Sommerferien er over :(

Jeg har hatt sommerferie siden 19 juni! I morgen må jeg stå opp tidlig å dra på skolen. Det vil jeg ikke. Ikke på min skole. Den er langt vekk og jeg kjenner ingen der. Den starter 7! Det gruer jeg meg masse til. Men jeg har hørt jeg slutter 12 hver dag, så da er det egentlig ganske greit. Men jeg vil ikke! Har det så gøy i sommerferien! Sitter aldri stille. Har masse venner her nå. Selvom de fleste er gutter. Ja, jeg henger med nesten bare gutter. Her om dagen bowla jeg. Jeg med fire andre gutter, så dro vi på kino. De jentene jeg har møtt har vært veldig hyggelige, men det er mye lettere å komme overens med guttene her.

Vel, det er sikkert bra å begynne på skolen. Få starta dagene, møte nye mennesker å få flere venner. Og da starter sikkert noe volleyball greier også! Men jeg gjør så mye gøy nå. Føler jeg ikke har tid til å begynne på skolen :P Pappaen min tok meg med opp i nasjonal parken her om dagen. Med sin kjæreste og datter. Det var utrolig fin utsikt der oppe og jeg storkoste meg hele tiden. Jeg storkoser meg her. Her i Venezuela! Selvom familien min ikke var slik jeg hadde forestilt meg, overgår de alle mine forventninger! Jeg elsker stedet! Jeg elsker familien, jeg elsker alt her borte! Jeg har det helt utrolig bra, og det er ingen som trenger å bekymre seg for meg der hjemme (hvis dere gjør det). Jeg storkoser meg!

Pappa, søster og meg
lll 128

lll 130

lll 131

lll 135

lll 143
Jeg må ikke tisse på det bildet, jeg bare står i en dum grop xD
lll 146

lll 133

lll 151

Aliens in America

Ja. Er det noen som har sett det programmet som går på tv av og til? Altså "Aliens in America"? Vel, her føler jeg meg ihvertfall skikkelig som en alien in Venezuela. Jeg er så utrolig fremmed. Ikke forstår jeg språket. Får det meste står jeg litt på siden og smiler og prøver å følge med. Jeg skjønner ikke helt kulturen enda og gjør veldig mange ting annerledes enn alle andre. Og folk her er super barnslige. De spør om jeg syntes det er gøy å leke i parken og sånn. Jeg prøver å si at jeg kanskje er "litt" for stor til å syntes at en park med en nedslitt huske, en liten sklie og et par andre ting er super gøy. Også i går kjøpte faren min en skolesekk til meg uten at jeg visste det. Den var rosa, HELT rosa med rosa blomster på. Jeg hadde digga den når jeg var sånn ca. 6 år, men når jeg er 16 (snart 17) ehh... Men jeg kunne ikke si at jeg ikke likte den. Så det var bare å ta imot og si takk. Og her føler jeg meg også super sporty! Jeg var å sykla med min søster på 13 og hennes venninne. Da kom det en oppover bakke, som verken var særlig lang eller bratt. Jeg tenkte ikke over det, jeg bare sykla opp hele bakken som om ikke noe. Men da jeg snudde meg, så jeg de andre jentene langt nede i bakken. De klarte ikke sykle opp halve bakken engang. De måtte trille! Og da de var på toppen var de super andpustne. Da følte jeg meg skikkelig sprek! Ikke at jeg egentlig burde, får jeg er ikke særlig sprek egentlig.

Alle her skal alltid ta på meg, håret mitt, se på øynene mine, kanskje ta et bilde av de også. Hvis jeg er med flere venner skal alltid de latinske gå ved siden av meg. De prøver å holde meg i hånden stryket håret mitt og ting som det. Disse dagene nå har jeg tre gutter som driver å ringer etter meg hele tiden og spør om jeg er ledig og kan finne på noe. Jeg syntes det bare er utrolig slitsomt. Innboksen min blir full hele tiden får de sender meg alltid meldinger om hvordan jeg sov i natt, hva jeg skal, hvordan helga mi var osv osv. Så ringer de. Det er slitsomt, jeg er lei. Gruer meg til hvordan skolen blir. Den starter nå på onsdag. Det er en liten skole som jeg har hørt er superreligiøs og at jeg kom til å slite litt der. Det var jo fint å høre xD :P
Og ja alle digger tingene mine her. Alt jeg har på meg og bruker er suuuuper kult! (syntes jentene altså). Hvis de har en hårstrikk og skal bruke den, men så ser de at jeg har en rundt armen, spør de heller om å få bruke min, siden det er min og den er superkul. Selvom det er en helt vanlig, tynn, brun strikk er den dødsfin siden den blonde jenta bruker den.
Faren min spurte meg på telefon om jeg var høy og rar her borte :P hehe og JA det er jeg. Jeg føler meg nesten litt dum og klumsete siden jeg er så høy. Men det er litt gøy også ;)

I går ble jeg forlatt i kjøpesenteret alene i 5min. Det var bare alt annet enn gøy. Folk begynte å følge etter meg, snakke til meg, glo som faen. Jeg syntes det er helt forferdelig når jeg står alene i dette landet. Ihvertfall siden jeg ikke kan språket. Da jeg og Therese var i byen også skulle vi ta taxi hjem hver for oss. Og hun dro først. Da følte jeg meg lost. Først og fremst fordi jeg ikke visste hvordan jeg i det hele tatt fikk tak i en taxi her! Så jeg ble stående alene en liten stund på gata midt i sentrum før jeg klarte å få en taxi. Og ja, slik jeg har sagt før. Folk glor her som om jeg skulle vart grønn med to antenner stikkende ut av hodet. Men i dag skal jeg farge håret har jeg bestemt. Nokså mørke brunt. Og skal ikke ta noen lyse striper i det hele tatt. Bare la det vare sånn. Foreløpig.

Skolesekken.. eh ja, tror ikke jeg skal kommentere mer om den...
lll 152

Min første fest!

Jepp, i går ble jeg invitert på min første fest (her borte i Venezuela altså). Jeg spurte bestemoren min om det var greit at jeg dro ut på fest. Og jada det gikk helt fint! Så lenge jeg ikke røykte eller drakk sprit så gikk det helt greit. Også spurte jeg når jeg måtte være hjemme, og da fikk jeg beskjed klokka 2am! Waw, jeg trodde hun kanskje skulle si senest 12! Men neeeida, jeg fikk vare ute mye lenger enn jeg trodde! Så klokka 8 kom det tre gutter og plukket meg opp (de kjørte meg faktisk hjem også :) ). Nesten alle som dro med AFS til San Cristobal var på den festen, og det var ganske hyggelig. Og de fleste andre som var der fra Venezuela, kunne snakke engelsk. På bordet stod det en 24 pack med smironoff også hadde de kjøpt inn mye annet også. Her trenger du ikke ta med egen drikke, for alkoholen er så billig at de som har festen bare kjøper inn masse til alle :P Jeg klarte å få i meg litt får mye, eller jeg var ikke drita, eller hadde mista kontrollen eller noe sånt, jeg ble bare dårlig fordi jeg var ganske sulten. Så jeg trengte å legge meg nedpå litt. Da skulle alle de latinamerikanske guttene bære meg opp til senga får meg. Så fikk jeg ligge der å sove i ca 30min. Jeg ble vekt av at 4 latinske gutter hang over senga mi og sa "hey honey, how do you feel?" Jeg følte meg allerede mye bedre, fikk litt vann og mat, så var egentlig alt helt fint igjen! Da var det rett ut og danse litt mer! Får her handler festene om dansing, dansing, dansing! Og du har liksom tre gutter dansende rundt deg. Føler meg skikkelig pimp (H) og jeg digger det.

Litt over ett kjørte de meg hjem igjen, men på veien stoppet vi på et mat sted og tok litt "arepa" som er den tradisjonelle maten her (veldig godt). Og da skulle de også ha bilde av øyna mine, siden de syntes dem er så pene. Det syntes jeg er litt rart, får jeg husker da jeg var liten var det sånn "WAW" hvis jeg så en neger. Og jeg syntes det var så utrolig sjeldent og pent med brune øyne! Nå har jeg funnet ut at det nesten bare er 2% av verdensbefolkningen som faktisk har blå øyne og at det er MAANGE flere mørke personer enn lyse personer.
Og ja forresten! På vei hjem på motorveien var det sånn racerbil løp! Slik du bare ser på tv eller i musikkvideoer! Det var kjempe gøy å se på og vi stoppet for å se litt :P De sa det var ulovlig her, men det var egentlig ingen som brydde seg xD
Klokka 2 var jeg ihvertfall hjemme. Og i dag føler meg helt fin! :D

n5303620797951983146
n530362079795218371
n5303620797952221916
n530362079795250397
n5303620797952107409
n5303620797952201121
n5303620797952284280
n5303620797952263470

Hugo Chaves

Ja. På onsdag trodde jeg jeg skulle gå på veggen. Jeg var utrolig sint faktisk. Jeg kan ikke huske sist jeg var så sur. Jeg som egentlig aldri pleier å være sint. Men da var jeg virkelig sur. Det var fordi jeg hadde satt i gang en avtale hvor alle de som reiste med AFS som var i min by + noen fra Venezuela skulle møtes i kjøpesenteret og kose oss. Men da jeg skulle ringe taxi fikk jeg beskjed om at det verken gikk noen taxi´er, busser eller biler i dag i min by. Fordi Hugo Chaves (han er presidenten i Venezuela, IKKE en orkan eller noe sånt. Og jeg syntes de fleste burde vite hvem han er, siden han har vært veldig aktuell på nyhetene over hele verden i det siste). Men ihvertfall han var selvfølgelig i min by og dreiv og holdt taler. Så militæret hadde stengt av alle veiene så ingen kom seg verken ut eller inn. Så mens alle mine venner var på bar og tok seg en drink og dro på kino og sånn, ble jeg sittende fast i huset mitt og måtte sitte å høre på Hugo drive å tale fra vinduet mitt. Det var jeg som hadde satt i gang hele møte greia, også var det JEG som ikke fikk dratt ut! Sikkert litt barnslig å bli så sur av det, men jeg ble ihvertfall kjempe sur. Hadde ingenting å gjøre. Men sinne gikk ihvertfall ganske fort over. Men det irriterte meg noe helt grenseløst.

Hugo Chaves, Presidenten
20070601175828hugochavez02


Dagen etter var han heldigvis borte. Ferdig med å tale! Da tok jeg å sendte en melding til den danske jenta, Therese, og spurte om hun ville finne på noe. Og flaks, det kunne hun! Så da fikk jeg endelig dratt ut, selvom det bare ble hun og meg i San Cristobal. Vi spiste is, drakk cola, satt i parken og gikk og kikket rundt. Utrolig mange dreiv å ropte til oss (gutter). Så noen ganger svarte jeg bare: "Halla tjukken", eller "Halla din bøg!". Da ble de kjempe glad, sa gracias og fortsatte og smile og vinke. Det syntes jeg er kjempe festlig. Litt barnslig, okei jeg skal innrømme det, men jeg finner sånt svært gøy! :D
Da jeg kom hjem satt det en jente der. I tidlig 20´årene tenker jeg. Jeg visste ikke hvem hun var, men jeg sa høflig "Hola" til henne. Da oppdaget jeg plutselig at hun var manikyr/pedikyr dame. Så bestemor og tanta mi og alle fikk seg en manikyr. Så spurte de om jeg ville ha en. Det sa jeg selvfølgelig ikke nei til, så jeg fikk en fin, fransk manikyr. Og familien min betalte for den. Jeg trengte ikke betale noe. Jeg hadde ikke forventa det! Men det er ikke min skyld at jeg kom til en rik, snill familie. Så der satt jeg, en torsdagskveld og fikk manikyr, spiste popkorn og drakk cola. Yes, det er sånn jeg liker det! Så tok min tante og onkel meg med på kino. Vi så "Do not mess with the Zohan". Den var faktisk ganske morsom :) Og ja, de betalte også selvfølgelig kinoen og alt popkornet mitt og alt. Og da jeg kom hjem oppdaget vaskedama at jeg hadde en del myggstikk på beina (det er faktisk det eneste stedet myggen stikker meg :S ). Da tok hun og hente noe greier og satt å rensa alle mine stikk FåR meg! Og det hjalp skikkelig. Føler meg skikkelig som en prinsesse her, og jeg digger det! :P

So long! <3

lll 120
lll 124

Savn

Om jeg savner Norge? Nei. Familien? Nei, egentlig ikke. De syntes jeg egentlig er litt deilig å komme vekk fra siden jeg er med de 24 timer i døgnet. Men vennene mine? JA! Jeg savner dem. Jeg savner å snakke norsk. Jeg savner det å ha en samtale. Jeg har sett og opplevd så mye, men har egentlig ingen å dele det med. Jeg savner å møte en person jeg er glad i. Som betyr noe for meg. Jeg savner det å gi en klem og det å føle nærhet med noen. Selvfølgelig her er det jo masse "luft kyssing" ved siden av kinnet hele tiden, men det betyr liksom ingenting. Jeg gjør en masse her og er med venner og kusinene mine og sånn, men når du ikke kan snakke med noen blir det liksom ikke det samme. Jeg savner å henge med mine venner hjemme i Norge.
Jeg savner å være på skolen hvor jeg møter alle sammen. Jeg savner å plukke opp telefonen og bare kunne ringe Carina å snakke i timesvis. Jeg savner at jeg bare kunne slenge meg på sykkelen klokka 8 om kvelden og sykle til Kristina og se en grøsser film. Her kan jeg ikke gå ut alene. Og kan ihvertfall ikke sykle her i den farlige trafikken. Jeg savner å le. Høre på Anders sine syke historier, eller bare høre Nathalia eller Kari Anne snakke. Jeg savner at Nora sier HorHey. Jeg savner Eirik. Selvom jeg kjente han veldig kort, ble jeg veldig glad i han.

Jeg savner en klem. En klem som betyr noe. Virkelig, jeg savner alle dere der hjemme mer en dere aner.

n51747548640659578753

Slik går nå dagene

Beklager, men jeg er altså ikke hjemme! Sånn ca aldri! Familien min tar meg med på ting HELE TIDEN. Og jeg digger det selvfølgelig! Jeg får se så mye gøy! Jeg er aldri alene. En morgen jeg trodde endelig jeg skulle få være i fred, så jeg satte meg ned, lagde en bolle med cornflakes, når plutselig hele nabolaget kommet stormende inn og begynner å rope masse på spansk. Også prøver de selvfølgelig å si God Morgen til meg på engelsk. Men de sier det så dårlig at det er så vidt jeg skjønner at det er Good Morning de prøver å si i det hele tatt. Så ser de at jeg har satt fram sjokopulver på benken, og da løper de til hvert sitt hus, så kommer de løpende tilbake igjen med hver sin kopp med varm kakao til meg. Jeg ville jo egentlig ikke ha noe varmt å drikke i denne varmen, men jeg kunne jo ikke bare avslå all kakaoen heller, så jeg ble nødt til å drikke alle koppene :P Så merkelig og helt uforståelig.
Ingen kan jo engelsk, men jeg har allerede lært meg en masse spansk! Så ting går litt bedre :) De lager også kjempe masse mat her. Her er det god varm mat til frokost, og lunsjen er kjempe stor med kylling og pommes frites og ris og alt du kan tenke deg av varm, god mat. Namnam, selvom jeg ikke orker alt. De lager alt for mye mat til meg.

Jeg har vært på tur med faren min hvor han kjører meg rundt i San Cristobal og viser og peker og prøver å forklare hva ting er. Også har jeg vært på shopping. Det er VELDIG billig her! Jeg fant en fin bukse, som kosta hele 200 norske kr! :| Kusinene og vennene mine som jeg shoppa med sa det var en veeeldig dyr bukse. Jeg prøvde å forklare dem at jeg ikke syntes den var noe dyr, men det var som å snakke til en vegg. Ting er så merkelig her! Når jeg møter venner av familien (menn rundt 30år) eller fetterne mine (på min alder), så er det ikke sånn: "Hei, hvordan går det, og hva syntes du om Venezuela og savner du Norge?" Det er mere: "Hei! Du var pen! Har du kjæreste?!". Jeg syntes kanskje det er litt frekt at de spør om det med en gang, men hva kan jeg gjøre? Så jeg svarer bare pent nei, og da ser jeg et lite håp i ansiktet dems xD :P Alle syntes jo det er "Fun with the blond girl"!!

Alle syntes det er merkelig når de ser meg og pappaen min i byen og i shoppingsenteret sammen. Spesielt når jeg roper "Papi" Også kommer det en liten, mørk mann :P Og når vi skulle handle svarte sko til skoleuniformen min. Det var grusomt. Jeg kunne velge mellom en del sko i to forskjellige butikker, men alle var like stygge. Skoleuniformene også :P Og alle spør om jeg liker skoleuniformen. Jeg svarer selvfølgelig ikke at den er stygg, jeg svarer bare at det er veldig uvant siden det ikke finnes skoleuniformer i Norge.
Man skulle nesten tro jeg var grønn med to antenner stikkende ut fra hodet. Om jeg skiller meg ut? JA! For det første er jeg høy! Jeg er høyere enn alle i familien min! Høyere enn alle jentene og de fleste guttene. Og jeg ser annerledes ut i ansiktet, lys hud, blå øyne, lyst hår og ikke fullt så stor rumpe som GANSKE mange har her i forhold til resten av kroppen! Det er helt viiilt!

Min tante jobber på en isbar, så der har jeg vært en del og får så mye gratis is jeg bare vil ha! Nam nam! Også har jeg vært å spist pølse her. Den var helt klart ikke så god som i Norge.

Meg og Sandiago
imagen 050
Josselin(venn), Gabriella og Greccia (kusiner)
imagen 055
<3
imagen 057


De har tatt meg med på en klubb. Og klubb er ikke slik du tror. En klubb her betyr et sted hvor det er et stort gratis svømmebasseng hvor du kan bade så mye du vil også er det et spise sted der. Det er ikke et sted med party, musikk og dansing (vel musikk er det). Musikk er det overalt! Folk bare spiller musikk hele tiden! Og HøYT! Det tar av! Og ting de ikke har her er: Grovbrød (kun loff) :( , gatelys og et fartssone skilt eksisterer ikke her! Kjør slik det passer deg. Folk kjører helt vilt her! Uansett om det er i fjellene med bratte svinger og smale veier, eller i en by med veldig trange gater. Og taxi´ene har ikke bilbelte. Og hver gang jeg bruker bilbelte spør de hele tiden om jeg er redd. Vel DA-AH! Vet dere hvordan dere kjører eller?!?!! Men jeg bare smiler og sier at jeg ikke er redd :P

Svømmebassenget
imagen 065
Tante, fettere og kusiner<3
imagen 061


Familien min er absolutt IKKE streng! For det første er de ikke noe særlig religiøse. Og pappaen min forteller hele tiden at Polar Ice er ølen her. Så jeg sa at jeg ikke likte øl. Da spurte han meg om jeg liker smironoff og det sa jeg ja til :P Og de gir meg vin som jeg får smake på, men det likte jeg ikke. Og på lørdag er jeg invitert på en fest til en fyr fra Venezuela som tok ett år i Tyskland (av alle steder) :S Han skal ha en såkalt "oktober fest" som handler om øl øl øl. Så møtte han faren min og spurte om jeg fikk lov til å komme på øl festen og faren min sa "jada! Men hun liker ikke øl så du må fikse noe smironoff eller noe sånt istede xD hahaha det var litt gøy :P Så jeg får ihvertfall lov til å gå ut!! :D
Og jeg spurte faren min hva slags regler jeg hadde her. Da fikk jeg som svar: Regler? Hvilke regler? Så lenge du sier ifra hvor du er, ikke går ut alene og kommer hjem tidlig på kveldene er alt helt greit. Og det var jo fint :)

Familien min tok meg med på tur opp i fjellene! Det var utrolig fint! Det er så koselig at de tar meg med på ting. Veldig pen utsikt. Også kom vi til en liten by oppå toppen av fjellet. Og der var det full fest i gata, men ståtrafikk og full musikk! Det var gøy! Da var det bare å sveive ned bilvinduet, sette seg i bilvinduet og se på alle menneskene. Alle stirra da. Plutselig kommer DEN hvite jenta oppi ingenmannsland. Ja, alle roper og skriker og tuter etter meg og er helt ville. Mest av alt er det bare slitsomt. Fulle gamle menn kommer bort til meg midt på lyse dagen og trøkker seg oppi ansiktet mitt. Det er så ekkelt! Idealet her er jo hvit/blond jente. Med guttene er det ikke noe viktig, de kan være sånn som de vil. Men jentene skal være blonde, slanke, hvite og med blå øyne, og DA glir jeg ganske bra inn! Vel egentlig ikke, siden ingen andre her ser slk ut :P

imagen 066
Jah, ikke et fult så vellykket bilde :P Grecia og meg i bilen ihvertfall ;)
imagen 068

imagen 067
Rasteplass
imagen 075
Rasteplass
imagen 078
Bil paa veien
imagen 081
Gaby<3
imagen 084
Søstrene <3
imagen 094
Familie
imagen 089
Ku på veien
imagen 098

imagen 105

imagen 108

imagen 109

imagen 110


Jepp, her er det veldig annerledes fra Norge. Alle spør om det er annerledes fra Norge og jeg sier JA mucho! Og alle spør hva slags språk de snakker i Norge og om det er engelsk. Så sier jeg nei, da spør de om det er veldig likt engelsk siden jeg snakker sååå perfekt engelsk! (har møtt noen som snakker engelsk og hehe ja jeg er vel nokså flink i engelsk(H)) og det er jo veldig hyggelig å høre :) Når jeg kommer hjem er alltid senga mi redd opp. Også har de kjøpt en ny pute til meg som var mye større og mykere enn den gamle, bare så jeg skulle ha det så bra som mulig. De spør hele tiden om jeg har det bra. Også ber de meg gre håret hele tiden. Får her er det meninga å få/ha så flatt og rett hår som mulig. Og hestehalen skal også være heelt glatt. Så kommer jeg, med en rufsete hestehale og hår med masse hårspray i :P. Da får jeg med en gang beskjed om å gre det xD Litt morsomt, får i Norge er det jo om a gjøre å ha så mest mulig fylde og volum i håret, jeg selv takler ikke helt flatt hår. Sorry.

Og ja! Hvordan forklarer man at man har en forkjølelse i et land der sykdommen ikke eksisterer? Ingen blir vel forkjøla i et varmt, tropisk land. Jeg klarte selvfølgelig å komme med en forkjølelse med en gang jeg kom til familien. Og på engelsk blir det jo "I have catch a cold". Først spurte alle om jeg reagerte på hunden, jeg sa nei. Og når jeg prøvde å oversette "a cold" kom de fram til at jeg frøys og det var derfor nesa mi rant! Så da var det av med all airconditon og alt! Og jeg bare "no no! I am not cold, I have just got a cold!" og da fortsatte de "Dios mio (åh gud) the girl is freezing!" Så ja, det var helt håpløst. Det var bare å gi opp med en gang.

Forresten! Beklager hvis jeg bare logger meg av msn av og til, men strømen går nokså ofte her ;) Ting er ikke helt stabilt :P Så beklager det!

Hvis det er noe mer dere lurer på, så er det bare å spørre :)
Nå skal jeg legge ut noen bilder av byen/gatene så dere får se litt hvordan det er her:

imagen 030

imagen 032
En typisk gate i San Cristobal
imagen 054
Her får jeg så mye gratis is jeg bare vil ha :P
imagen 031

imagen 038

imagen 048
Jeg syntes dere burde legge merke til strømledningene her. De er helt ville :P
imagen 042

Møte med familien

På busstasjonen stod familien. Ihvertfalla pappaen og tre andre små jenter. De er venner av familien. De hadde en stor bukett med blomster til meg og det ble en masse kyssing på kinnet. Så tok pappaen min oss med på en restaurant for å spise frokost. Veldig god mat :) Så ble jeg kjørt til huset der det ventet en haug med mennesker! Venner av familien og mange andre. Det var ballonger overalt og masse skilt hvor det stod "Velkommen Vilde!" (på spansk da) :P Rommet mitt er kjempe fint med stort klesskap og egen TV med alle mulige kanaler. Og heldigvis ALT er engelsk tale med spansk tekst! Så jeg ligger i senga å ser på MTV hvor de sender next og slike programmer hele tiden! Og det er alt fra Simpsons til Alle elsker Raymond. Og det er fint :) Jeg har til og med min egen pc som egentlig er Victoria sin, men siden hun er i Sverige er det min :P

Jeg deler bad med onkelen min Jose. Han er den eneste som kan bittelitt engelsk, men han er i Caracas nå for noen dager.
De tre jentene syntes det er kjempe gøy med meg. De syntes det er gøy bare å se på at jeg skriver norsk på msn eller at jeg pakker ut fra kofferten og henger opp i skapet (skjønner ikke helt hva som er så gøy med det?). Så tok de meg med på shopping i et stooort shopping senter ! Men kortet mitt funka ikke, så istede dro vi på kino og så Wall-E. Den var på spansk, men det var ikke sååå mye snakking i filmen, dessuten skjønte jeg noe så det var greit :) Og jentene betalte alt. De betalte taxi, is til meg, kinoen og all snacksen jeg ville ha på kinoen. Jeg har kommet til en nokså rik familie, men rike naboer som betaler for meg. :P
Så i dag er jeg alene hjemme, siden det er jobb får de voksne og det ikke er noen barn i huset, unntatt meg. Men det er en vaskedame her da, som gjør alt. Hun tar å vasker klærna mine og skoa mine og jeg får ikke lov til å rydde av bordet etter meg engang, eller rydde vekk glasset jeg har drukket av. Det skal hun gjøre. Og hun driver å henger opp mine klær i klesskapet og hjelper meg med å finne klær jeg kan ha på meg når jeg skal ut. Og hun lager all slags mat til meg når jeg sier jeg er sulten. Hun er kjempe grei, selvom jeg syntes litt synd på henne av og til. Føler meg ganske bortskjemt her :P

Men jeg har det ihvertfall kjempe fint! Og huset er kjempe fint, selvom jeg har utsikt fra rommet, rett til Flavenaen :P Men jeg stortrives så langt!

Meg, pappa, kusiner og venn av familien
imagen 029

AFS campen

Da vi kom fram på flyplassen satt det mange andre AFSere på flyplassen og venta. Og lederne våre. Også kunne vi bare gå bort til lederne å si: "Jeg er sulten". Så tok de deg med på subway og kjøpte mat til deg :) Veldig fint. Så måtte vi ta buss fra flyplassen til campen. Selvfølgelig klarte sjåførene å kjøre feil, så en busstur på en og en halv time tok tre timer. Men det var utrolig mye rart å see på utenfor vinduet da:P. Det er masse Flavena! Overalt! (får de som ikke vet hva det er, så er det sånne skikkelig fattige mennesker som lager sånne småhus tett i tett i tett. Dere skjønner sikkert hva jeg mener :P ) Det er masse fjell her, så det er byen liksom nedi dalen også ligger det flavena overalt oppover fjellsidene. Og alt er utrolig jalla her. Bilene og husene og alt. Skikkelig fjompete :P

På campen var det ikke så mye lære om regler og sånt, det var mere lære og danse "reggeaton"! Oversatt som "sex-dans". En veldig vanlig dans her som alle danser. Hvordan man danser ligger så og si i ordet men det er ihvertfall en veldig intim dans med mye klåing og rumpe risting :P AFS-campen var ihvertfall kjempe gøy!

Det var tre bussen tilbake igjen fra campen til flyplassen. Og selvølgelig den bussen jeg satte meg på, begynte å brenne midt utpå motorveien. Altså bussene har jo begynt å brenne i Tønsberg/Norge også, men når du sitter på en skikkelig jalla buss i Venezuela midt på motorveien i Caracas, er det ikke like kult. Det ble røyk i hele busssen og man sleit skikkelig med å puste. Da var det bare å gå ut av bussen, stå på motorveien og vente på en ny buss. Og på grunn av det rakk selvfølgelig ikke de som skulle ta flyet til San Cristobal flyet sitt (altså min gruppe). Så da måtte vi sove over på et hotell i en by like utenfor Caracas. Det var en ganske farlig by, så vi fikk ikke lov til å gå ut av hotellet. Der måtte vi sitte en heel dag. Utrolig kjedelig. Og ihvertfall når du bare var sammen med tyskere som NEKTA og snakke engelsk og BARE tysk! Selvom de kunne engelsk. Irriterende, dumme tyskere! Men heldigvis var det en danske der da :) Så vi snakka sammen på vårt språk. :)

Dagen etter tok vi en kjøretur rundt i Caracas får å se byen. Og siden vi ikke rakk flyet måtte vi ta en buss helt fra Caracas til San Cristobal som tok 13 timer! Og jeg som trodde ett innlandsfly ville være jalla! Men en lokabuss! Gaaah! Mye rart å se der. Og på bussen var det en do, men selvfølgelig verken papir eller vann i vasken. Det var grusomt! :| Det var bare ett stopp på veien, på 30min. Da var det mulighet får å spise. Alle glodde skikkelig. Plutselig kom det en haug av hvite mennesker mitt i "gettoen" for å si det mildt.
Men til slutt kom vi oss endelig fram! Takk GUD får det!

Flyplassen i Caracas
imagen 005
Norskingene på flyplassen
imagen 001
AFS-campen
imagen 006
Mari med en av lederne
imagen 010
Barn som hadde camp med oss:)
imagen 012
Jenny<3
imagen 015
De norske jentene
imagen 021
Camp-lederne
imagen 027
Utsikten fra campen
imagen 014
Her lærte vi å dane reggeaton :)
imagen 024
AFS-campen
imagen 016

Flyturen

Jepp, så det var 7 stykker som dro fra Norge til Venezuela. En gutt og seks jenter :P Og da vi selvfolgelig skulle ta flyet fra Oslo til Paris kom alle de andre seks på en sånn "6´er rad" bortover ved siden av hverandre, mens JEG kom et helt annet sted. Typisk -_-

Og da vi skulle ta flyet fra Paris til Caracas kom jeg selvfølgelig i midten mellom en Venezuelansk gutt på 20 og en gammel Venezuleansk dame :P Damen kunne ikke noe engelsk, men gutten kunne nesten helt flytende. Og han syntes selvfølgelig det var kjempe gøy å få meg ved siden av han. Så han dreiv å snakka til meg gjennom hele flyturen og ville jeg skulle besøke han i byen hans Valencia hvor han hadde bil og alt sånt. Jeg hadde allerede fått mitt første telefon nummer FøR jeg hadde landa i Venezuela xD Men han hjalp meg med veldig mye da. Også så vi på filmen Sex and the City. Endelig fikk jeg sett den filmen :) Så fikk jeg lov til å sove på han da. :P
Flymaten var ikke mye å skryte av. Men nå er jo jeg også ganske kresen da. Så det endte med at jeg tok en haug av rundtstykker, mens jeg ga resten av flymaten til den gamle dama ved siden av meg. Hun syntes det var kjempe snilt og satt å spiste all min flymat :P

Det gikk ihvertfall helt fint å fly, selvom det var en laang tur.

Gutten fra flyturen :P
n1217305805300618237134

Mine kjære i Norge <3

Nå har jeg gjort det. Jeg har reist ifra alle de herlige menneskene som jeg har her hjemme i Norge. Det er så utrolig mange flotte personligheter jeg har blitt kjent med. Jeg kan nesten ikk fatte selv at jeg frivillig valgte å forlate alle disse menneskene.

- Carina: Oi, jeg vet nesten ikke hvor lenge vi har vært venner nå, men det går laangt tilbake til barneskolen. Du er virkelig en venn jeg alltid har stolt på og fortalt absolutt alt til. Jeg vil savne våre telefonsamtaler som er på minst 1 time. Og de koselige kveldene vi pleier å ha sammen av og til :) Du er et helt utrolig menneske <3

- Kristina: Det er utrolig mye jeg vil savne med deg. Du er jo min snuskesøt! Min aller herligste! Jeg vil savne at vi drar å leier skrekkfilm og har skrekk kveld og alt popkornet vi alltid pleide å poppe! Og hvor mye vi går rundt og tuller og gjør litt utspekulerte ting. Du er helt herlig!<3

- Volleyballjentene: Waw, dere har jeg utrolig mye fint å skrive om. Camilla, Katrine, Steffi, Victoria, Mari og Maren. Dere har liksom vært de som var der helt fra starten av (men det går også mange andre herlige mennesker på volleyballen da:) ). Men det var dere som gjorde at jeg virkelig følte meg velkommen på et lag. Det volleyball miljøet er bare helt fantastisk! Jeg følte meg aldri utenfor når jeg var med dere. Dere var alltid så åpne og velkomne. Et helt utrolig miljø hvor jeg følte jeg passet inn med en gang! Dere er så utrolig flinke og klarer alt! Jeg er stolt over å ha vært et Flint medlem sammen med disse jentene, og det vil jeg alltid være<3 Og laget hadde ikke vært helt uten treneren vår Bent Johnny. Han er en helt fantastisk trener som alltid støtter deg og aldri gir opp laget, selvom vi kan være nokså surrete iblant ;P Elsker dere :-*

- Nora: Jeg vil savne deg og hvordan du snakker engelsk eller tar fram tingene dine som somoftest er rosa :) Og jeg vil savne å spise den gode pizzaen du lager, og i det hele tatt være med deg. Du er som en skikkelig jentejente tatt rett ut fra en Amerikansk tenåringsfilm! :P Og det er sånn jeg liker det!<3

- Kari Anne: Vi har hatt det så sinnsykt morsomt sammen! Osloturen vår var helt ufattelig gøy. Og jeg vil savne ting vi gjorde som eksempel fylle plast hansker med vann og ta på folk med de :P eller finne en baby-appelsin, tegne ansikt på han og døpe han Dewey som vi har veldig mye gøy med. Jeg vil også savne å gå kappgang for deg i gangene på Greveskogen! Det var kjempe gøy! <3

- Karoline: Spansken hadde helt klart ikke vært den samme uten deg. Huff, vi fikk jo nesten ikke gjort noe i timene, vi bare prata og surra og lo av dumme ting. Og jeg vil savne at du alltid er alt får snill. Jeg husker den gangen jeg nesten klarte å få deg til å skulke :O eller den gangen jeg fikk deg til å bytte din vonde stol til en god stol så en annen måtte ha den vonde stolen :P heheheh, men du er veldig god og snill<3

- Nathalia: Matta har vært utrolig gøy med deg! Jeg elsker at du er så deg selv. Du gir virkelig blanke i hva alle andre mener, du gjør akkurat som det passer deg. Og jeg digger det. Jeg vil savne den lille "diva" oppførselen din og hvor søt, morsom og herlig du er.

- Christine A: Hvis det er noen som er oppdatert på mote og siste skrik blant kjendisene, så er det Arnesen. Og ingen kunne heller hatt en bedre stil enn Arnesen (ikke at dere andre har dårlig stil eller noe sånt :P ). Vil savne å se på deg og Nora og se hvordan du er den litt "barske" som griller og bare gjør alt, mens Nora står litt å ser på og ekke heelt med på alt du gjør :P Det er veldig gøy <3

- Martine: Martine overrasker på de fleste områder. Hun har laangt blondt krøllete hår og et kjempe uskyldig ansikt, men egentlig så er hun litt sleip. Hun driter litt i ting og liker bedre å ha det gøy! Og det syntes jeg er bra, og det syntes jeg du skal fortsette med! :D<3

- Eirik: Hvorfor er det slik at en måned før jeg reiser møter jeg den perfekte gutt!? (han har ihvertfall vært det sålangt). Du har gitt meg noen fantastiske siste uker her hjemme i Norge og jeg ønsker deg alt godt. Håper vi får møtes igjen når jeg kommer hjem :) <3

- Anders: Anders, Anders, Anders... Du er meg en. Vi har utrolig mye dumt og internt imellom oss. Jeg ler utrolig mye når jeg er sammen med deg, får du sier så forferdelig mye rart :P Jeg vet ikke helt om forholdet mellom oss to er så sunt :P Da vil jeg ihvertfall savne å være "usunn" med deg. <3

- Vegard: Jeg vil savne hvordan Nathalia alltid roper på deg :P Men selvfølgelig jeg vil jo savne deg også og hvordan du begynner å banne på nordlendisk og i det hele tatt hvordan du er, får du er et flott menneske du :) <3

- Kristine: Vi har gjort mye rart sammen, og har våre "ups and downs" :P Får det meste surrer vi rundt og prater om ting&tang :)

Man skulle nesten tro jeg var 2 timer fra døden etter alt det jeg har skrivd nå. Vel, det er jeg jo ikke. Jeg vil bare være borte ett år, men likevel, når du er borte fra dine mest kjære føles en dag som en evighet. Jeg vil savne dere alle og tenke på dere når jeg er borte<3 Jeg ønsker dere det beste, og jeg kan nesten ikke vente med å komme hjem igjen å se dere alle sammen igjen!
Jeg vil si jeg er en utrolig heldig person som har blitt kjent med disse sjelene. Dere betyr noe helt spesielt for meg, hver og en av dere<3
Og har ogsaa mange andre herlige venner og bekjente<3


Wall of memories<3

kllllljhn81944050022811178675n5752705371803082736dfffffn6541909064254089919hdhjhdn5356125629202532780n7472871061473835336n1343293798127554422bilde31n6605468757684697181n82104054117456689089n70191554437237472981n88201539229804275979n63082552437419398514n72701699312287566924n6530220349912376393n6541909068247887406n54979064413186992344n9020654836428225575n80801017518501989786n6609905813004948720n6605468757684899192n55302117310965372233n6803801494190906477n77007022230107791749n5742827349695774705n7019155443723745682n82713063121253116057n5273241456480365894n87321531538812825830n5497906441312061505bilder 218n7472871064578089226n5273241454986625122n66450606213611742766n66099058117527435802n51747548625685802829n6541909066633153393n77279524538129324015n68038014928083197070n87419022926439736726n65302203412165645675n80801017532936436676n7270169937832605793n82104054116177244274

Siste farvel

Har akkurat kommet hjem fra Peppes Pizza. Var der og tok en siste avskjed med mine aller nærmeste venner. Det var så utrolig hyggelig og jeg vil savne å dra ut med vennene mine sånn som nå i kveld. Jeg var egentlig ikke så lei meg, men jeg tror det er fordi jeg ikke helt vil innse det selv. Jeg nekter på en måte meg selv å tro at jeg skal forlate vennene mine for et helt år.

Jeg syntes det er utrolig vanskelig å takle når de sier ha det til meg. Da tenker jeg: "hæ? hva? ha det? Jeg skal jo ikke gå noe sted." Men jo det skal jeg. Får et helt år. Jeg prøvde virkelig hardt får å ikke å gråte, men nå gjør jeg det. Jeg har nok ikke visst hvor mye vennene mine betyr før meg, før nå. Nå kjenner jeg virkelig hvor glad jeg er i dem alle og hvor utrolig mye jeg vil savne latteren dems og ansiktene dems og alt. De betyr veldig mye får meg og jeg setter stor pris på dem alle <3

bilder 261

bilder 263

bilder 277

bilder 286

bilder 278

bilder 271

bilder 272

bilder 267

bilder 273

bilder 274

bilder 264

bilder 266

Kaninene mine </3

Får ca. en time siden nå ble kaninene mine hentet av sine nye eiere. Jeg kunne jo ikke ha kaniner mens jeg var borte i Venezuela :( Det var utrolig trist og jeg begynte å gråte, men de kommer i et helt flott hjem på en bondegård med masse andre kaniner og med noen som virkelig bryr seg om dem og vil ta vare på dem, men likevel, jeg vil savne dem så fælt. Har jo tross alt hatt de i 5 år. De var de herligste og beste kaninene! Kommer til å savne dem masse.
<3

bilder 281

bilder 283

bilder av litt av hvert 033

bilder av litt av hvert 036

bilder av litt av hvert 043

Min siste trening

Åh herregud i dag hadde jeg min siste volleyball trening før jeg reiser. Utrolig deilig å få trent, men helt forferdelig og se alle de fantastiske volleyballjentene for siste gang på et helt år. Da jeg dro, begynte jeg å gråte. Hele treninga ble stoppa på grunn av meg og alle kom bort til meg og sa hade og god tur. Jeg klarte ikke stoppe å gråte. Det går så utrolig mange herlige mennesker der som jeg virkelig vil savne!
Jeg gråt hele veien hjem på sykkelen. Det var så trist. Helt forferdelig. Jeg ønsker dere masse lykke til i alle kamper og NM (hvis dere melder dere på det).

Tusen takk, det var en flott siste trening. Litt flaut at hele treninga stoppa opp og alle stod rundt meg mens jeg bare gråt, men det betydde også veldig mye for meg. Flint er et helt fantastisk lag med en helt fantastisk trener, Bent Johnny. Takk for alle mulighetene jeg har fått så langt ! Kommer virkelig til å savne dere alle <3

bilder 002

bilder 003

bilder 001

september 2008
ma ti on to fr
1
2
3
4 5 6 7
8 9
10
11 12 13 14
15
16
17 18
19
20 21
22
23
24 25 26 27 28
29 30