Im going to Vegas, baby!

Jeg burde vel egentlig ikke sitte å blogge. Ikke nå. Hele familien er stressa fordi i morgen tidlig reiser vi til Caracas (hovedstaten) og tirsdagsmorgen tar vi flyet derfra til Las Vegas. Huset skal vaskes, hunden skal vaskes, jobb og ting skal gjøres unna, klær skal vaskes og koffertene skal pakkes ned.

I går (lørdag) var en interesant dag. Jeg ble vekket tidlig (klokka 10) om at jeg måtte dra til ett lite sånn sykehussted og være sekretær. Det er flere forskjellige "små" sykehus her, og faren min skulle vare på den ene da klokka 10, men han hadde en operasjon så han var forsinket. Sekretæren hans møtte ikke opp, så da jeg og min søster ankom stedet, stod det ca. 30 mennesker utenfor den stengte døren og ventet på en doktor. Mange hadde stått der siden klokka 7 om morgenen og vi møtte ikke opp der for 11. Vi ble sittenes der i tre timer. Svare på telefoner, pasienters spørsmål, skrive fakturar og slikt. At de satte mig på oppdraget (en 17år gammel norsk jente som ikke kan spansk så bra), var litt gøy. Men mest forvirrende. Selv satt jeg og spilte mario kart på pc´en. Vi delte ogsaa ut kjeks og cola til alle pasientene :)
Etter at jeg var ferdig med det, var jeg litt med Romulo før, jeg måtte dra i ett familie-bursdag.

I dag (søndag) måtte jeg også opp tidlig (hele 7!) Jeg hadde en vendimia på skolen (selge ting(mat) til skoleavslutningen). Pappaen min hadde kjøpt inn en kjempe lekker sjokoladekake. Da slapp jeg ihvertfall å bake noe som helst :) Jeg var en av de første som møtte opp. Også regnet det, også satte jeg meg på en kake en annen av jentene fra klassen tok med (uflaks, sa Suverin-Suveren).
Så nå har jeg vart i skjønnhestsalongen igjen, bare for å rette ut håret til turen :) Spiste også lunsj ien liten by hos ett annet familiemedlem også så jeg på Tarzan.

Nå må jeg ihvertfall fortsette å pakke! Tidlig opp (i morgen også). Forresten, det er karneval her nå! Også spurte jeg i dag hva som egentlig skjer når det er karneval her. Da fikk jeg som svar "Her, ingenting. Brasil, masse!" Typisk. Det eneste som skjer er at folk kaster vannballonger på alt og alle. Kan ikke kjøre med bilvinduet nede engang. De kommer til og med på bussen!
Vet ikke om det blir noe særlig blogging der borte. Så kanskje jeg må ty til dagboka mi, og senere kopiere det ned. Det kommer garantert til å skje en masse fjompete ting.
Vegaas!

hpim6635
La vendimia

hpim6640
Kusinene<3

hpim6646
Kaka jeg bringte

hpim6649
Parken Metropolitano

hpim6660
Jentene med gelé

hpim6652
Jentene fra klassen (ikke alle da)

hpim6655
Paola og meg <3

hpim6639
Parken Metropolitano

hpim6645
<3

hpim6657
<3

Tannlege mote og en infeksjon mindre

Torsdagen dro jeg på skolen helt vanlig klokken 7 om morgenen. Vi sluttet klokka 10 da, siden lærarne hadde møte. Så det var nesten ingen som møtte opp i det hele tatt til skolen. Og når ca. halve klassen mangler, gidder ikke læreren og undervise. Så det ble bare sitting der.
Også var det tilbake til tannlegen etter skolen. Huff, jeg hater å dra til tannlegen. Og da jeg var der, tok hun fram en sprøyte (tannlegen) også sa hun: "Dette gjør vondt!" Også stakk hun meg i munn. Og JA det gjorde søren meg VONDT også. Jeg visste ikke at jeg trengte bedøvelse. Jeg burde vel egentlig kanskje begynne med å bli vandt med å ta bedøvelser i munn, ettersom jeg har trekt åtte tenner (ja, fakta). Selv mangler jeg to tenner i munn ( som jeg måtte trekke). Eller jeg hadde valget. Trekke to tenner for mye, eller risikere å gå med bøyle i ett år og kanskje mer framover. Jeg syntes hva å velge, var veldig åpenbart.

Så nå har jeg fikset tennene mine, med en feit regning. Tannlege er dyrt altså! Tror ikke vi nordmenn setter nok pris på at tannlege er gratis fram til vi er 18, og etter det får vi 75% avslag (eller noe sånt). Jeg trodde aldri at å fikse en ting i tannkjøttet som hadde gått inn i nerva mi på den ene tanna og å sette på emalie på en annen tann i Veneuela (fattige, stusselig landet i latinAmerika) ville koste OVER 2000kr!
Og hva er det forresten med at tannleger og de som jobber i tannlege "lokalet" ALLTID har tannlege-klær? Skjønner du hva jeg mener med det? Liksom, skjorter med smilende tenner og/eller smilende tannbørster. Hva er greia? Når så du sist en politimann med en skjorte som hadde smilende håndjern? Eller en lege med en skjorte full av glade sprøyter? Det må nok være en intern tannlege-trend. Og den finnes her også i Venezuela! Og jeg liker den ikke...

Ellers så hadde jeg skole på fredag også. Men på fredager begynner jeg halv elleve og slutter halv to. Det er behagelig. Han ene gutten i klassen min er så og si overbevist om at vi to er kjærester. Og i dag var ingen unntak for slibrige kommentarer. Han spør alltid om når vi skal dra på hotell sammen, og jeg lurer på hvor mange ganger jeg må si "aldri". Seriøst, blir han aldri lei? Spørre det samme spørsmålet hver dag, flere ganger daglig.
Bildet av Eirik ( min x) ble også oppdaget igjen på skolen i dag på mobilen. Jeg lurer på hvor mange ganger det bildet har gått rundt. Og på alle skolene jeg har gått på. Fikk høre, at her må du ha KJEMPE pupper, SUPER small midje og en ENDA større rumpe får å få en kjæreste som han! Og hvis han noen gang mistet ett bein, ett øye, ble fattig og ingen ville ha noe med han å gjøre, kunne han alltids komme hit til alle jentene i klassen min (så og si). Han er hjertelig velkommen! Så vet du det, Eirik :)

Jeg fikk også ringt hjem! Siden det var 20 februar, noe som betyr at pappaen min har bursdag! Og det var så rart. Alt virket så annerledes, så mye bedre og mye nærmere. Etter det fikk jeg en manikyr og pedikyr OG endelig, etter ett år og mange "Herreguuud Vilde, hva har skjedd med tåa de?!" Fikk jeg endelig fjernet infeksjonen jeg hadde på storetåa mi. Og det føltes godt! Manikyren er også helt herlig. For første gang i midt liv har jeg falske negler ( og jeg klarer ikke å stoppe å leke med de).

Det er sikkert også noen som lurer på hva jeg gjør på skolen. Joda, noen ganger er det litt ensomt og trist. Ikke fordi jeg ikke har venner, eller fordi folk ikke er snille mot meg (vel, på den første skolen var de ikke snille med meg, men det er fjernt nå). Men på alle skolene har jeg alltid vært den eneste utvekslingsstudenten. Ingen andre der å snakke med å som er i samme situasjon som meg. Og det er litt slitsomt med all den spansken av og til.
Uansett, jeg får alltids fylt inn dagen med noe. Her er en liste over viktige ting jeg gjør på skolen:
- Tegne Hello Kitty tegninger
- Sove
- Lese eventyr på spansk
- Shoppe klær i kataloger
- Spise kjeks
- Sende viktige meldinger til Ivo om hva "Tingeling" er på tysk og slikt
- Se på skoene til den ene nonna som er helt identiske med Herkules sine (tegneserie figuren)
- Få noen til å fikse håret mitt og/eller sminke meg
Ja, slike viktige ting. Nå har dere en liten oversikt :) Bestile forresten noen skikkelig fine topper denne uka fra en Colombiansk katalog! Gleder meg til de kommer :D :D :D :D

hpim6624
Neglene mine

hpim6625
Tottelottene mine :)

hpim6627
Paris som sover i senga<3

n62469365821574401687
Da jeg fikset neglene mine

img00693
Da vi fikset håret

hpim6631
Den nye toppen jeg kjøpte i en katalog på skolen :)

hpim6632
Min nyeste Hello Kitty kreasjon (på skolen) :)

Slem norsk

Jeg tror jeg bør slutte å utnytte språket mitt som ingen andre kan. Det begynner vel kanskje å gå "litt" over til den barnslige siden nå? Men jeg tenker jo, "hvorfor ikke?"
Her borte har ikke valentinsdagen sluttet heeelt enda. Jeg sa blant annet til læreren min "til lykke på kjærlighetsdagen!" Jeg glemte helt at hun var en nonne, noe som kanskje forklarer blikket. Ihvertfall, jeg fikk spørsmål om å skrive noe søtt til en venn som ett valentinskort på norsk. Joda, det kan jeg! Jeg skrev: "Hvis du absolutt skal fise på brødskiva mi, kan du gjøre det i stua." Og jeg svarte at det betydde "Takk for det gode vennskapet vi har sammen, jeg vil aldri miste deg" eller noe sånt. Var det dårlig gjort?
Jeg fikk også spørsmål her om dagen fra andre folk på skolen om fine, norske navn. "Joda, selvfølgelig kan jeg noen!: friken-staken, rudeberkulose, muggeguri, fjerte-bert" Tro meg, hadde jeg hatt gresshoppelyd på mobilen, hadde jeg satt den på! Du skulle ha sett blikkene til folka etter at jeg ramset opp de "fine, norske" navnene.! Jeg trodde selv jeg skulle daue av latter, men det er jo ikke noen som skjønner noe som helst uansett! Så hvorfor ikke dra den litt?

Vi så på filmen "gutten med den stripete pyjamasen" på skolen. Den var så fin og trist! Alle burde se den! Jeg dro også til tannlegen i dag. Hadde vondt i tanna mi! Veldig vondt. Og etter at jeg var der i dag, må jeg dra tilbake igjen i morra! Fordi mange tenner var "stygge" som hun kalte de. Vel de mangler emalie, noe jeg har hørt hele livet. Jeg tror ikke mamma var så flink til å gi meg flux tabletter da jeg var liten. Ellers så er jeg bare skapt med lite emalie. Det har ihvertfall ført til at jeg, den dag i dag som 17åring spiser flux tabletter med banansmak og pusser tennene med barnetannkrem. Eks: Barbie tannkrem.

Satt forresten nettopp og fylte ut ett skjema for å reise til Las Vegas ( som jeg gjør på mandag) :D
Og som den "voksne" og "flinke" jenta jeg er, gjorde jeg det helt alene! Ingen mor eller far som hjelper meg eller forklarer vanskelig ord.
Uansett, jeg fant spørsmålene veldig festlige, og tenkte jeg bare måtte dele de. Jeg kunne enten svare JA eller NEI på disse spørsmålene:

A) Er du mentalt eller psykisk syk eller narkotikaavhengig?

B) Har du blitt arrestert eller blitt dømt for noe straffbart?

C) Gjør du, eller har du noen gang vært med i noe form for spionasje, sabotasje, vart involvert i terrorist aktiviteter, eller folkemord eller har du på noe som helst måte vært involvert i forfølgelse assosiert med nazistiske Tyskland eller deres allierte i perioden 1933 og 1945?

D) Har du prøvd å skaffe et visum til USA på falsk grunnlag?

E) Har du noen gang holdt fanget eller forhindret foreldreretten til et barn fra en Amerikansk nasjonalitet som har hatt foreldrerett til ett barn?

Jeg syntes det var veldig fine spørsmål og jeg skulle ha sagt JA på alle. Helt seriøst, hvem krysser av JA på eks: terroristiske aktiviteter når de vil reise inn til USA? Det blir for dumt. Nå tar jeg ihvertfall sengen! Skal også fikse infeksjonen jeg har på stortåa i morra! (tenkte dere ville vite det) :) Natta!

Proteinrike maur

Så nå går vel dagene. Jeg kom hjem fra treningsstudioet i går og var sulten. Så jeg valget og spise litt korn-fnugg. Eller cornflakes som du ville kalt det. Og det er ikke fullkommet uten sukker. Men sukkeret var fult av maur. æsj, som jeg hater maurene her. ALLE husene har de. De bitte, bitte små maurene som går overalt på veggen, og ligger det en liten god søtsak ett sted tar det ikke lang tid for en hel flokk er rundt biten.
Så det sier seg selv at hvis noen lar lokket på sukkeret stå oppe, blir det fult av maur. Så jeg bestemte meg får å pirke alle de små, døde maurene ut av sukkeret. Mens jeg satt i oppdraget kommer moren min "NEI, Vilde hva er det du gjør?! De maurene er jo full av proteiner!" Eeeeeh... Proteiner? Kan disse små maurene inneholde noe som helst? Så kommer faren min og sier "Hvorfor gjor du det Vilde? Spis maurene, de er fulle av vitaminer." Hva skjer a? Vi snakker om mikroskopiske maur! Jeg svarte med at frukt også inneholder vitaminer.

Da jeg omsider var ferdig med å pirke alle sammen ut kastet jeg de i søpla, men da hører jeg "Neeeei! Vilde, jeg hadde tenkt til å drikke de!!" Jeg snudde meg og ser moren min. "Serriøst, er du virkelig så desperat etter slike små maur? Og seriøst.. Hadde du tenkt til å drikke de?!" Det ble et merkelig øyeblikk, men det gikk ihvertfall over fort.

Var også på skolen i dag. Vurderer om jeg kanskje skal dra på denne "spirituelle" reisen likevel. Men er ikke sikker. Hvis jeg ikke drar Må jeg møte opp til vanlig skole. Og de eneste fra klassen som ikke drar på turen, er de mest impåslitne og kåte guttene i klassen som konstant prøver å kysse meg, ta på meg, se under skjørtet eller skjorta mi osv osv...
Så hva velger jeg? Trakkasering en uke, eller be bønner med nonner en hel uke.. Livet er ikke lett altså!
Jeg fikk også høre veldig mange fine kommentarer på skolen i dag da. øynene mine var speilet til sjelen OG speilet til krystallen. Tenk det ! Mine øyne er to i en smekk! Og jeg var så pen, at jeg hverken har kjæreste eller dater noen siden jeg er Så bra for alle, så jeg går bare rundt og blir beundret og gjør meg selv utilstrekkelig. Vel, nå er ikke akkurat det grunnen til at jeg ikke har kjæreste her borte, men de kan få leve i de fine tankene... :) Jeg må skrive ned alle fine kommentarer jeg får, tror jeg. Så kan jeg lese tilbake når jeg er 80 og tenke "jovisst, jeg var pen en gang!"

Dagen etter valget

Dagen etter valget. Det er stille. Veeeldig stille. Gatene er rett og slett ubehagelig stille. Hva skjer nå framover? Jeg hadde en samtale med Svandis i går rett etter valget. Jeg tror over halve samtalen bare inneholdt banneord og stygge ting. Og er det ikke dårlig gjort og vinne med juks. I et teit bordspill eller kortspill, okei, juks hvis du finner det hysterisk, men som President?! Venezuela vil bli nye Cuba som de sier, hvor Fidel castro satt i 45år som President. Chaves jukset. Hele greia var bare tull. Hvorfor gadd han i det hele tatt og ha valget, hvis han bare jukset uansett? Alle vet han jukset, ren korrupsjon. Og det er så sinnsykt åpenbart også.
I morgen tror jeg det blir en ny marsha. Ingen av studentene på universitetene vil gå til klassene sine, men gå i gatene og ha demonstrasjoner.

Vel jeg kan ihvertfall ha litt glade tanker også. Nøyaktig i dag er det bare en uke igjen til Las Vegas! Så kan jeg endelig kanskje finne noen klar som ikke har alt for mye farger eller sløyfer på seg.
Nå skal jeg også straks til treningsstudio! :D Legger ved to drit fine bilder som ble tatt rett for jul!

n70100408710338056844
De beste <3

n1135416981302809882191
Da Svandis og jeg gikk på Maica <3

Resultatdagen i Venezuela.

Nå er stemmedagen over så og si. Takk GUD for det! Jeg lurer på hvor mange militær-helikoptre jeg har hørt over huset mitt i dag, eller hvor mye musikk og opprør og mennesker jeg har hørt utenfor huset mitt. Vi (familien og jeg) har nesten ikke sett på annet enn resultatet på TV. Blant annet fra hvordan mennesker har demonstrert i byen jeg er i (rett ved huset mitt) og hvordan militæret har vært her.
Hele familien dro får å stemme tidlig i morges og var borte flere timer. Bare jeg og min søster på 17 var hjemme. Og som jeg nevnte i forrige innlegg er det mye korrupsjon her. For eksempel: Du kan stemme JA eller NEI. Hvis du stemmer "vet ikke", blir stemmen automatisk gjort om til JA (kjempe teit). Også den ene fetteren min var og stemte, og han stemte nei. Da han leverte inn stemmeseddelen, gjorde de den om til JA. Det er også mange av Chavistene som går igjen og igjen i stemmingslokalet og stemmer ja flere ganger. Overtalet er nei, men siden Chaves jukser, blir det fort veldig gjevnt og kanskje til en ledelse til Chaves.

Jeg leste tidlig på VG nett i dag at Chaves ledet. Jeg fortalte det til søsteren min, og hun sa det var løgn. Man kunne ikke si det enda. Klokka var bare 12 på morgenen (her). Og de begynte ikke å telle for alle stemmene var satt. Uansett, hvis han vinner så er det ikke fordi han er populær, men fordi han jukser. Det stod også om Chaves på dagbladet.no. Jeg ble egentlig litt sjokkert og det var rart å tenke på at dere nordmenn bare sitter der hjemme og leser om det, mens jeg sitter faktisk opp i det.

Jeg tror jeg kan oppdatere bedre om dette enn både Vg nett og Dagbaldet (høhø, neida). Jeg hører forresten at nabohuset har en liten bursdagsfest. Men det eneste de synger er "No es NO".. Slitsomt.. Nå er klokka halv ti på kvelden. Og resultatet kommer nå straks! Alle sitter speeente foran Tv´eeen...! Jeg er skrå sikker på at det blir nei, men likevel, det er jo ikke sikkert. Håper ihvertfall det blir nei, hadde vart krise hvis det ble ja. Og masse tull og bråk i gatene.

Vent...
Silenciooo (stillhet) .........

Chavistene danser på Tv. Musikken blir høyere i nabohuset hvor festen er. Og der! Han vant! Chaves VANT :| Hva faaaen?! Que porqueriiiaaa!
Resultatet ble: SI: 54%, NO: 45%.

Dette suger... Jeg er i det minste raskere enn VG! HAH! Nå er det fyrverkeri i gata, Chaves synger nasjonalsangen på ballkongen sin på TV og folk står hjernevasket i gata og synger med.
Dette kan bli en interesant tid framover.

Feliz dia de Valentin!

Nå er Valentiner dagen over. Vi i Norge feirer den så og si ikke. Ihvertfall ikke jeg, siden jeg aldri har en Valentin (ikke at det er noen overraskelse). Den ble likevel annerledes. Det er valg i morgen, og jeg kunne så vidt bevege meg ut døren. Politi var over alt i gaten og siden dette er ett korrupt land og jeg er blond er det ikke bare bare.
Men familien dro ut å spiste. Kylling med ost og skinke + pommes frites selvfølgelig. Jeg fikk også to roser. Den ene fra Isa og den andre fra Alfredo. Men det er vanlig og gi småting til og med til venner på Valentinerdagen siden den er mye større her enn i Norge. Alt er også stengt av alkohol ( i tre dager nå) barer osv osv. Selvfølgelig p.g.a. Chaves. Han vil ikke ha masse alkohol og tull foran valget, så det ble ikke noe dra ut i dag heller. Det er jo farlig.

Søsteren min dro ut og spiste med kjæresten. Så var de i sentrum og hadde seg en is, og gjett hva som skjedde? De ble ranet. Av fire unggutter, hver og en med sin pistol pekende mot dem. Det kunne like gjerne vært meg siden jeg ofte er på det samme stedet. Det var mange mennesker rundt, men her er det slik "ingen ser noe, ingen hører noe" fordi ingen vil blande seg inn i noe. Heller ikke politiet gidder å gjøre noe.
Det ble heldigvis bare en tapt mobiltelefon, men likevel. Det er drit skummelt. Og jeg ser ikke bortifra at det skjer med meg en gang også, i løpet av året.

Så det var min Valentinsdag! Håper den er litt "hyggeligere" hjemme. I morgen blir det kjedelig. Kan ikke gå ut. Håper ikke Chaves vinner. Da blir det mye vold og tull og mest sannsynlig hjemsendelse på alle utvekslingsstudentene. Men sjangsen er liten, så tar ikke sorgen på forskudd :)

Mars for alle penga

I går gikk jeg marcha. Jeg fikk valget om å være med, eller sitte flere timer hjemme alene og surne. Jeg valgte og gå ut. Blant annet for å få luft, faktisk gå, siden svært få går her, og oppleve noe jeg kanskje vil aldri oppleve selv hverken mer her eller i Norge.
Jeg kjøpte også en kjempe fin ny t-skjorte! Det står "I <3 NO" Rett og slett "Jeg elsker nei". Den syntes jeg var kjempe fin, og tror jeg skal ha den på på bryllupsdagen min :) Jeg klarte å bli solbrent i ansiktet da. Glemmer lett at jeg er i ett varmt land nå, så solkrem blir ikke husket så ofte.

Det var egentlig som 17mai. Masse trafikk og kø, fløyter, flagg, like klær og tog i gatene om folk som sang og ropte. Men sangene og slikt var ikke akkurat like muntre som 17mai sangene vi har i Norge. Russen var selvfølgelig Chavistene (siden Chaves farge er rød). Men de tørte ikke vise seg så særlig mye i gatene. Og hvis de gjorde det, ble de totalt buet ned.
De hadde kastet ett rødt Chaves flagg i gata og ba alle trampe på det, selv hoppet jeg på det og sa "jippiiii" med min aller lyseste stemme. Også ble jeg ledd av, men det begynner så og si og bli en vane. Så var det også en mann på sidelinja som ropte "Heia Noruega" eller noe sånt til meg. Hadde aldri sett han før, men han visste at jeg var fra Norge. Det var litt gøy.
Dro også til treningsstudio etterpå, men selvfølgelig en forkjølelse har tatt fatt i meg igjen, og jeg måtte så og si kaste opp da jeg stod på spinningssykkelen. Men Kim og Isa fant ut at karameller var medisinen. Det likte vi.

11022009042
Hjemme

11022009059
På vei

11022009066
<3

11022009070
T-skjortene

11022009078
I gata

hpim6507
Geogre, Dayana og jeg + Paris

hpim6521
En av de mere diskre bilene

hpim6566
Mennesker

hpim6593
Gata dekt med mennesker

hpim6600
I gata

hpim6599
Bølgen

hpim6591
Søppel

hpim6598
Under flagget

hpim6547
Lady, Roxan, Carmen, Krissel, Dayana, kusine, George og Kimberly

Aktivitetsdagen på skolen

Så nå har også aktivitestdagen på skolen vært. Hvis jeg i det hele tatt kan kalle det "aktivitetsdagen". Mere ungdommenes dag.
Vi hadde første time vanlig, som var klassenstime. Jeg sovnet tre ganger. Jeg drømte masse rart og alt jeg drømmer om her borte har noe med Norge og gjøre, venner og slikt, noe som gjør det litt ekkelt når du våkner opp i ett helt fremmed klasserom, fult av sjokobrune mennesker og et språk du ikke forstår.

Så hadde vi litt leker på skolen. Det vil si, 8 stykker av ca 400 ble valgt til å utføre lekene, mens vi andre var publikum. Stolleken, sekkeløp, og balansere en lime på en skje i munnen var lekene. Egentlig veldig kjedelig, og nok så barnslig til å være "ungdommensdag med frihet!" Men nå er jo latinere mye mer barnsligere da. Det var også en konsert, men skuffelsen kom da det var satt opp Sååå mye greier, for at gruppa bare sang tre sanger. Til slutt fotball, lærarne mot elevene. Jeg orket ikke å se hvordan det endte. Jeg vil hjem! Jeg var sulten, varm, vondt i ryggen og hodebunnen min kjentes ut som hadde titusen nåler siden alle skal ta og dra i håret ditt hele tiden. Det er ikke lett å være blond!

Gym-uniformen på min første skole syntes jeg var kjempe stygg. Den på Maica likte jeg faktisk, men den vi har nå! Den er noe av det styggeste jeg har sett! Designet, fargene, ALT. *grøss* Skal legge ut et bilde nederst av meg i sportsklær så alle kan se hvor fin og feit jeg har blitt! :) 

hpim6466
Scenen

hpim6489
Folkzzzz

hpim6472
Sekkeløpet

hpim6471
Stolleken

hpim6465
Jentene + meg i klassen

hpim6482
Utenfor klasserommet

hpim6488
I trappa

hpim6479
Litt pinlig, men vet ikke navna på alle i klassen enda.

hpim6475
I gymsalen
hpim6476
Konserten
hpim6478
<3

hpim6501
Feita her!

No es no

Nå er jeg helt dritt lei av politikk. Det er valg på søndag. Dritt... Vel det gir meg fri onsdag, torsdag, fredag og neste mandag, men likevel. Det er alt for mye flygeblader og mennesker i gatene. Jeg tok en samlerunde her om dagen og endte opp med en bunke på om hva jeg skulle stemme (om Chaves kan bli valgt til å bli president igjen eller ikke). Chaves elsker de fattige og hater de rike og skaper en ubalangse mellom disste to "gruppene". Og han setter også masse dumme regler som begrenser ting for de rike og gjør det dårligere for de.
Joda, han gjør noe bra ting for de fattige, men han kunne gjort så mye mer! Ingen får bruke mye penger her i Venezuela, unntatt ham selv, selvfølglelig).

Jeg tok salsa klasser på fredag og lørdag. Det var dritt vanskelig og jeg ble egentlig bare ledd av. Guttene var bedre enn meg og med mere rytme (men de er latinere, så vi skylder på det). Og da Romulo kjørte meg hjem etter salsa klassen på lørdag havnet vi plutselig opp i en av "marshene". Den var med biler da, og ikke tog (gående mennsker). Det var stillestående trafikk og folk løp rundt med flygeblade ting, tutet med bilene, tagget ned bilen med "No es no" osv osv. "Si va" er FOR chaves, "no es no" er MOT Chaves og de nye reformene og greier.
Jeg selv bryr meg ikke så mye om hele greia, men jeg syntes Chaves er teit. Så jeg kjøpte en kjempe fin (og billig) t-skjorte mens vi kjørte gjennom marshen som sier "no es no".
De som også protesterer mye er studentene på universitetet. Så når Chaves var i byen (forrige uke eller noe sånt) kunne du bare se politi på universitenene i full utrustning. Studentene legger også ut protester nå, som å legge kjempe store jordhauger i veiene, så det blir trafikk og tull (drit bra) og ta av seg buksene er også en ting. Studenter skal gå "marsha" på torsdag. Jeg har allerede blitt invitert siden blant annet søstrene mine går, men vi får se.

I morgen er det aktivitestdag på skolen! Bare spill og gøy! :D Og en haug med bilder! Minner meg på om at jeg må huske kameraet!
Jeg hadde også en hel del "slåsskamper" i dag, siden hormonene til guttene på skolen, løper tydeligvis helt løpsk nå for tiden. Ok, så kanskje jeg er DRIT pen og du har DRIT lyst til å kysse meg, men kan jeg si det samme om deg? Selvom jeg er blond, betyr det ikke at jeg er en ting men bare kan klå på, ta på, dra perverse ting og prøve å kysse 24/7. Jeg føler jeg har blitt puttet tilbake til en dårlig episode fra barneskolen hvor alle guttene skal kysse deg. HAllooo, jeg er 17! Syntes ikke det er drit gøy å ha klåfingra 16åringer kyssende etter meg eller andre ting. Tror ikke jeg skal utdybe meg så mye mer om de her eller hva de gjør. Jeg er i det minste mann nok til å takle det!

Mer bilder fra "marshen" og slikt kommer senere! Har ikke bildene her. Var forresten innbrudd i nabohuset her om dagen, og en hel del av muren er knust (kommer også bilde senere). Men nå skal jeg legge meg! Natta!

n62469365820869666061
T-skjorta mi! Med Isa <3

Burn book

Jeg så på filmen "mean girls" i går. To ganger faktisk. Den ene gangen var den på spansk og den andre på engelsk. Jeg absolutt elsker hele filmen, og i dag fikk jeg en merkelig DejaVu fra den!

Jeg var på skolen, helt vanlig. Det var ikke noe aktivitetsdag i dag og heller ikke i morgen. Er blitt flyttet :(
Uansett! Vi har ett fem minutters friminutt og jeg går ut av klasserommet for å drikke litt vann. Det ringte inn igjen og rolig gikk jeg inn til klasserommet. Læreren (nonna) er allerede i klasserommet og går rundt og spaserer. Hun ser på bøkene, da hun plutselig går over en bok med masse stygge ord. Hun tar den opp og spør eieren av boka om det er han som har skrivd dette og han sier "nei." Det var faktisk ikke han heller.
Læreren går opp med boka og begynner å lese den høyt. "De er noen hurper. Tisper hele gjengen. Jævlig prostituerte. ***** har åpenbart aneroksia, **** er drit feit osv osv. Jeg velger og ikke legge ut noen navn, selvom navnene også ble lest opp høyt. Det var forskjellige jenter i klassen. Jeg stod ikke i den, noe som kanskje var like greit.

Det ble full hysteri og alle skrivebøkene til alle elevene ble samlet inn for å finne ut hvem det var (ved å identifisere skrivemåten). Min bok var vel den eneste som ikke ble samlet inn. Men det var fordi jeg vel, var den eneste som 100% ikke hadde gjort det (sant). Jeg er ikke så barnslig.
Det endte opp med tre mistenkte som hadde mistenkelig lik skrivemåte. Men vi fant liksom ikke ut hvem av dem (kan også godt hende det var ingen av de).

Vel, det var ihvertfall masse drama, hvisking, gråting og slikt. Skulle nesten tro jeg var plassert i filmen "mean girls". Så slik var skoledagen min i dag! Håper det skjer noe spennende der hjemme! Som jeg kanskje kan få høre om?
Vel, jeg stikker nå! Skal til treningsstudio og gjøre litt spinning og slikt :)

burn20bookno5

Modelloppdrag og neglinspeksjon

Hmm.. Jeg var på skolen i går. Nesten ingen lærere møtte opp, så vi bare daffet rundt. Jeg ble også bitt i fingeren av den ene klassekameraten min. Vondt var det også.. Dust...
Jeg står også ovenfor et lite dilemma. Jeg tror jeg kan velge om jeg vil reise på en "spirituel" tur med klassen min en uke i mars. Det er første uka i mars. Vi drar til nabo fylket hvor vi vil være i stillhet, be en hel del og snakke med nonner. Jeg er ikke heeelt overbevist om at det er drømmen og har faktisk ikke særlig lyst. Sitte en hel uke og høre på nonner. Moren min sa også at de sikkert vil vise en film om abort og slikt og hvor GRUSOMT det er. Det er en tur for hjelp, problemer, frelsing etc. etc.
Em.. Vel, det kan hende jeg kommer akkurat hjem fra USA og ikke rekker turen uansett! Noe som kanskje er litt bra. Da  får jeg en uke fri. Jeg tror jeg kommer til å kjede meg en hel del. I tillegg er alt på spansk, så det vil bli vanskelig. Men vi får se. det er tross alt en måned til foreløpig!

Jeg dro på treningssenteret i går faktisk! Med søsteren min! Vi tok spinning klasse og etterpå trente normalt. Jeg ble dødssvett og hele magen på t-skjorta mi var gjennomvåt. Men det var kjempe gøy og svært effektivt! Tror jeg vil fortsette og trene slik to timer, hver dag framover! Jeg digget det!
Da spinningtimen var ferdig var vi nede å trente litt armer. Jeg var rød som en tomat i ansiktet og svettet som en gris. T-skjorta mi var gjennomvåt og jeg hadde null sminke. Jeg følte meg faktisk U-delikat! Så kommer det en mann og begynner å snakke med søsteren min, så går han og henter et magasin og gir det til oss. Så begynner han å snakke om model og forsidejenta på bladet. Jeg spør "åh kult! Kim (søster) skal du være model?)" Da svarer mannen: "Nei DU, fordi du er så pen! Jeg vil ha deg på forsiden av dette bladet." Jeg blir helt stum. Jeg trodde helt seriøst ikke han ville ha meg der. Jeg som så (ihvertfall følte meg) så ekkel! Men JA TAKK, jeg står gjerne modell på en forside av ett blad! Og det skjer søren meg og! Dødskult! Men han sa det skjer ikke for en - to måneder (fotograferingen), så det blir litt ventetid på fotograferingen og bildet. Men det overlever jeg fint med. Skal ta bilder på fredag. Og neste uke har jeg fri onsdag, torsdag og fredag siden det er valg på søndag (som jeg nevnte tidligere at Chaves skal ha ett nytt valg i februar (altså 15) om han kan bli gjenvalgt til president senere). Det blir også fri mandagen etter der igjen. Og neste uke der igjen er det Las Vegas baby! Og neste uke der igjen er det en spirituelle turen! Også er vi plutselig halvveis i mars! Og jeg har ikke noe mer skole denne uka heller (torsdag og fredag) er det spille fotball med små barn og slikt. Aktiviteter. Det blir fin fint!

Det skjedde også noe merkelig på skolen i dag. Vi hadde filosofi. Jeg kjedet meg, så det var fram med mobilen og spille litt soduko. Plutselis sier læreren: " *sniff sniff* Jeg luuukter neeeglelaaakk! Hvem er det som lakker neglene i timen?!" Jeg ble selvfølgelig pekt ut med en gang siden jeg satt med hodet ned og holdt på med andre ting. Men det var jo ikke meg da, men læreren flippet helt ut. Så tok hun fram neglelakkfjerner og bomullsdotter og inspiserte alle neglene til jentene i klassen. Og alle som har blå, røde, mørke, svarte negler e.l. fikk med en gang en bomullsdott med neglelakk fjerning. Jeg hadde lyserosa neglelakk, så den ble heldigvis godkjent, men flere andre jenter fikk delt ut en bomullsdott.
Jeg syntes det var kjempe rart. Ihvertfall at læreren (nonna) hadde neglelakkfjerner KLART i tilfelle noen HADDE "ulovlige" negler. Jeg fikk også høre at øynene mine var ett av de stoore temaene på skolen for tida, og alle vil bytte dems mot mine. Så vet dere det også :)

Tenkte bare jeg skulle gni det litt mere inn, hvor mye fri jeg har, slække dager, sol, varme og fine ting :)
Gleder meg til å bli en liten forsidepike! (selvom det ikke er store greia!) Chao!

n66624253018724118838
Mmmm, arepa deig. Kriss (søster), meg og George.

hpim6419
Heihei, her skal jeg være forsidepike!

Slanke uke

Nå skal jeg seriøst ha en meget sunn uke! Ikke noe McDonalds eller cola, spise lite og lett, trene og masse frukt! Det er både sunt og bra for meg og jeg vil nok føle meg mye bedre og ha mer energi. Men det er ikke det som ligger bak "slankeuka" mi, selvom jeg ikke er helt overbevist om at jeg klarer å gjennomføre den.

Det er nemlig fordi min søster er modell. Og på fredag skal hun ta bilder, og da skal selvfølgelig kule meg være med og selv ta modellbilder. Ikke at jeg tror det blir så bra. "Fotogen" har vi aldri hørt om, så jeg har ingen stooore forhåpninger. Likevel, HVIS og bare hvis fotografen liker bildene kan jeg bli en liten modell som får betalt. Men jeg burde ikke sette det så høyt. Dessuten har jeg lagt på meg. MEN jeg fikk høre på skolen på torsdag at jeg faktisk var tynn og burde prøve å bli modell! Det sa ihvertfall klassekameratene mine. Og jeg ble glad, siden jeg har følt meg som en slapp vaskeball de siste månedene.
Så uansett, det blir gøy å prøve litt modellering (eller hva man kaller det) bare for gøy :) Så har jeg gjort det også :D

Har forresten fri i morgen fra skolen! Siden Chaves (presidenten) har noe 10års jubileum som president greier eller noe sånt. Skader aldri med litt fri :D Tenkte bare jeg måtte gni det inn... :)

n11924323362779894075
Vær så snill, ikke si jeg ser feit ut. Dette bildet er tatt for to dager siden (eller noe sånt)

n10264266443170391724
Hei hei, fotogena her!

n10264266443169859946
Hvis vi skal begynne å snakke om fotogen, kan vi snakke om Svandis! Dios mio, le amo<3

n10264266443169839425
Alltid lekker med BH´en på snei, og en Svandis som er sjarmert av det <3

Til deg på dagen

Jeg skulle gjerne gratulert alle der hjemme med dagen så bra som mulig, men hvis jeg skulle skrive ett innlegg om hver eneste person jeg kjente som hadde bursdag, hadde ikke bloggen min handlet så veldig mye om meg, noe som egentlig er halvveis meningen, siden det er min blogg. Uansett!
Jeg tenkte jeg skulle gratulere en viss person i dag av to gode grunner. For det første har hun bursdag og har nåværende kun 365 dager igjen til hun kan gjøre absolutt hva hun vil og føler får, uten noe foreldre som stopper henne (med mindre de burer henne inne). Selvom svært lite stopper henne den dag i dag.
Også fordi hun har fått plass i Thailand! Jeg kan ikke tro at min lille kusine skal farte hele veien til Thailand og bo der ett år med mennesker med bare skrå øyne! Det er tøft av deg og reise til Thailand! Da snakker vi VIRKELIG kulturforskjell og noe helt annet! Ikke den samme, kjedelige, gjengangeren "USA".

Så virkelig, GRATULERE Så MYE MED DAGEN OG PLASS I THAILAND! Jeg tror det blir veldig bra!
Min Helene <3

n87972065154118114879
Skål for henne!
n87972065154119124686
På dette bildet syntes Romulo at Helene så veldig pen ut *fakta*
n7264666999628963629
I spigelen <3
n87972065125483932641
<3
n7264666993280012484
Da vi badet i varme kilder
n87972065139805878728
Du och jäg <3

februar 2009
ma ti on to fr
           
1
2
3
4
5
6 7 8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24 25 26 27 28