Halve ferien

Nå har jeg dratt på ferie. Og her sitter jeg, på en internettcafe halvveis i ferien (altså 5 dager). Jeg sitter på flyplassen og venter på neste fly til Isla Margarita. Takk GUD for at jeg skal dit!
Her kommer en liten oppramsing av de første dagene på ferien:

Dag 1: Jeg var våken siden klokka 5. Fikk ikke sove lenger. Hørte på regn og torden som var utenfor. Halv seks spratt jeg opp, så måtte resten av pakkinga være ferdig. Bussen gikk trossalt klokka 7!
Bussturen til Merida var en 5 timers lang tur. Vi kom fram til hotellet, hvor vi satte fra oss koffertene, pakket i rykksekk og hadde en 4 timers ny kjøretur opp i fjellet i en liten jeep.

Veien opp er definitivt noe av det værste jeg har sett noen gang, hvor det såvidt var plass til en bil på veien, men det var en tomannsvei, så du støtet gjerne på biler i motsatt kjørefelt. Veien var heller ikke asfaltert eller gjort fin, noe som fikk meg som allerede hadde hatt mye mageproblemer, en hel del magesmerter. Veien var heller ikke sikret, så lett kunne du glippe ett hjul utenfor og du hadde falt flere hundre meter ned i bilen. En biltur jeg vet mor og far i Norge hadde nektet å vært med på.
Vi kom fram til en bitteliten by opp i Andelsfjellene. 3000m over havet. Jeg tror ikke jeg kan kalle stedet en by, og da jeg gikk i gatene (byen hadde bare to gater) kom det barn og kastet stein på meg (?).. Dumme barn. Jeg tror det lå på rundt 5 grader og jeg syntes det var isekaldt og alle menneskene som var der hadde kjempe roser i kinnene, noe som var ganske søtt.

Dag 2: Opp og hoppe klokka halv 7. I dag skulle vi nemlig ut å ride på esler. Jeg ble skuffet da det egentlig ikke var esler men mullas (moren er hest, faren er esel) og de var bare for de tyngste menneskene. Og jeg som er en av de letteste, fikk en hest... Vi skulle ride 5000m over havet, og det viste seg at turen tok 8 timer på hesterygg. Jeg kan si en ting. DET ER HELT UMENNESKELIG!! Jeg som aldri har ridd før, måtte i løpet av en dag sitte 8 timer på en hesterygg! Da vi kom tilbake til "hotellet" etter 8 timer, klarte jeg så vidt å gå! Jeg gikk som en stiv porselensdukke som hadde blitt limt sammen igjen. Rumpa mi var som mitt værste mareritt! Jeg fikk selvfølgelig også den mest aggresive hesten. Den angrep alle hestene flere ganger, med biting og pressing. Og jeg klarte å få bæsj på buska mi. En gang angrep den hesten til Svandis og vi holdt begge to på å falle utenfor klippen (100m rett ned). Nei, det var ikke gøy. Hesten min var ikke snill.
Svandis kalte sin hest for Kauna (dust på Islandsk), Lennard kalte sin Bernt og min kalte jeg Princess. Jeg ble gjort kjempe narr av da jeg sa navnet på min hest, men siden den hadde ett slikt grufult navn som Grosilini, syntes jeg den fortjente og være Princess for en dag (detaljer som at hesten var en gutt er ikke viktig).
Da vi var ferdig med turen oppdaget jeg at jeg hadde et kjempe rødt ansikt. Du kan gjette om jeg ble over solbrent på turen? Ja, det ble jig.. :(

Men til syvende og sist. Hvem kan vel si at de har ridd 8 timer på en hest opp i Andelsfjellene, 5000m over havet?!

Dag 3: Det er tirsdag og endelig skal vi ned igjen til litt varmere strøk. MEN vi skulle opp igjen til ett annet fjell og se på en lagune, mere fjell, det høyeste fjellet i Venezuela, en kirke som en mann lagde i kjærlighet for sin kone og slikt. Jeg ble også angrepet av tre små barn som ville at jeg skulle gi dem noe. Jeg pekte på en fersken-klatt jeg mistet på bakken. Det var sikkert litt dårlig gjort av meg og kanskje litt arrogant.. Men jeg ville bare ha de vekk. Jeg kan jo ikke gi noe til hver eneste person som spør.

Når vi endelig kjører bil tilbake fra fjellet, får jeg følelsen. "ok, noe er ikke bra." og det tok ikke lang tid før jeg satt i bilen og svelget min egen oppkast. Da vi kom til byen og stod i ett lyskryss kom alt opp igjen, og døren ble dratt opp, og jeg spydde utover hele veien. Og det tok faktisk ikke slutt. Vi kjørte til en iskrembar som har Guinnes rekordbok i forskjellige issmaker (altså 1000 forskjellige smaker). Du kunne få alt fra Champinjong(?), til spagettismak, til tomat, øl, Whisky, fisk (det værste) osv osv... Jeg spiste ingenting. Jeg stod utenfor og spydde som faaen.
Jeg drakk vann og vi dro til ett pizzasted. Det viste seg at magen min nektet å ta inn noe som helst. Jeg hadde spydd ut alt av mat som var i magen min. På pizzastedet måtte jeg løpe ut, hvor jeg ble stoppet av politiet, men dyttet de vekk. Så spydde jeg. Jeg spydde vann. Vann, vann, vann. Jeg hadde ikke lenger noe mat i kroppen, men kroppen min ville tydeligvis ikke ha vann heller.
Vi kom endelig til hotellrommet. Jeg var super tørst. Jeg hadde spydd opp alt og hadde ekkel smak i munnen. Jeg drakk litt cola, men det tok ikke lang tid for jeg spydde opp det også. Jeg fant ut at jeg bare måtte legge meg med ekkel og tørr smak i munnen. Jeg ga opp, for alt skulle opp igjen. Det var en pyton dag.

Dag 4: Jeg føler meg litt bedre, men fortsatt syk. Vi drar til en dyrehage, noe jeg elsker. Men, jeg ble dårlig, og ble sittenes alene og se på noen dyr med merkelige snabler, mens de andre gikk rundt. Det var aper i parken, men den ene var løs, og hoppet rundt alle andre plasser.
Vi dro til ett apotek, kjøpte litt medisiner, så dro jeg hjem til hotellet. De andre dro til en kjempe stor park med mange forskjellige temaer, ett sted jeg ville elsket å dratt, men jeg klarte det ikke. Jeg ble liggenes å sove resten av dagen.

Dag 5: Torsdag... Vi drar til flyplassen for å fly til Caracas. Jeg føler meg allerede mye bedre, etter medisiner og soving. Ansiktet mitt er fortsatt kjempe rødt og jeg flasser som et helvete. Jeg føler meg dum og stygg... Hvordan klarte jeg å bli så ufattelig solbrent FøR Margarita? Jeg kan såvidt begeve meg ut i sol nå. Livet hater meg.
På flyet var det ett hull hvor det kom ekstremt mye luft utifra. Alle ble litt skeptiske til hullet. Flyvertinnene påstod det bare var luftanlegget, men jeg ble ikke helt overbevist.
På veien til flyplassen hørte vi på radioen, da plutselig sangen Beggin med Madcon kom på! Da kan du tro jeg ble gira! Jeg hadde ikke forventa det på en venezulansk radiokanal!

Nå sitter jeg ihvertfall på flyplassen i Caracas. Flyet går om to timer... Jeg tror jeg fikk ramset opp det meste som har skjedd av hendelser sålangt. Kanskje det blir puttet på mer senere. Det kommer ihvertfall bilder senere! Akkurat nå har jeg ingen (sier kanskje seg selv)?
Nå gleder jeg meg ihvertfall til det Carribiske hav, en øy, fester, sand, strand, drinker og det meste! Skal tro det blir fin fint! Jeg er så og si frisk, noe som er enda godt :)

Ferie!

Ja, nå reiser jeg (eller i morgen tidlig). Jeg gleder meg kjempe masse! Først skal jeg til Merida i fem dager og ri på esler opp i fjellet og slike ting. Så reiser vi videre til Isla Margarita og skal bare sole oss i det Carribiske hav <3 Det blir fint tenker jeg! Irene var til og med så snill og kjøpe badesko til mig!

Thereses bursdag var hyggelig. Med kake, slik alle bursdager her har. Da jeg kom inn døra, stirret Ivo, Stephanie og Lennard og sa "wow Vilde, what have happend to you?!" Jeg skjønte ingenting... "Something happend??" Da var svaret "YOU ARE SKINNYY!" Det kom ikke akkurat som ett slag i trynet på meg, etter at jeg trossalt har ligget hjemme i fem dager uten å spise pga matforgiftning eller noe sånt. Min værste "feite" tid var vel i jula. Da var jeg feitere enn noen gang. Nå har jig slanket meg litt! :D Jack (Canada) så også forbløffet ut og sa "How is that even possible, getting skinnier here in Venezuela?" Det er faktisk ett godt spørsmal..
Festen var heller ikke mye å skryte av. En haug med småbarn. Alle kjedet seg.. Selv begynte mage-vondten å komme tilbake, så jeg koste meg ikke.. Har selvfølgelig også fått utslett på magen.. Hvor typisk er ikke det ? Akkurat når jeg skal på stranda og sprada rundt i bikini i flere dager så kommer det røde prikker på magen... Unødvendig..

Så på kino i dag, "Diva Adolecente" (wildchild) fordi jeg hadde siiinnsykt lyst til å se den (: Den var helt grei.. En jentefilm. Den slo selvfølgelig ikke Mean Girls.
Ikke regn med så mye blogging når jeg er borte  (ikke i det hele tatt), men det blir nok en oppsummering slik jeg gjorde med Las Vegas når jeg kommer hjem igjen! :)

isla margarita
Ja, dette er Isla Margarita... Tenkte jeg bare skulle gni det inn :)

Rengjøre huset med spaggetti-monsteret

Ok, jeg fikk bevis om at det var/er noen der ute som liker bloggen min! Og for dere og litt min egen skyld skal jeg da fortsette å blogge. Blogge om ett helt vanlig liv og tanker til en teit, utvekslingsstudent fra Norge som dro hele veien til Venezuela (Sør-Amerika) for ett år.

Vi skulle ha rengjøringsdag hjemme i huset (torsdag). Det skulle jo gå lekende lett, tenkte jeg. Vel, det hadde gått lekende lett hvis vaskeutstyret hadde vært fra året 1900. Selv lever jeg i en nokså velstående og moderne familie, men likevel.. De har ikke støvsuger! Ingen her har hørt om støvsuger engang! De bruker enkelt og greit en kost, og koster heeele huset. Som om det er særlig effektivt?
Så skulle jeg skifte trekk på dyna mi. Det ble faktisk umulig, da jeg oppdaget at uansett i hvilken ende jeg så i, hadde ikke dynetrekket noe hull for å dra ut dyna. Noe som igjen er, at du kjøper en dyne med ett trekk, og det kan du ikke skifte. Når du vil vaske dyna, må du sende hele driten på rens. Hvor usannsynlig tungvindt er vel ikke det? Vi har ett helt dyne-lager nedenunder.

Til slutt, for å gjøre ferdig heele huset var det å vaske gulvet. I hånden holdt jeg en liten stokk som i enden hadde en klatt som så ut som tentakler, eller en spagettiklatt. Jeg aaante ikke hvordan man vasket gulv med en slik ting. Du måtte vri opp hele greia for vann, noe som var tungtvindt, den var kjempe tung, så det var tungt å dra den over gulvet. Staken på vasketingen var ikke justerbar engang! Og jeg, som er høyere enn en gjennomsnitt latino, ble det ekstra tungvindt. Har de ikke noe fint som "Jiff, engangs-mopp"?

Nei, det var ikke lett skal jeg si deg. Jeg er glad jeg bor i ett vestlig land, med vaskeutstyr som funker og er mere lettvindt. Rotta (eller den "såkalte" hunden) sov forresten med meg i senga i dag.  Den nektet å ligge noe annet sted enn på puta mi, så jeg fikk den liten del av den, mens den langet seg ut på resten, mens den la det ene bakbeinet over ansiktet mitt. Så sov vi søtt sammen. Skulle gjerne hatt bilde av det.
Nå skal jeg fikse meg! Therese fra Danmark har bursdag, også skal vi på festen til skolen Don Bosco (Ivos skole). Grønn t-skjorte = singel, gul t-skjorte = åpent forhold, rød t-skjorte = opptatt/kjæreste
Hvis jeg hadde hatt en stripete t-skjorte med fargen gul, grønn og rød hadde jeg tatt den på uten tvil! Jeg tror jeg hadde forvirret de fleste på festen. Synd jeg ikke har så harry stil/klær.

hpim7013
Dumme vaske-mopp. Hvis jeg kan kalle det det..

hpim7014 hpim7015
Husker noen forresten hvor jeg skrev at noen stjal shaveren min? Ihvertfall, HELDIGVIS har Venezuela Gillett-skaft for menn! Så Romulo var så snill og ga meg en. Er ikke shaveren min fin? Blå manne-skaft som definitivf ikke er like god å holde i, med et rosa venus hodet :)

Nå gidder jeg ikke mere

Nå gidder jeg ikke blogge mere... Skal begynne å skrive for meg selv. Ikke noe mer fellesmailer heller... Jeg syntes ikke det er noe gøy å skrive til luft, og ting blir misforstått.. Bedre slik.


Vel, kanskje noe senere.. men skal ikke si noe sikkert

En rotte i huset

Vel, jeg var ihvertfall overbevist om at det var det det var. Det viste seg at det bare var hunden vår som hadde kommet hjem fra hundesalongen. Jeg foretrakk da den var lodden med masse hår. Nå var alt av håret tatt vekk bortsatt fra ørene, som var mer duskete enn noen gang, og en liten topp oppe på hodet, som så ut som ekstraplass fordi hjernen begynte å poppe ut fra hodet. Noe av det værste jeg har sett, men jeg kunne ikke si noen ting om det, fordi hunden skjønner spansk (ifølge familien).
Det har gått tre dager med den nye klippen, og jeg er fortsatt ikke overbevist om at det er den samme hunden, som vi hadde før.

Turen jeg skulle ta, ble flyttet helt til søndag (til Carribien). Jeg fikk vite det klokka 6 på mandag. Jeg kjente jeg ble litt småsur, siden jeg var liksom forberett på å dra og pakket sakene. Jeg fikk ihvertfall fikset neglene mine igjen på mandag. Jeg hadde små vondt i magen hele mandagen, men tenkte ikke noe over det.
Da jeg våknet opp på tirsdag trodde jeg nesten jeg skulle dø. Jeg følte meg som ett vrak, med en verkende mage og føltes som om jeg skulle kaste opp. Jeg tenkte det ville gå over, jeg skulle tross alt på skolen. Jeg gikk på badet og sminket meg og børstet tennene, men ting ble ikke særlig bedre. Jeg gikk ned for å spise, men kjente kvalmen kom bare ved å tenke på mat eller skinke. Jeg ble sittenes å drikke ett glass vann. Da vi skulle forlate huset til skolen, kjente jeg at ting ikke ble bedre, men værre jo mer jeg satt eller gikk rundt. Jeg fortalte det tilslutt til moren min og jeg ble hjemme. Jeg gikk rett opp til sengs klokka 7 og sov helt til halv 3 på dagen (og jeg sovnet rundt ti på kvelden dagen før).

Jeg tror jeg ble matforgiftet eller noe sånt. Eller.. Matforgiftning går vel fort over og med oppkast. Jeg er fortsatt dårlig (onsdag), men bedre enn jeg var i går. Er fortsatt ikke sulten, tanken på mat er ekkel. Jeg har spist noe (brød). Så kanskje det var skjebnen at turen ble flyttet til søndag? Jeg hadde aldri klart å gått rundt, så syk som jeg er.
Jeg hater å vare syk og hater å ikke være hjemme når jeg er syk. Ihvertfall nå, når jeg føler meg så dårlig med kjempe vondt i magen og hodepine. Akkurat nå skulle jeg ønske jeg lå hjemme i sofaen med en film. En mor som har kjøpt gode, ferske rundstykker, og en far som har kjøpt ett blad,... Så kunne jeg bli frisk.
Jeg er ihvertfall på bedringens vei, skal ta siste innspurt med skole torsdag og fredag også skal jeg kose meg på tur :)

Jo fikk også høre på søndag at norsk høres ut som japansk (??) og at jeg har stemmen til dokka til djevelen (????)

hpim7007
Skjønner dere hva jeg mener eller?

devilbabydoll
Jeg har stemmen til denne lille, fine tingen... -_-

Elefanten er gravid i 22 måneder

Jeg lurer på hvor lenge jeg fikk høre den kommentaren? Den er sikkert ikke glemt der hjemme... enda... Det var vel en av de siste naturfagtimene vi hadde i 1 klasse. Jeg var skråsikker på at 3 ville være standpunktkarakteren min i naturfag (ikke så rart når alle prøver viste tallet 3 og jeg aldri var aktiv i timen). MEN det skjedde et gjennombrudd! På denne dagen begynte læreren å snakke om dyr, og jeg husker ikke hvordan hun kom inn på det emnet, men hvor lenge var elefanten egentlig gravid? Hun begynte å diskutere det med seg selv. Heldigvis hadde jeg vært så nerd at jeg hadde sett på Geographic Channel om "livet i livmoren med elefanten". Så godt husket jeg at den var gravid i 22 måneder. Jeg endte med å halvveis skrike i klasserommet "ELEFANTEN ER GRAVID I 22 MåNEDER!" Læreren ga meg ett forbløffet blikk og sa "Bra Vilde.. VELDIG bra!" Ja, det visste jeg vel!

Så ble den fine standpunkkarakteren min i naturfag en 4´er. Jeg husker hvordan klassen lo og hvor sjokkert de ble for at jeg kunne noe. Alle skylde på at min fine 4´er var p.g.a. min elefant kommentar. Ja, kanskje, men jeg var uansett flink og den var vel helt fortjent! :-*

Lørdagen sov Svandis over hos meg. Vi pratet lenge, så vi endte opp med å ikke orke å se på film. Søndagen dro vi (familien) ut og hadde lunsj. På kvelden skulle vi egentlig på kino, men vi ville ikke se noen filmer som var, så det ble å kjøpe litt øl og drikke litt i gaten.
Romulo spurte om jeg hadde lyst til å besvime. Joda, jeg så ikke hvorfor ikke! Så han fikk meg faktisk til å besvime. Han har nesten gjort det med alle. Det var definitivt noe av det ekleste jeg har opplevd på lenge. (Mor og far blir sikkert ikke så glade av å lese det her, så kanskje jeg skal droppe å legge ut filmen av det .. )
Uansett, det var rart, og jeg vil helst ikke oppleve det igjen. Følelsen av å ikke få luft. Jeg syntes det gjorde vondt, så jeg prøvde å få Romulo til å stoppe, og jeg TRODDE faktisk han stoppet, men da hadde jeg besvimt. Jeg våknet opp igjen etter 2 - 3 sekunder. Jeg trodde det hele var en dum drøm, så jeg tenkte "Jøss, hvorfor sitter jeg her på fortauet med masse duste-mennesker? Jaja, siden det er en drøm, kan jeg si hva som helst, for det er jo bare en drøm!" Folk begynte å snakke til meg "Vilde, are you ok?" Men hele hodet mitt spinte og det tok litt tid for jeg skjønte hva som hadde skjedd OG at jeg faktisk BESVIMTE, noe jeg trodde ikke ville skje. Jaja, så nå har jeg gjort det også.
Igjen, kom det også små barn bort for å selge kort til oss. Men de valgte å sette seg ned med oss også. Alle tok tak i tingene sine, her kan man ikke stole på noen.. Så begynte de faktisk å rappe??? De var 10 kanskje 11år. Men skal si de fikk fart i beina da politiet kom (det gjorde vel egentlig vi også siden offentlig drikking egentlig ikke er lov, selvom alle gjør det).

Skal forresten på tur i morgen.. Eller.. Egentlig skal jeg dra i morgen, men organisasjonen er veeeldig fram og tilbake. Enten i morgen(tirsdag) eller torsdag. Klokka er 5 på dagen og vi vet foreløpig ikke.. Jaja, dro ihvertfall ikke på skolen i dag. Svandis sov hos meg en natt til så vi dro neste dag innom sykehuset og tok en vaksine (bare Svandis). Dro også innom skolen for å plukke opp noen ting. Folk ble helt ville, etter Svandis også.

2579110940556845910264266443686535443640n
I ett av mine første innlegg her borte, skrev jeg om at bussen begynte å brenne, og vi måtte ut på veien. Ja, her er ett blinkskudd fra episoden. Ser jeg ikke veldig glad ut for at bussen begynte å brenne?

2579110940480844010264266443686342626488n
Da jeg samlet inn alle flygebladene før valget (:

Chips o´hoy

DETTE INNLEGGET SKULLE EGENTLIG KOMME UT FORAN "MAMI OG MIN SIN TUR" SAA DET VAR EN TABBE FRA MIN SIDE. SAA VET DU DET :)

Hvis jeg hører en gang til "Vilde, saaandwhiiich!!!" må jeg nok ty til vold. Jeg fikk også vondt denne gangen. Jeg sa "au" men jeg tror ikke latinoere har forståelse for ordet "au". Eks i Japan sier de "ait ait ait" istede for "au" eller i America "ouch!" (eller noe sånt). Jeg var også så heldig at en gutt tok et snikbilde av meg med mobilen og gnidde det mot tissen sin..
Jeg kjenner at jeg er lei. Nå er jeg ikke et "objekt" lenger. Haha, ok de hadde interesse for meg de to-tre første dagene, ok.. men.. Vi går faktisk inn i over to måneder nå. Tirsdagen satt jeg å tenkte "æsj, jeg takler virkelig ikke en hel uke med dette". Nå er jeg sliten av å forsvare leppene mine, klåing og alt annet.

Jeg kom hjem, sliten.. Hadde hatt en lang samtale med moren min i går, hvor jeg blant annet fortalte at hverken Ivo, Svandis og mange av de andre utvekslingsstudentene ikke går på skolen lenger (de gidder ikke). Også var det Omars bursdag (10 mars) så jeg tok meg en tur over der. Romulo lovte meg mine "chips o´hoy" men hele Tariba (byen) var utsolgt for de (kjempe trist), så jeg måtte nøye meg med oreo, som begynner å bli gammeltnytt.
Jeg dro hjem klokka 9, og da var det ut og spise med familien siden faren min også hadde bursdag denne dagen. Vi dro på "Pappa John´s" (pizza (mannfolk)). Da sa moren min "Vilde, jeg drar til Maracaibo i morgen tidlig og siden ingen av de andre utvekslingsstudentene går på skolen, har vel ikke du så veldig interesse av det heller, så du kan dra med meg!" Det var som sang i ørene! Wohooo, så rakk jeg bare å ha to dager med skole denne uka også (synd).
Jeg kommer hjem på fredag. Vi måtte også kjøre innom Merida. Så nå sitter jeg i Merida, og det er kjempe kaldt her! 18 grader eller noe sånt, fryser, selv med hettegenser. Maracaibo har 40 - 45 grader. Vi reiser dit i morgen tidlig (torsdag) og DA skal jeg ikke klage mer (jo kanskje på varmen).
Jeg er uansett med moren min, siden hun har kongresser her og der og må fikse noe papirer. Og hun vet jo at jeg vil se Venezuela og være med på tur! Og hun ville jo ha litt selskap!

Fikk forresten 20poeng (6´er) på Engelsk prøven min :) Nå burde mor og far være stolte! Hadde det skjedd hjemme i Norge, hadde pappa sagt "Det må vi feire!" Så hadde vi sikkert bestilt pizza, kjøpt noe godis og kost oss litt ekstra mye. Men vi hadde sikkert feira det om jeg hadde fått en 4´er også. Derfor er jeg glad i pappa´n min <3
Jeg så forresten en hvit-Venezulaner. De er noe av de rareste jeg har sett, har sett en i San Cristobal også. De er helt rød, sånn i huden (konstant) også har de helt tisse-gult hår. Det må være noe albino-recesive-gene-greier. Han var ihvertfall helt vill!

Mami og min sin tur

Så nå har mami og jeg vært på tur. En tur som egentlig hadde hørt skikkelig kjedelig ut, med over 12 timers bilkjøring i løpet av 3 dager, og vi tok turen fordi moren min hadde noen små kongresser hun måtte møte opp på. Men blir ikke ting litt mer slik du gjør dem til?

Det var opp tidlig på torsdag og vi dro fra Merida klokka 6. Takk GUD for det, holdt på å fryse ihjel der oppe! Klokka 7 stoppet vi på et sted for å spise frokost. Der var det også 3 militærkarer. Sjefen, sjåføren og vakten. De begynte og snakke med oss, så snakket vi litt med de, så dro vi hver vår vei.
Klokka 10 var moren min "lost". Hun visste ikke hvor hun skulle kjøre, så vi stoppet på første sted for å spørre noen. Gjett hvem som var der? De samme militær karene! Så det ble litt mer snakking med de også spanderte de på oss vann. De skulle nesten samme vei, så de sa vi kunne følge de. Så det gjorde vi. Moren min hadde ikke med seg bevise hennes for at hun er Venezuelansk, noe man Må ha for å kjøpe ting osv osv.. Søstra mi hadde tatt det med til Caracas (med ett uhell). Heldigvis ville ikke militærfolkene se noe av legitimasjon (mitt passport) sjekke bilen, eller noe som helst. Nå var vi venner. Og på vei til Maracaibo kjører vi langs den Colombianske grensen. Der er det mange stopp med militær for å sjekke bilen for Marihuana og slikt, våpen osv osv.. Men med de nye vennene vi hadde (mor og jeg) kjørte vi bare forbi aaalle og vi trengte ikke stoppe.
Vi stoppet ett sted fordi militærmennene (klubben vår som moren min kalte de) måtte fylle bensin. Vi måtte tisse. Det var lang kø for å fylle bensin, men er man militærmann eller en venn av de, er det ikke noe kø. Vi bare satte bilen fra oss midt på plassen og gikk for å tisse. Vi kom tilbake og det stod to militærmenn og voktet bilen vår, bilen var allerede fylt (ikke at jeg skjønte helt hvordan, siden den ikke stod ved siden av en bensinpumpe) OG de betalte bensinen vår. Ja, det var hyggelig. Etterpå måtte de innom en militærleir og vi fikk selvfølgelig lov til å følge etter, så plutselig var vi i en militærleir. Jeg spurte militærfolkene om jeg kunne få ta bilde. Ja, de kunne ikke se hvorfor ikke. Nei, det kunne ikke jeg heller!

Til slutt måtte vi skille lag og mami og jeg kom endelig fram til Maracaibo. Der var det varmt og godt. Dagen etter kom søstra mi fra Caracas og vi kjørte rundt og gjorde papir ting. Jeg fikk også kjøpt en genser jeg har siklet etter i over en måned fra Bershka! Jeg så havet igjen, indianere og en kjempe fin park som er i Maracaibo! Maracaibo er en kjempe fin by! På vei hjem, hadde vi ikke "klubben" vår og da ble vi stoppet HUNDRE ganger. Gamle biler og stoore lastebiler sklee forbi. Moren min skyldte på meg (noe som er så og si sant). Jeg måtte sette på solbriller hver gang det kom ett militærstopp
Det ble ihvertfall mye bilkjøring, men vi snakket nesten hele veien. Og jeg ble mye bedre kjent med moren min. Forresten, en venn av meg blir forfulgt av hekser, så skal prøve å få dratt til huset hans og høre fot-steppene på taket!
Møtte også Irene (moren min fra min første familie) i dag (lørdag). Vi spiste lunsj, dro til Nasionalparken også hadde vi oss en is. En liten jente på rundt 8-9år kom bort til oss for å selge oss romantiske kort. Vi sa nei takk, også pekte hun på meg og sa "Du har kontaktlinser!!!" også gikk hun..

hpim6962
I militærleiren

hpim6965
I en landsby. To barn går langs veien. Ingen av de har sko..

hpim6966
Et hus. Og de selger piratkopier

hpim6986
Søstra mi og meg i Maracaibo

hpim6984
En indianer (jeg veet hvor du gjemmer pengene dinee)

hpim6993
Barn som står midt i gaten og selger

hpim6990
Moren min og meg i Maracaibo

hpim6963
"Klubben" vår

Nøkkelen til hjertet mitt

Ja, det var en rar dag på skolen i dag. Ikke at den egentlig pleier å gå normalt for seg.. Det var vekking klokka seks, og da må jeg opp og hoppe, hvis ikke blir det dårlig tid.
Vi begynte skoledagen med å be (som alltid). Hver morgen, klokka 7 må vi alle stå på rad og rekke, høre på en tale også gå til klasserommet. Og i dag var temaet på talen "kvinnen" siden det tross alt var kvinnedagen i går. Og det var ikke noe snill hyggelig tale om hvor flott en kvinne er. Det var roping i mikrofonen om hvor FæLE mannfolkene er mot oss kvinner og hvordan "Maria es la mujer perfecta!" (Jomfru Maria er den perfekte kvinne). Og du kan tenke deg det ble en ekstra sær tale, når en nonne stod å holdt den. Det var sært...
Så hadde vi latin. Men latinlæreren satte på en film om en Colombiansk mann som holdt taler. Så i en time satt vi og så på en mann som holdt taler (på spansk). Det var kanskje like greit, siden jeg ikke skjønner noe av latin uansett..

Da det ringte ut fikk jeg en nøkkel i puppe-fettet mitt (eller hva jeg nå skal kalle det). Grunnen bak dette, var fordi en klassekamerat fant nøklene mine og sa "Vilde, er dette nøkkelen til hjertet ditt?" Også stikker han den inn i meg. Det hele var egentlig bare kjempe teit, og fyren er også kjempe teit (han som fortsatt er overbevist om at han og jeg er kjærester). Kanskje jeg burde gitt han ett lite dask, eller som Kristina da "si du har en Mafia i Norge som kan banke de alle sammen!" Etterpå var det ut i gangen, og nok en gang var det "Vilde, saaaandwhiiiiich!!!" også blir jeg klemt imellom to gutter, mens de danser og skriker "yeeey!!"
Jeg fikk også pakken i dag, med tre topper jeg hadde bestilt fra en Colombiansk katalog ! Hadde helt glemt de, men var kjempe fornøyd med alle. I ett annet friminutt, kom Gregory og KYSSET meg på munn! Da ble jeg sur, så skulle jeg kødde med han og late som om jeg skulle gi en ett skikelig tispe-dask (eller bitch-slap som du kanskje ville kalt det (?)) og han trodde faktisk heelt seriøst  på det, så for første gang i mitt liv, så jeg en 17år gammel gutt (som er litt kraftig) løpe fra pingle-meg, fordi han var redd for å bli dasket! Av meg..!
Til slutt endte jeg opp med å se i en annen shoppe katalog hvor ALT du kjøpte, fikk du med sjokolade. Eks en pute (sjokolade inni), en bok og en veske (sjokolade i veska) ja ALT du vil kjøpe fra katalogen er med sjokolade! Og det var mange som hadde bestilt fra den i klassen og fikk tingene i dag, så det ble mye utdeling av sjokolade. Fikk en håndmassasje i dag også av en gutt i klassen. Han syntes huden min var så fin, så den fortjente nesten det. Han fant også neglene mine veldig fine, så plutselig satt han og beit i fingrene mine. Ca. 10 ganger sånn tilsammens. Det var bare for merkelig at jeg ikke ønsket å spørre om hvorfor han egentlig gjorde det.

Så alt i alt, det var en raar dag. Fint den er over og at jeg bare har en uke igjen der, for jeg tar en liten velfortjent ferie :) mmmmmmmmmmmmm.... feriiieeee

hpim6952
hpim6954

Noen av klærne jeg fikk fra katalogen i dag. Velger å ikke ta med ansiktet mitt, så folk slipper å bli blendet av min strålende skjønnhet :)

Jeg lover

Når jeg tenker over det, er det så mye jeg sier "jeg lover" også skjer det liksom aldri (eller veldig sent). Jeg skulle skrive mail hjem til både Carina og Kristina i går, men følte meg dårlig, så jeg sovnet klokka 5 (på dagen) våknet opp klokka 11 på kvelden igjen, skrudde av dataen, gikk tilbake til senga og sovnet og våknet ikke opp før klokka 12 om morgenen igjen (søndag). Jeg sov rett og slett bort hele lørdagen. Jeg dro klokka 7 til Colombia, var hjemme klokka 2, også skjedde det liksom ikke mer. Jeg sov...
Jeg skal ta meg sammen og prøve å få skrivd en nå til begge to. Jeg lovet også å besøke Maica, noe jeg hadde tenkt å gjøre forrige uke siden jeg ikke hadde skole, men så gjorde jeg det ikke. Jeg sov... Men jeg skal besøke dem, noe jeg lovet!

Da jeg farget håret mitt mørkt, var det Therese (Danmark) som gjorde det. Hun fikk en hårfargingsflekk på toppen (flekker som aldri går vekk igjen). Jeg sa jeg lovet å kjøpe henne en ny en. Dette var halvveis i september. MEN jeg kjøpte en til henne i USA. Jeg lovet henne. Beklager Therese, for at det tok så lang til å kjøpe en ny, men jeg lovet å kjøpe en ny en til deg, så det gjorde jeg.
Jeg lovet Romulo en julegave siden han var så snill og kjøpte en CD fra taxi-sjåføren for meg, men likevel. Han skal få den snart!
Jeg har ihvertfall gjort noen gode ting. Jeg kjøpte t-skjorta til Therese, jeg kjøpte suvernirer fra Las Vegas til mor, far, søs og bror hjemme i Norge. Jeg har skrivd ut felles mail. Jeg har holdt bloggen min oppdatert! Men jeg skal ta meg sammen! Og om en uke reiser jeg til Carribien og skal ri på esler! Det blir fint!
I morgen må jeg forresten på skolen. Og denne uke er det ingen fridager! Det blir min første hele skoleuke jeg har hatt siden før jul. Det blir tøft!
Forresten, noe mer jeg har lovet noen?

Hva mer er det forresten jeg kan legge ut om? Jeg dro på kino på fredag. Vi dro på kinoen Romulo påstod det var rotter på. Jeg sa han var en dust, og jeg betalte popkornet og brusen hvis vi gikk på "rotte-kinoen" så det gjorde vi. Jeg så ikke en eneste rotte. Vi så fredag den 13. Helt grei. Ikke skummel, men mere ekkel sånn "drepe-metodene" og faktisk en del pupper, hvis du er interesert i å se på det..
Og jo, det er jo forresten kvinnedagen i dag! Gratulere halve verdensbefolkning! Vi (familien dro ut å spiste. Jeg spiste pizza. Den "tyske pizzaen" som den heter, selvom ingrediensene absolutt ikke har noe med Tyskland å gjøre som Ivo sa. Folk her borte kaller faktisk veldig mye "den tyske kiosen" "tyske pølser" osv osv.. Det er enten spansk eller tysk. Venezuela har nok en liten forbindelse med Tyskland. Blant annet da jeg gikk på min tredje skole "La Villa de los Niños" kom tre smågutter bort til meg og sa "ok ok , er du fra Tyskland eller Frankriket?" Stakkars, synd jeg ikke var fra noen av de. Så ut som om de hadde diskutert det lenge, og til slutt hadde en av de klart å manne seg opp for å spørre meg.

n10264266443168247171
Med en kjempestor kaffepose. Meg, Svandis (Island) og Maggie (Tyskland)

hpim6949
hpim6950
Her er bilder av Hello Kitty kaninen jeg kjøpte, siden jeg lovet Romulo og legge ut bilde av den

Kusina mi (Helene) lagde forresten nytt design til bloggen min! Noe hun har lovet i over ett halvt år nå. Så det er ikke bare meg! Likevel, tusen takk, jeg elsker den <3

Definer ordet "jævel"

Hvis det er noe latinamerikanere er helt ivrig på å lære deg, så er det sjelsord. "Groserias" som det heter på spansk. Noe av det første vi utvekslingsstudentene lærte var "coño" (shit) eller "hijo de puta" (sønn av en hore).
Da vi var i Las Vegas og så Chriss Angel syntes alle i familien det var kjempe dårlig og begynte liksom å si litt "stygge" ord om det. Da dro jeg ut ett av de nye ordene jeg har lært på skolen. Nemlig "mamáhuevo". Mamá betyr mamma og huevo betyr egg og de på skolen sa det betydde barnslig. Men da jeg sa det til moren og faren min, fikk moren mitt ett langt hakeslep og faren min en god latter. Hvordan kunne jeg vite at det egentlig betydde blåsejobb eller en "blowjob" som sikkert du ville sagt.

Folk spør meg ihvertfall om "groserias" på norsk. "Dust, mora de, teiting, tispe" er jo noen som kommer opp. Skal jeg ta de litt værre er det jo "jævel" som faller inn i hodet mitt. Da spør de "hva betyr jævel?" Ja, hva betyr egentlig jævel? Hvordan ville du beskrevet dette ordet? Gitt en forklaring på hva det er. Jeg vet ærlig talt ikke.... Så jeg dro opp "dritt" istede. Latinere klarer ikke å si dritt uten å ende ordet med s. Ihvertfall så fikk jeg spørsmålet om å definere dette ordet også. "Veeel, dritt er et slemmere ord av bæsj." Som om ikke bæsj er ett stygt nok ord i seg selv. De fikk seg ihvertfall en god latterkrampe ved å tenke på at nordmenn brukte ett ord som bæsj og at vi hadde et enda værre ord for det.
Jeg kan ihvertfall si at direkte oversettelse funker ikke. I går var jeg med Romulo og skulle oversette "jeg er glad i deg". Det endte med "I am glad in you". Det ble selvfølgelig dratt den perverse veien, og jeg fikk høre "oh yeah, Im so happy in yoooou" resten av kvelden. En ting er sikkert. Det er siste gang jeg oversetter "jeg er glad i deg."

Jeg var på fotballkamp på onsdag. Venezuela (Tachira) mot Argentina (Boca Juniors). Ingen scoret ett mål før det var to minutter igjen av kampen. Da scoret Argentina og vi tapte. Det var uansett gøy å se! Det var helt fult og full stemning. Og det er rart hvordan folk må kaste ting ut på banen. Alt fra papirruller, moste brusbokser til CD plater. Alt skal liksom ut. Og vi fikk heller ikke lov til å entre til tribunen med en flaske med medbrakt vann, men du blir lett sluppet inn med fyrverkeri, spraybokser og alt slikt. Folk skyter fyrverkeri midt mellom alle menneskene på tribunen, eller sprayer med sprayboksen og tar en lighter foran, så det blir litt flammekaster effekt. Helt trygt og smart (not).

Vel, nå er ihvertfall uka over. Jeg dro ikke på skolen. Jeg sa til moren min (etter å ha fått høre det fra søstra mi) at jeg ikke hadde skole denne uka, siden alle er på den spirituelle reisen. Og det er jo faktisk sant. Kanskje det er fem stykker på skolen, men det er bare de late gutta, og de gidder ikke møte opp uansett. Så jeg hadde blitt sittenes der, kanskje med en annen person. Det hadde vært teit...
Oppdaget hvor mye feitere jeg har blitt. Ikke direkte feit, men mere "normal." Som pappa sa "du har fått en liten kilo." Det er ihvertfall den største kiloen jeg har sett!

Nå skal jeg ut (snart). På kino eller homseklubb. Klarer ikke velge.

billett fotball
Billetten til fotballkampen

fotballbanen
Stadion

Mer bilder fra fotballturen kommer senere. Drar til Colombia i morgen! :D :D

What happend in Vegas, goes straight to "the blogg"

Nå har jeg akkurat kommet hjem fra Las Vegas turen. Og gjett hva? Jeg ELSKET det. Selvom jeg hverken spilte på ett eneste casino eller gikk på ett eneste diskotek (siden alt er 21års grense) hadde jeg likevel en helt fantastisk tur med mye opplevelser! Dumme Romulo som sa til meg to uker før turen: "Hvis jeg var deg, ville jeg ikke dratt til Las Vegas, men blitt hjemme her i San Cristobal". "Hvorfor det?" Svarer jeg tilbake, men da er svaret "Nei, bare glem det jeg sa, men sånn ville jeg gjort det." Jeg fikk nesten (bare nesten) lyst til å kanskje droppe Las Vegas. Det var snakk om 5 dager, alt er 21års grense og det vil stryke med en haug av penger.
Men nå som jeg sitter hjemme etter turen angrer jeg ikke et sekund! Romulo... For en dust. Skal aldri høre på ham. Han sa det samme da jeg dro til Valencia med moren min i jula!

Dag 1: Vi står opp tidlig. Rundt 7. Det er mandagsmorgen og vi kjører til flyplassen. Flyplassen er kjempe liten. Den minste jeg har sett noen gang i hele mitt liv. Glad og førnyd går jeg på innlandsflyet som skal ta meg til San Cristobal til Caracas (hovedstaten). Jeg ser opp i taket inne på flyet. Ser på knappene.. "3 lys knapper" og "1 flyvertinne knapp". Jeg oppdager at det er blindeskrit på alle knappene. Så tenker jeg "Så fint! De tenker på de blinde også!" Men det går ikke lang tid før det går opp for meg.. "Når i huleste vil en blind person noen gang trenge å skru på et lys???" Så sitter jeg der, ser på de tre knappene for lys som har blindeskrift. Og jeg irriterte meg over det resten av flyturen. Unødvedig sløsling...

Vi lander trygt i Caracas og kofferten min kommer ikke. Alle fikk kofferten sin, unntatt meg. Vi spør de i skranken og det går laaang tid, så får jeg høre "Ohja, kofferten din står nedenunder". Nedenunder? Alene.. Hvorfor det? Så går mennene som jobber på flyplassen ned i kjelleren og henter kofferten min opp. Jeg skjønte ingenting av det hele. Min uflaks slo vel til igjen. At kun min koffert ble ståenes nedenunder. Ensom..
I Caracas er alle menneskene enda mørkere. OG det var også en parade i gata siden det var karneval! Så det er litt karneval feiring her likevel! Vi dro ut får å spise på en restaurant som hadde så og si alle verdens flagg. Manglet Norge, og jeg spurte etter det. Svaret var "Da vi vasket flagget, gikk alle fargene av, derfor har vi ikke det for øyeblikket." Hmmm... Og gjett hva som skjedde på restauranten? Glad og fornøyd drikker jeg colaen min opp gjennom sugerøret. Jeg merket at jeg får en liten hard ting i munnen og tenker at det er en liten isbit-klump, så jeg prøver å tygge den. Da jeg fant ut at den hverken var tyggelig eller smeltbar tok jeg det ut av munnen min. Og joda, et glasskår lå og gosset seg i colaen min og ble sugd opp i sugerøret. Og den var nokså stor også, så kunne ha vært farlig. Jeg tror jeg bare er ment for uflaks. Som de sier "skyte gullfuglen". Jeg ligger vel mere på "skyte den stygge andungen".

hpim6690
Meg og Alfredo utenfor den lille flyplassen

hpim6693
Entre flyet

dsc00004
På flyplassen. Krissel (søster), Mayra (kusine) og meg

hpim6706
Venezuela har også en liten trollstige!

hpim6739
Karnevalet i Caracas

Dag 2: Igjen er det tidlig opp. Det er tirsdagsmorgen og først skal vi fly fra Caracas til Atlanta og deretter fra Atlanta til Las Vegas" Begge disse to flyturene tar over 4 timer, så en laaang flydag. På vei til Atlanta flyr vi over en stoor, fin øy. Jeg hadde en mistanke om at det var den Dominikanske Republikk. Jeg spurte flyvertinnen hva vi fløy over, og da var svaret "I have absolutely no idea". Neivel.. Det var ihvertfall heldigvis svart få ennesker på flyet, så jeg fikk en treseter heeelt for meg selv, hvor jeg langet meg ut over alle tre setene og sov hele veien.
På det neste flyet kom jeg ved siden av et gammelt ektepar. Det første spørsmålet jeg fikk av de var "Do you often go to Las Vegas?" Ja jøss, månedtlig! "Do you maybe?" svarte jeg tilbake. Så begynte hun å legge ut om hvor ofte hun dro ut dit og hvor gøy hun syntes det var å spille! Forsiktig spør jeg om hun mener "spille på casinoene?" Jeg fikk det merkeligste bikket jeg noensinne har fått i hele mitt liv, og da var det "Of course in the casinos!" Så virket hun helt oppgitt over spørsmålet mitt. Men halloooo, hvordan kunne JEG vite at den mest muggne og innskrumpete personen på hele flyet dro ofte til Las Vegas for å gamble? Hun måtte til og med ha rullestol da hun gikk ut av flyet. Jeg har ikke så mye peil på Las Vegas og livet der.

Det første jeg så da jeg kom ut av flyet på flyplassen, var spillemaskiner. *pling pling pling*. Da du kom ut til buss/taxi området var det skilt om hva du ville ta. Buss, taxi eller limousin. Limousin? Den var ny! Vi dro med buss og kom til hotellet. Det var gigantisk, hvor hele første etasjen var casino, resaturanter og butikker. Egentlig hadde du ikke trengt å forlate hotellet. Alt var inni det. Det ble en liten spasertur bortiver i gatene, før vi spiste noe og tok kvelden. Vi kom fram sent og det var tidlig opp i morgen!

dsc00017
Da vi ankom på flyplassen i LV

dsc00018
Entreén til hotellet vårt

dsc00020
Meg og søster Kimberly<3

Dag 3: Onsdagsmorgen klokka 8 var alle klare for å spise frokost. Så var det ut! Ut og se, ut og ta bilder! Vi tok mange foran en fin, stor dam, som hadde fontene show om kvelden. Helt fantastisk! Mens vi stod og tok bildene kom det en kjekk, kjendis italianer som ville ha bilde med oss. Sa ikke nei til det. Han er nok ikke en stooor kjendis, for han var ikke kjent for meg, men stilen hans og at han hadde to store biler og et helt film crew med seg, sa det meste.
Vi gikk inn på et kjøpesenter hvor det var telefoner. Og alle måtte ta en liten telefon hjem, til kjæreste eller mamma. De spurte om jeg ville, men hva skulle jeg egentlig ringe for? Alt var greit. Men så tenkte jeg "hmm, kanskje mamma og pappa IKKE har overført penger på kontoen min?" "Joooda, herreguud de har hatt uker på det og de vet at er jeg i Las Vegas." Likevel ringte jeg, og du kan gjette om de hadde overført pengene mine? Neeeida.. De visste ikke at jeg var i Las Vegas enda engang.. ! *skuff skuff*

Vi så Paris delen av byen og var innom et shoppingssenter for å se. Klokka 7 hadde vi booket av en tur med en "buss with the staaars!" Vi var så heldig og hadde Elvis på bussen. Så fikk vi se mere av Las Vegas, Hilton Hotell, Trump sitt hotell, alle de blinkende lysene, gifte seg steder (til og med hvor Britney giftet seg) og casinoer.

hpim6831
Vi er i show-bizzz

hpim6864
Med den kjekke, kjendis italianeren

hpim6850
Miiiiiiiig <3

dsc00155
Utenfor bussen med Elvis

p1030262
På bussen


p1030219
Kusine (mayra), Kriss, mor og meg

hpim6875
Jeg fant velkommen på norsk!

Dag 4: Vi gikk til Roma delen og Venezia delen. Las Vegas har mange "godbiter" fra forskjellige deler av verden. Det ble mye gå´ing og en haug med bilder. Vi tok også turen innom Maddam Tussaou (hvordan skrives det egentlig?). Hverken dukkene eller stedet var like bra som det i London, men det var ikke dårlig for det da. Etter det var det å spise og forte seg, fordi vi hadde billetter til Cirkus dú Solei! Det var absolutt helt fantastisk! Hvor scenen var et stort basseng. Noe av det beste jeg har sett på lenge!
Det ble vel også en del shopping av souvernir ting den dagen. Blant annet innom Planet Hollywood og fikk meg to t-skjorter :)

dsc00242
Skjønner hvis dere er sjalu liixXxXxmmMmm

dsc00182
I "Venezia"

p1030403
På månen

p1030325
Med havfrue-statue-mennesker noe.....?

Dag 5: Fredag, tidlig opp som vanlig. Da var det å finne halvpris billetter til showet Chriss Angel. Den store tryllekunstneren som har mange filmer på youtube og som også går mye på TV her i Venezuela. I Norge er han vel ikke like kjent? Han hadde ihvertfall show med Circus dú Solei og han er en fantastisk tryllekunstner etter hva jeg har sett på TV og youtube, så det måtte jo bare bli bra. Vi måtte gå til Hotell Luxor, noe som var et stykke unna. Men da fant vi blant annet en kjempe stor Cola butikk. Og forbi et annet hotell som var av slott. Da vi endelig kom til det "Egypt" inspirerte hotellet (Luxor), går vi rett forbi Ozzy Osbourne. Han så annerledes ut, men definitivt ham! Så fikk vi endelig tak i billetter til Chriss Angel klokka 7. Klokka var vel rundt 3 - 4 og vi var slitne og sultne. Vi lærte så hvordan vi tok bussen som var der, og tok den. Spiste, skiftet klær og dro tilbake får å se Chriss Angel. Min eldste søster var kjempe spent, siden hun er en kjempe fan av ham!
Showet begynte, og det varte vel i en og en halv time. Med trylling fra Chriss Angel og dansing fra artistene fra Circus dú Solei. Og vet du hva? Det var noe av det værste jeg har sett, noen gang! Det var så siiinnsykt dårlig! Dansinge, kostymete, hvordan det var lagdt opp og til slutt, selve tryllinga! Den var KJEMPE dårlig! Vi så liksom alt om hvordan han egentlig gjorde det. Det var ikke noe tryll og fanteri i det hele tatt! Søstra mi ble kjempe skuffa, siden hun var så stor fan. Alle sa det var dårlig og det var det søren meg også! Eks: To klovner står på scenen med en dør midt på scenen. Det banker på døren, de åpner og det var ingen. De går to sekunder og det banker igjen , de åpner døren, og DER står Chriss Angel. Tryllet seg fram bak døren. Eeeh, vi satt på siden, og vi så han kom opp trappa under der bak døren. Og slik var det med alt. Det var kjempe dårlig! IKKE se Chriss Angel! ALT er bare juuuks!

Da vi var på vei ut, ble jeg ledd av av to amerikanere siden jeg brukte vanter. Vel det var kanskje bare 17 grader, null sol og litt vind! Det var KALDT skal jeg si deg! Folk er også veldig divaer. Fredag var det mange fulle. Så var det noen som hadde en liten slosskamp (med ord). Da var det liksom "Go back to Hollywood, bitch!" wow, sterke ord...
Vi tok forresten limousin tilbake til hotellet. Kostet bare 50dollar timen (350kr) så hvorfor ikke? Min første gang i limousin ihvertfall. Ikke at det egentlig var såååå fantastisk.

dsc00337
Utenfor hotellet Luxor

dsc00331
Criss Angel. U suuuck!

p1030439
Mamma, Mayra, Kriss og meg

Dag 6: Det er lørdag. Vi har en reservasjon på å spise frokost/lunsj i eifeltårnet. Det var en kjempe fin utsikt! Også kan du gjette hvem som satte seg på bordet ved siden av oss! Nemlig den nyeste skuespilleren av James Bond! Jeg sitter å ser på han lenge. Ser kun profilen hans. Jeg tenker... HAN, HAN minner meg om en kjendis. OG han satt med hatt og solbriller inne. Etterhvert tok han solbrillene av, og en gang så han over min vei. Da var det ingen tvil lenger. Ansiktet hans forfra og de krystallblå øynene! Jepp, så så jeg han også!

Vi tok oss til fots til Hard Rock cafe etter det. Og for første gang satte jeg min fot i en hard rock cafe. Og da var det jo litt kult av min første var Las Vegas. Nå er jeg også medlem av Hard Rock cafe. Så får jeg penger av de for å handle der og slikt. Også en t-skjorte ble kjøpt som minne.
Etter Hard Rock cafe fikk jeg endelig gjort det jeg hadde mest lyst til. Nemlig SHOPPE! Kun jeg og min eldste søster dro sammen. Og ting ble helt vilt. Vel, mye var DYRT siden vi var jo tross alt i Las Vegas med Dior, D&B og alt det, men vi fant stedene! Og et sted hadde veldig mye fint og BILLIG. Men tiden begynte å renne ut, så vi måtte forte oss. Og det var 5 ting for 20dollar. Jeg klarte ikke å plukke ut alt og måtte forte meg i kassa, så endte opp med å kjøpte tre av den samme genseren i forskjellige farger! Bra jobba! Vel, den er helt normal og fin, og det var i lakserød, svart og grå så det går helt greit :P Mens vi shoppet kom det også en neger mann (rundt 40år) bort til oss og spurte om vi hadde kjøpt noe til han, siden vi hadde så mange poser. JA, svarte jeg da. Da spurte han selvfølgelig hva, og jeg svarte "a dildo". Da lo han kjempe mye, mens han fortsatte å gå. Det var sikkert ikke ett forventet svar. Ikke fra en ung jente som meg, som ser litt uskyldig ut som folk sier. Men jeg er alltids glad jeg kan glede!
Jeg har også havnet i "Hello Kitty" fellen. Kjøpte en kjempe stor Hello Kitty bamse, en bok og en t-skjorte. T-skjorta er grei, kan kose meg i den og den var billig. Boka er fin og skal søren meg bruke den i 3 klasse! Og bamsen var jo tross alt Hello Kitty i kanin drakt! Og alle vet jo hvor glad jeg er i kaniner! Den skal være i senga mi <3
Etter shoppinga spiste vi i det høye tårnet som har utsikt over hele Las Vegas. Utsikten var helt utroolig! Og den snurret rundt.

dsc00355
Ikke si dette ikke er James Bond

dsc00210
Her ser dere dukke versonen av ham. Sammenlign! Fra Maddam Tussaou

dsc00349
På restauranten i eifel tårnet

p1030521
Den høye bygningen

p1030524
På toppen av den.

Dag 7: Søndag, siste dag. Vi rakk desverre ikke Gran Canyon siden det tok en hel dag. Fra 6 om morgenen til 9 på kvelden. Men vi var likevel effektive! Vi dro til hotellet Circus Circus. Den er full av leker og attraksjoner! Så ble litt berg-og-dalbaner og spill for å vinne bamser. Etter et besøk der dro vi til Chinatown. For å se og bare for å ha vært der. Det var annerledes og litt sært på en måte og alle var japser eller kinesere som gikk rundt og fjompet.
Klokka ble 5 og alle var slitne og ville bare hjem. Selv har jeg aldri gått så mye i strekk! Det hverket i beina hver dag og gjorde vondt under føttene selv når jeg gikk barbeint. Likevel, tok jeg den siste shoppingrunden! En tur både innom H&M og Victoria Secret. Så var det pakking og legge seg. Opp klokka 4 om morgenen.

dsc00362
Utenfor Hard Rock cafe

dsc00364
I Chinatown. Sorry for at bildene er på siden. Gadd ikke fikse det...

Dag 8: Mandagsmorgen. Vi står trøtte på flyplassen. Jeg dro til LV med min store koffert med masse plass og kun 15kilo. Maksimum tilbake var 50kilo. Så det skulle jo gå greit! Det gikk ikke like greit da vi veide kofferten (52 kilo). Hadde jeg virkelig shoppet for 37kilo?!?! Opps, så kanskje kortet mitt fikk kjent det litt, men .. Jeg har så vidt kjøpt noe som helst her i Venezuela (siden jeg ikke liker noe) og jeg fikk VELDIG mye for pengene! Det er jo dette jeg har spart opp til! Jeg er kjempe fornøyd med alt jeg kjøpte. Selvom det var to jakker, en stor bamse, to bukser, en shorts, minst 10 topper, suvernier og slikt. Og mor og far vil sikkert himle med øynene når jeg sier jeg kjøpte en kjempe fin ROSA rettetang til 1000kr, men den var veldig fin og bra! Kan også krølle håret med den!
Jeg kjøpte en masse fine og effektive klær! Og ikke glem, fortjente klær! Slik som pappa sier: "Det lukter effektivt!" Mine klær lukter svææært effektivt!

Tilbake hadde vi samme rute. Mellomlanding i Atlanta. Vi hadde en time fra flyet fra Las Vegas og videre til Caracas (en time i Atlanta) og flyet var til og med samme fly. Men moren min trodde vi måtte hente opp bagasjen. Så hun, min eldste søster og jeg gikk ut av hele flyplassen får å hente de (koffertene). Da de aldri kom spurte vi og de sa de var i flyet. Så da måtte vi inn igjen. Nå hadde vi bare 20 minutter til flyet tok av. Og selvfølgelig, moren min og jeg tok hverken med passet eller flybilletten med ut. Jeg visste ikke hvor vi skulle og moren min sa jeg ikke trengte noe, så jeg dro heller ikke med noe. Og det sier seg selv at vi slipper ikke gjennom sikkerheten uten hverken pass eller billett! Vi måtte fikse to nye billetter, mens min eldste søster som HELDIGVIS dro med hennes pass løp gjennom for å hene våres. Så da vi kom til hvor de sjekker håndbagasje og for metal var det 5 minutter til flyet gikk. Så ting måtte få fort og jeg måtte gjøre noe jeg frykter mest. Nemlig "løpe offentlig". Det er noe av det værste som finnes! Jeg takler det ikke. Eks: løpe etter bussen, løpe på skolen til en klasse osv. Det er grusomt. Jeg gjør det aldri. Jeg kommer heller for sent eller går fort. Men nå måtte jeg LøPE får å rekke ett fly. Og gjett hva? Vi rakk det! De var på vei til å stenge, men så kom vi! Og alle hadde da dobbelt med flybillett og damen bak får å ta imot flybillettene skjønte ingenting.

Og endelig, klokka 12 på kvelden kom vi fram til Caracas. Det var deilig å kjenne den varme luften igjen. Men det var også rart. Jeg hadde liksom vart på ferie. Skulle jeg ikke hjem da? Nei, jeg dro bare tilbake til min andre "ferie". Jeg var liksom på ferie på ferie. Akkurat som når man drømmer at man drømmer. Og nå i dag (tirsdag) virker Las Vegas egentlig ganske fjernt. Som om jeg aldri var der. Heligvis har jeg klær som beviser det!

Ting jeg lærte på turen:
*Las Vegas casinoene er dominert av gamle (over 60år) og asiatere
*Det er hverken ett krav for å være ung eller pen for å jobbe på casinoene. Tror aldersgrensa for å jobbe der var 50+. Alle servitørene og alle var helt innskrumpa.
*Amerikanere har hverken blitt tynnere eller penere
*Amerikanere har heller ikke blitt noe smartere. Spørsmål som "Snakker de spansk i Norge?" dukket opp.
*Absolutt alt av hoteller og kjøpesenteret hadde stooore casino områder
*Jeg hadde ikke taklet å bodd der. Trodde jeg ble gal etter fem dager etter å være på hoteller og høre hundre forskjellige spillemaskiner spille hver sin plinge lyd og melodier
* På grunn av all elektrisiteten og spillemaskinene Las Vegas har, får du ekstreemt mange støt i fingeren, konstant. Og de hardeste jeg noensinne har kjent!
*Folkene der er kjempe impåslitne. Hundrevis av folk som skal dele ut lapper om "sexy" jenter du kan ringe. Eller folk som skal få deg gratis inn på klubber.
*Las Vegas har sine "mindre pene" sider, alt er ikke bare "glam"
*Du Må ikke være 21 for å dra dit, og den eneste underholdningen der er IKKE bare casinoer, spilling, klubber og sexy piker.
*Det finnes faktisk noe som "drive-in" for å gifte seg

Alt i alt, elsket jeg hele turen! Vel, det var slitsomt av og til siden jeg måtte gjøre alt av reservasjoner, innsjekking, telefoner osv siden jeg var den eneste som kunne engelsk og kunne oversette det til spansk for familien. Det var ekstremt mange limousiner der. Så minst ti om dagen. Nei fler. Og MANGE fine biler. Tenkte på pappa og hvor mye han ville likt og vært der bare for å se på bilene.
Det var heller dessverre ikke lov til å ta bilder på Circus Dú Soleil teatrene :/

hpim6860
Noen biler. Ett bilde for pappa, men tro meg, hundre andre finere biler var der!

dsc00356
Fontene-showet

p1030296
Utsikten fra hotellrommet om morgenen

p1030177
Utsikten fra hotellrommet om natta

p1030233
Casinoet på hotellet

mars 2009
ma ti on to fr
            1
2 3
4
5 6
7
8
9
10
11 12 13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23 24 25
26
27 28 29
30 31