble ikke kastet ut den 17. Litt etter fikk jeg vite at organisasjonen hadde funnet en vertsfamilie, og jeg kunne ikke lenger bo hos Romulo. Vi besøkte familien og de godtok meg. Jeg var kjempe lei meg for jeg ville ikke vekk. Hva om familien var dritt? Jeg fikk også vite at jeg måtte bytte skole (fra den beste skolen jeg hadde gått på) og det var enda mer dritt.

I den nye vertsfamilien kjørte vi rundt på mange forskjellige skoler... Ingen ville ta meg imot.. Tilslutt fant vi en, og etter at jeg hadde gått der en dag, fant jeg ut at det var skole fra klokka 7 til 6. 11 timersskole - aldri i livet. Jeg sluttet og vi klarte å finne en ny skole.. En katolsk med nonner som styrte den -.- Jeg visste det kom til å bli kjipt. Det var også fest i Venezuela så det var mye tyrefekting å sånn.
Da jeg startet på min fjerde skole kjente jeg en "jeg gir opp" følelse.. Jeg prøvde ikke å bli venner med noen og satt mye med meg selv. Jeg trivdes ikke i det hele tatt.


Nyttårsmiddagen


Med italienere


Caracas


Caracas


På tur med fjellheis


På en Bob Marley bar


Lin, Irene og meg


Gjørmebad
Okse-dyreplageri-ting..


Kakkerlakker jeg kasta i do


Svandis og meg på konsert
McDonalds.


Krissel (vertssøster) og meg på kjedelig tivoli


Prinsessene på festen


Ivo, Maggie, Therese, Svandis og meg :)


Bursdagen til Maggie


Spilte paintball

Februar:
Jeg gikk på den nye skolen min og ble kjent med den nye vertsfamilien. Vertsfamilien skulle til  Las Vegas og lot meg få bli med! Det var helt utrolig og kjempe gøy!
Presidenten Hugo Chavez skulle ha nytt valg som alle protesterte mot. Egentlig fikk jeg ikke lov til å være med på noe politisk, men vertsfamilien min ville ikke la meg være hjemme alene og jeg ville oppleve det, så jeg dro ut! Det var veldig sært å være med på det, men også veldig gøy!


Min ene protest-t-skjorte. Nei er nei


På vei mot protesten


T-skjortene våres


Protest


Hovedgata


Mine første løsnegler


Lek på skolen


På skolen i gymuniformen
Las Vegas


På tur med Elvis


Jeg hadde lunch ved siden av James Bond!


Vi solgte kaker i parken..


Mars:
I mars var jeg fortsatt i Las Vegas. Etter at vi var kommet tilbake hadde moren min jobb hun måtte gjøre i andre byer i Venezula og lurte på om jeg ville være med henne på tur. Joda, jeg ble med jeg og fikk sett mer av Venezuela. Vi fikk noen fra militæret som venner, så vi ble fulgt og passet på hvor vi dro :P Vi dro tilogmed inn på en militærleir hvor han ene vakten lente seg over meg og visket "Er det der moren din?" Mens han hadde et meget forvirret blirr. Joda, det var mammaen min sa jeg :D
Vi i AFS skulle på tur til fjellene og Isla Margarita. Det var en gøy og litt sær tur. Vi red på esler og hester en HEL DAG. Jeg satt ti timer på en hesterygg i strekk. Jeg har aldri hatt så lite følelser i rumpa noen gang. Jeg begynte å gråte, det var så smertefult! Vi ridde 5000m over havet og glupe meg, hadde ikke tatt på solkrem. Jeg har aldri vært så brent i fjeset noen gang.
På Isla Margarita møtte jeg nordmenn på første gang på 7 måneder! Jeg klarte såvidt å snakke norsk og de trodde jeg var svensk siden norsken min var så dårlig :( </3 Det var ihvertfall en veldig gøy tur!


Militærvennene


Barn som selger varer på veien


Vertssøstra mi og meg i Maracaibo


En DVD butikk


Militærbasen


Hunden vår fikk seg en klipp - noe jeg syntes var grusomt


En liten landsby 3000m over havet


En do


På hesten i fjellene


Ridetur


Båttur


Isla Margarita <3


April:
April var en veldig fin måned. Ting begynte å løse seg litt opp. Jeg kjente vertsfamilien min og ting ble da bedre. Spansken min hadde kommet seg på plass og jeg hadde klart å vende meg til det nye. Min ene vertssøster Kimberly og jeg kom veldig godt overens og ble bestevenner. Vi dro ut på fester sammen og gjorde mye i felles.
I april skjedde det ikke noe spesielt, men ting gikk liksom bra.

Også må vi ikke glemme at svineinfluensaen kom og alle fikk panikk :P


Griseinnvoller som ble solgt på gata


Vi lagde vodkamelon.. Veldig godt!


På en fest


Jeg var på fotballkamp. Brann oppstod ofte..


Studenter som protesterte mot Chavez og la ut ting i veiene..


Studenter mot politi


Colombiatur :)


Faren min som hadde en klassegjennforening i Colombia


Nabohusets mur var blitt knust.. Vi fant det veldig mystisk..


På tur til en by hvor hverdag var en fest - praktisk talt.

Koskos

Jeg holder på med innlegget om 2009. Tok vist "litt" lenger tid enn jeg trodde og må dele det opp til flere innlegg.. Så det kommer nok ikke i dag! Men er halvveis så i morra tenker jeg :)

- Fortsatt godt nytt år:):):)