Tyrkisk terror

Hvis noen tror at jeg skal blogge om noe negativt om et folkeslag, muslimer eller noe annet som kan virke rasistisk eller fordomsfult (på grunn av overskriften), så tar dere helt feil. Jeg skal rett og slett blogge om en opplevelse jeg hadde på msn noen år tilbake og som jeg nå føler for å dele.

Jeg var vel 14-15 år og i den alderen var det mye sms'skriving og biip.no var jo "the thing" som var dødzz feett med hele 25 gratis sms i måneden!!! Ihvertfall, som alle andre var jeg medlem og det var jeg glad og fornøyd med, MEN..

En dag satt jeg på msn, også kom det opp at noen la meg til. Jeg godtok og regnet med at det var en venn, helt til personen skrev til meg på ett helt uforståelig språk (for meg). Jeg setter på webkameraet og til min store forskrekkelse ser jeg en fyr på rundt 20-30år, mørk, skjegg og bart... Jeg sitter som et stort spørsmålstegn, mens jeg prøver å finne ut hvem denne fremmede personen er. Det viste seg at det var en tyrker, og han het Muhsin.. (det navnet tror jeg aldri at jeg glemmer). Mange ganger prøvde jeg å finne ut hvordan i helvete han hadde fått tak i msn min?! Jeg hadde jo hverken vært i Tyrkia, har tyrkiske venner eller gir msn min ut på måfå. Muhsin fortalte det aldri, men han satt alltid på internettcafe og en gang i bakgrunnen så jeg en annen tyrker sitte på en datamaskin og på hans skjerm så jeg " BIIP.NO". Det var da det slo meg. Noen nerder i tyrkia har sittet å søkt på norske nettsteder i håp om å komme i kontakt med norske jenter, så hadde de funnet biip.no og på biip.no hadde de selvfølgelig funnet ingen ringere enn - meg.

Det tok ikke mange dagene før jeg plutselig hadde 25 nye mail-adresser og alle var av noen av de tyrkerne på den internettcafeen. Og det tok ikke lang tid før slibrige kommentarer kom og jeg begynte å blokke de. Stoppet det dem? Nei! De lagde nye msn'er BARE for å legge meg til på nytt! Jeg ba dem slutte å legge meg til og trodde jeg skulle klikke i vinkler, men det tok aldri slutt! Og det var jo ikke alltid en tyrker som la meg til, så jeg kunne aldri avslå en venneforespørsel (ante jo ikke hvem som var hvem).
Og selvom jeg blokket OG slettet de, sendte de meg mail i tillegg. Mail med "oh please, do not be mad, talk to me I love you". også var det masse linker på mailene. Jeg forestilte meg at det var virus eller porno, så de linkene tørte jeg aldri og åpne.

Det tok ikke slutt og det bare hopet seg opp. Jeg satt med over 50 forskjellige tyrker-mails på msn min.. Og jeg så intet annet valg.. Jeg måtte lage en ny msn. Hele min gamle ble bare ned terrorisert av kåte, perverse, desperate griser hvor alle ville gifte seg med meg.
Jeg lærte ihvertfall feilen min. Ikke legge ut msn-adressen min sånn. Men hallo, jeg vare jo bare 14-15år, det er ikke meninga at vi skal gjøre alt riktig. Men de var jo voksne menn! Men jeg skal ikke si at alle tyrkere er sånn. Har jo ikke vært i Tyrkia, men av den bitte-lille brøk-delen jeg ble kjent med, fikk jeg et meget dårlig første inntrykk av tyrkere. Jaja, nå ligger det i fortiden, og jeg hadde jo litt/mye gøy med dem og! Noen samtaler var helt til å dø av! Og selvfølgelig - jeg har tatt vare på alt.
Så her har dere et lite innblikk i hvordan den lille perioden var:

OBS: Vær forberedt på en hel haug med kjekkaser og en en enda større haug med dårlig engelsk

agit baba
Grrrr

cimg1283

cimg1284

cvssfafggf
Jada, jeg var bakgrunnsbilde også!

hahr
Kusina mi og meg som kødda litt

photo0004
Smukkas

cimg1285

cxzcvx
Jadaaa...

cimg1287

cimg1289

photo0007
lovelove <3

mongomushin
Vi kan jo ha det litt gøy

cimg1293

photo0052
<3

cimg1294

styggen
HAHA!

cimg1295


Jeg har helt sykt mange samtaler, og måtte bare plukke ut ett par gullkorn. Og det var oppsiktsvekkende hvor mange som kalte meg feit! Også var det veldig søtt at de alle trodde de hadde sjangs på moah daah <3 <3

Har du opplevd noe sånt noe?

Samisk <3

Jeg har ikke så veldig mye å si, bortsett fra at i morgen skal jeg ha fremføring i norsken.. Jeg skal lære klassen samisk (selvom jeg selv ikke kan samisk). Så i dag har det blitt mye jobb med framføringa mi, og jeg må jo si da, at jeg er meget fornøyd med hvordan powerpointen ser ut!

Kristina og jeg puttet inn bilder av samer med snakkebobler, så det kan jo bare ikke slå feil!
Har forresten planlagt ett litt stort (ikke kjempe stort) innlegg i morra. Siden jeg har vært en dårlig blogger denne uka. Skole kommer først vettuuu <3

Her har dere ett lite innblikk i min powerpoint presentasjon:

cimg1280

cimg1282

Nå kan dere lure på hva det står i snakkeboblene nå!

Venezuela = dusjen på 3min

I aftenposten i dag (mandag) stod det en bitteliten notis om at Hugo Chavez (presidenten i Venezuela) ville innføre at det bare skulle være lov å dusje i tre minutter. Det gjorde han, og han var ikke skitten eller luktet vondt. Men halloo, alle vet jo at jenter har mer hår og vaske + balsam +++ barbering på alle mulige steder. Han ville ihvertfall innføre dette for å spare mere strøm.
Puh, jeg er glad jeg ikke bor der lenger. Aldri i livet om jeg hadde klart tre minutter i dusjen! Hadde du kanskje?

71161245588302178130350902930701850294577n
De første dagene i Venezuela, da bussen vår brant, så vi mista flyet og ble sittende fast i Caracas i to dager, innesperret på ett hotell (bortsett fra når vi skulle spise). I dagboka skrev jeg noe som " OMG, er innesperra med BARE tyskere og de snakker seff BARE tysk.. Hater de azz, tysk er dritt, dritt-mennesker!!"

Bildet minner meg ihvertfall litt om "tynnere" dager. Ikke at jeg er feit nå, men har ikke gått ned alt fra Venezuela-turen. Og det er heller ikke det at jeg DØR av og legge på meg litt og få litt former, men mitt problem er at når jeg først får noen små kiloer snikende går de rett til ansiktet. Jeg har et meget rundt fjes "som ikke står til resten av kroppen min" som jeg får høre støtt og stadig -_-

Puff puff puff

Nå er jeg nesten litt sliten etter helga. Har hatt hel full helg, derfor har det ikke vært noe blogging. Fredag var shopping for halloween kostyme, lørdag tur til Drammen og Bærum for å se på bil og Halloween fest og i dag har vært mye lekser.

Ihvertfall, var på halloween fest i går. Jeg trodde faktisk at det skulle bli bedre enn hva det var og jeg trodde at noen skulle skjønner hva Kristina og jeg var kledd ut som. Vi var gjennomførte, originale og bare best! Jeg var vel den eneste som var lyseblå. Alle andre var kanin (seff), djevel (seff igjen), katt (overraskelse) eller kanskje en heks. Kristina og jeg, vi var powerpuff-jentene! Uten Bell da. Vi liker henne ikke, så vi gadd ikke ha hun med. Så vi var rett og slett bare Blomst og Bobble :P Det var ihvertfall veldig gøy. Å kle seg ut var faktisk gøyere enn selve festen.
Det er merkelig hvor mange eldre utlendinger samler seg på slike 18-års fester i håp om å få napp. Det var litt ekkelt rett og slett og jeg håper ingen jenter var dumme nok, men fylla har skylda som alle sier sååå... Ha det gøy! Og da Kristina og jeg satt ute for å ta litt luft kom det en fyr bort til meg og sa "en kompis av meg lurer på om du er singel". Herregud, går vi i 7.klasse eller? Nøørd.. Så satt deg seg to fyrer ved siden av oss som var siamesiske-tvillinger og da fikk jeg svar på veldig mange interesante spørsmål som hvis han ene har diare, han ene er incest, han ene er litt uforsiktig når han onanerer(griseri), han ene blir lam osv. så er det veldig synd for den andre. :)
Alle mine ubesvarte spørsmål ble besvart! En flott kveld!

cimg1244
Kristina som er blomst! <3

cimg1246
Vegard som er piraten selv

cimg1261
Kristian som vi haste-sminka

cimg1263
Kristina og meg som er powerpuff for fult! <3

cimg1271
Utenfor stedet

cimg1275
MOI <3 <3 På himmel og hav

Sexfilm

Ok, som sikkert mange har fått med seg er det elleville dager (eller supersalg) over hele Norge. Byen er da full av mennesker, inkludert meg. Så i dag var jeg i byen, siden vi hadde fri fra skolen!
Men det tok ikke lang tid før jeg reagerte på noe på innsiden av overleppa og det så ut som om jeg hadde en kjempe snus i munnen! Det var grusomt, og er det noe jeg tar heelt avstand fra så er det snus, røyk og slikt. *grøss* Jeg så helt fæl ut og ikke følte jeg meg noe særlig bedre heller.

Søstra mi og jeg tok ihvertfall turen innom platekompaniet for å se om det var noen fine DVD'er på salg. Jeg så at Sex and the City hadde kommet i nye utgaver og tok opp en boks for å se litt. Plutselig hører jeg litt bortenfor meg "SEXFILM!" Jeg snur meg og ser en gammel mann med en sykkelhjelm på hodet komme gående mot meg. Fort setter jeg den fra meg igjen, men 2 late! Han kommer bort og peker på ordet "sex" og skriker "SEX". Jeg kjenner jeg blir varm i fjeset og peker fort på coveret og sier "og byen!" Han ser på meg og sier "det er vel sånn film du liker." Herregud jeg trodde jeg skulle døø ( praktisk talt ).. og svarte med at det var jentefilm så fortet jeg meg å gå vekk.

Hvorfor måtte det skje meg akkurat der og da, midt i byen når det er supersalg og byen er FULL AV FOLK! Noen ganger føler jeg at folk er ute etter å drite meg ut...
Nå skal jeg ihvertfall ut å være bøssebærer. Wohooo!

cimg1189
Meg ja. Prøv å overse plakaten i bakgrunn og den lille klumpen på magen min. Og nei, det er ikke mitt rom..

Religioner er topp!

Fagdag i dag var reiligon. Åtte timer religion. Heldigvis er læreren vår kul, så vi tok tur til Oslo og besøkte et buddhistisk tempel, nasjonalgalleriet og en moske (islam). Det var en veldig fin tur faktisk og veldig interessant! Jeg tror nesten alle lærte en del om de forskjellige religionene og det var en annerledes og gøy tur!

cimg1194
Kristina på bussen <3

cimg1199
Meditasjonssalen..

cimg1203
Meg i tempelet

cimg1217
Buddha statue

cimg1215
Nørdzaa i klassen </3

cimg1216
Kulisene i klassen <3 Kristina og moi seeff <3 <3

cimg1220
Klassen på tur <3

cimg1219
Moskeen

cimg1224
Inni moskeen

cimg1232
Kristina <3

cimg1234
Meg utenfor moskeen

cimg1242
Bussjåføren vår!

Driti hardt på draget

Jeg kan godt si, jeg var ikke særlig høy i hatten da jeg skulle på skolen dagen etter. Grunnen til at jeg fant ut at hun hadde oversatt bloggen min var at hun la igjen en kommentar på bloggen min. Ikke en særlig mild en heller. Det stod noe som "omg du er så jævlig patetisk og jeg syntes bare synd på deg og du trenger ikke skrive dritt om skolen vår, dra heller tilbake der du kom  fra hvis du ikke liker deg her. Det er ihvertfall ingen som liker deg her, og du er ikke noe populær som du tror, vi er bare med deg fordi vi syntes synd på deg."

Den kommentaren såret og den eneste tanken jeg hadde i hodet var "faen". Og hun holdt IKKE blogg-innholdet for seg selv. Men snartenkt det var jeg, så jeg fortet meg å fjerne alle de "fæle" innleggene på bloggen min, og da folk kom opp til meg på skolen neste dag og skulle konfrontere meg (meget ukult) sa jeg bare at det ikke var sant, hun jenta lyver. Jeg sa at jeg skrev ikke dritt om noen, bare FORTALTE på en meget mild måte hvordan skolen var, siden folk i Norge var nysgjerrige. Jeg hadde definitivt ikke skrivd noe dritt. Det beste var vel at hun dumme jenta som oversatte var ikke den mest elskede i klassen for å si det sånn, og alle syntes vel litt på stakkars, fremmede meg som ikke hadde gjort en flue fortred.
Så det hele endte med at folk i klassen begynte å hate hu jenta og si dritt ting til hu (ups), så tilslutt startet hun å skrive til meg på msn om at jeg måtte ikke mislike henne, for hun syntes ikke det var noe koselig at alle guttene var dritt mot henne (forståelig nok), og hun sa masse unnskyld og piss og ble helt sånn "åh vi er så mponert over deg, du er bedre i spansk, gratulere med deg!" og smisking til de grader! Det endte med at hele klassen ble smittet og folk begynte å hate henne og noen meg og det var MYE TULL med det, og planen min var jo aldri å stelle i stand slikt bråk. Men det klarte jeg. Og midt oppi det hele byttet jeg skole, så var den saken glemt.

Så tips til alle! Hvis du drar ut som utvekslingsstudent, hold bloggen hemmelig for de i det landet du bor i! Ikke drit så på draget som det jeg gjorde.

I dag kom ihvertfall bøssebærerne. Pappa åpnet og jeg måtte gå å hente penger. Etter at jeg hadde gått, sa han bøssemannen til pappa "er ikke det hu jenta som var i Venezuela?" Herregud jeg kan ikke tro at folk kjenner meg igjen ENDA og husker det! Snart er det jo seks måndere siden jeg kom hjem! Hallo, ett halvt år!
Håper alle har hatt en fin søndag ihvertfall! Det har jeg! Rydda rommet, lekser, familieselskap og litt tv-kos <3

Bortglemte, evangeliske minner

Som sikkert mange (eller noen) vet så var jeg ikke bare elsket på den evangeliske skolen jeg gikk på i Venezuela. Det var min første skole forresten. Det ante meg ikke at noen i klassen min hadde såå fritids at de gikk inn på bloggen min, kopierte alt, og puttet det inn i google trancelator så de forstod hva jeg skrev. Og det fikk jeg høre på skolen dagen etter og det var ikke veldig gøy etter bare tre uker på min første skole helt alene.
Vel, det er en lang historie og det ble mye kødd etter det, men ihvertfall, for å få en slutt på det sa jeg at jeg skulle slette alle de innleggene jeg hadde om skolen og det gjorde jeg... Nei, herregud hvor dum tror du jeg er? De dumme, evangeliske barna trodde ihvertfall jeg var så dum, men aldri i verden om jeg ville slette mine verdifulle blogg-innlegg om den mest syke skolen jeg har gått på noen gang! Ja, jeg fjernet innleggene, men jeg kopierte de også limte jeg de inn på ett nytt innlegg og bare lagret de som utkast istede for å publisere de!

Så, kanskje noen av dere ikke fikk med seg de innleggene jeg skrev da, og det er noen innlegg jeg syntes er utrolig gøyale og NÅ er jeg 110% sikker på at ingen nørd sitter i Venezuela og oversetter bloggen min. Uansett, så er jeg ikke der lenger, så hvem bryr seg?!
OBS: Dette kan bli litt langt innlegg, så ta deg tid (hvis du gidder). Og hvis du lurer på hvorfor datoene er litt "rare" så er det datoene for når jeg lagret de som utkast, IKKE når jeg skrev de.. Derfor kan det virke litt rart at eks første skoledag har en senere dato enn andre innlegg om skolen. Forstod du?

15 Oktober 2008, første skoledag
Ay, ay, ay. Hvordan skal jeg beskrive den? Først måtte jeg stå opp halv 6. Faren min kom hit halv 7 og da måtte vi kjøre til skolen, siden den begynner 7. Og det er så utrolig tidlig! Det var kjempe slitsomt! Jeg står nå opp en time tidligere enn hva jeg pleide hjemme i Norge når jeg gikk på videregående. Og TO timer tidligere enn da jeg gikk på ungdomsskolen. Jeg begynner å innse at ungdomsskolen bare var en lek. Halv ni til to. Det er ingenting. Jeg var ihvertfall kjempe trøtt på vei til skolen, samtidig som jeg gruet meg ganske mye. Jeg ante ikke hvor jeg skulle gå ingenting. Hadde heller ingen venner der. Da jeg kom inn stod alle innenfor inngangen. En haug med små barn. Alle så på meg med stooore øyne. Alle bare "Wow, se på den høye, hvite jenta der." Jeg tror ingen har sett en så høy jente før. Ihvertfall ikke på 16år. De fleste tror jeg er 19 her borte. Folk tok på meg og de stirra utrolig mye. Men selvom skolen starter tidlig, så slutter jeg tross alt ti på halv to på onsdag og fredag og halv ett de andre dagene :) Deilig<3

De hadde et auditorium der, hvor de eldste skulle møtes (altså jeg). Stolene var ikke stoler. Neida, de var kirkebenker! Og like harde og vonde som de også. Og på veggen helt forrerst stod det "JesuCristo es el Señor (Jesus Kristus er Herren). Det syntes jeg var totalt overdrevet. Spesielt at de hadde kirkebenker som "stoler". Men neida, det ble mere ekstremt. Først måtte vi be.. en laaang bønn. Etter det kom det et band. Og alle hadde en t-skjorte på hvor det stod "JesuCristo te ama ( Jesus Kristus elsker deg). Så sang de sanger. Maaange sanger. Og selvfølgelig, ALLE var om G.U.D eller Jesus! Da syntes jeg ihvertfall alt var totalt overdrevent til maximum! Spesielt jeg som ikke tror det finnes noe Gud.

Ihvertfall endelig tok det slutt. Og ja forresten! Burde kanskje fortelle om skolesekken! Vel, jeg følte meg kjempe dum da jeg gikk inn på skolen med den sekken. Men jeg oppdaget at de på min alder hadde faktisk ganske likedanne. Noen hadde nesten lik som min, andre hadde playboy sekk, mens andre igjen hadde en i masse farger, med tegneseriefigurer på hvor det stod "beauty girl." (de sekkene var faktisk MYE MER barnsligere enn min!) Og de har Hello Kitty, Garfield, Wall-E bøker og slikt. Til og med læreren hadde en Strawberry shortcake bok... xD

Ihvertfall: Alle så på meg. Jeg ble presentert foran klassen. Jeg er den eneste utvekslingsstudenten på skolen min ... typisk... Alle prøvde å snakke til meg, selvom de færreste kunne engelsk i det hele tatt. Så skulle de oversette en prøve får meg. De oversatte det med "Oral Test". Jeg bare: Oral test? En serio? What the fuck?! Så lo jeg! Jeg lo godt! Ingen forstod hvorfor. Så skrev jeg til dem at for meg ble Oral = 69 sexo. Den skjønte de og da lo de også. Vel, vet at Oral er muntlig på engelsk, men er ikke såå flink i engelsk, så det eneste jeg forbant oral med da var kun oralsex.. Huff, kofferttanker.

Senere utover dagen hadde jeg et eller annet fag. Skjønte ikke hva det var. Men plutselig begynte læreren og skrike til meg og klikke i vinkler! Så snudde alle seg å så på meg. Hun hadde oppdaget at jeg hadde på meg svarte sokker. Jeg visste ikke at til og med SOKKENE MåTTE være hvite (skoleuniformerte)! Så jeg hadde selvfølgelig tatt på meg svarte sokker den dagen. Jeg trodde ikke sokkene gikk under skoleuniform, men tydeligvis. Det er sikkert en kleskode for BH og sånt og.. Men ihvertfall, jeg syntes læreren overdrev ganske mye da hun begynte å skrike utover masse ting BARE fordi jeg hadde på meg svarte sokker og ikke hvite.. Det var psyko.. Rett og slett psyko..!
Nei, vet du hva, hele skoledagen var psyko. Jeg tror ikke jeg kan beskrive den nok. Klasserommet, aulaen, pultene og stolene. Alt er kjempe stygt, fattig og utrolig harry og stusselig. Jeg kan ikke beskrive det. Men TRO MEG! Det skal komme bilder snart, så får dere se selv. Det var ihvertfall helt vilt, alt sammen.

Får å i det hele tatt klare å bearbeide hele skoledagen måtte jeg ut. Så Ivo, Lennard, Batu, Romalo og jeg dro ut. Vi skulle først på klubb, men så kom vi ikke inn. Da gikk vi et sted og spiste hamburger istede. :) Etter det dro vi på et annet sted og tok oss litt øl. Vel alle, unntatt jeg. Jeg tok bare en smironoff. En øl her koster 5kr på cafe. Smironoff er litt dyrere, men det trenger ikke jeg tenke på får det ekke jeg som betaler for den(eller noe annet her) uansett (A). Jeg følte meg ihvertfall litt bedre etter den merkelige dagen.
Men så måtte jeg hjem! Skulle tross alt stå opp halv 6, fordi det var skole + at jeg drar til Colombia rett etter skolen! :D Hasta mañana <3

09 oktober 2008
En ny dag. Ny dag på skolen. Egentlig er det ikke så ille å stå opp så tidlig (foreløpig ihvertfall). Faktisk på skolen har jeg ikke venner, men min helt egen fan-klubb. Det er litt kult. Alle vil være vennen min, og nesten "krangler" om å få være med meg. De to første timene (en økt) hadde vi gym. Det visste ikke jeg siden jeg ikke forstår timeplanen, så jeg hadde ikke på meg gymtøyet. Så jeg ble sittende å se på. Det var utrolig slækt. Det var en halvtime med litt jogging, et par situps og uttøying også var de ferdig. Da brukte de resten av timen på å snakke. Den var super slækk! Men likevel var alle jentene skikkelig andpustne og orka nesten ikke jogge og sånn! Haha, i skikkelig dårlig form xD Gymsalen var selvfølgelign stygg. Med steingulv som var super skittent. Og vi har hvite gymdrakter. Og NEIDA det er hverken garderobe eller dusj der. Så du går da i gymklærne heeele dagen! ææSJ! Det syntes jeg er kjempe ekkelt! Spesielt når vi har gym FøRSTE TIMEN!

Alle prøvde også og helbrede meg på den Rojo konserten.Det var helt psyko. De syntes så synd på meg siden jeg ikke har sett lyset.. ehh.. så vi stod i ring, med lukkede øyne og ba for meg og bla bla bla. Konserten var ikke noe særlig gøy. Mere psyko! Med masse hjernevasking! Og læreren min sa til meg her om dagen midt i timen: Vilde, are you ok? Jeg sa ja. så sa han: Vilde, you no dancing, you only pray to God. Javel tenkte jeg? Men jeg svarte bare ja og nikket ;)

15 Oktober 2008, Colombia here I come!
Jeg elsker klassen min. Alle er supersnille og vil være vennen min. De har allerede invitert meg med dem hjem etter skolen. De er suuper åpne og hyggelige. Og når jeg tok alle fargene på spansk foran klassen begynte alle å klappe. Eller da jeg sa: "me nombre es Vilde". Da begynte de også å klappe og syntes jeg var super flink! Det var fint :) Ellers går timene fint. Jeg forstår ingenting, men det syntes jeg er helt greit, får jeg slipper å hverken skrive, gjøre lekser eller tenke på noe annet som prøver å slikt.
Og noe annet jeg fant ut var at vi har et fag som heter pri-military. WTF tenkte jeg? Hva er det. Så fant jeg ut at det er en "oppvarming" for selve militæret. Hvor du øver på kommandoer og slik dritt, får å trene deg opp psykisk til militæret. Så tenkte jeg æsj. Det vil jeg ikke. Dritt fag...! Men så fortalte faren min at jeg ikke trengte det faget. Det var ikke obligatorisk for meg, så det kunne jeg bare droppe! Da sluttet jeg plutselig kvart på tolv på onsdager og ti over ti på fredager!!! Diiigg!! Også fikk jeg en lapp hvor det stod: "Jeg hilser og informerer deg som venter full velsignelse fra vår Herre JesusCristus om at i morgen 26 er alle klassene suspendert." Jajøss tenkte meg. Men det betydde fri på fredag! Det hadde jeg ingenting imot :D

Etter skolen ble jeg plukket opp av faren min, stoppet innom en drive-in på McDonalds og kjørte til Colombia. Det er akkurat som å være på Harry-tur! Men jeg må si, harry-tur til Colombia er litt mer spennende, gøy og eksotisk en harry-tur til Svergie. Virkelig! Men det var helt likt! Du kjørte over en bru over ett vann, og halvveis over brua var du i Colombia. Så nå har jeg vært der også :) Enda mer fattig og stusselig og sinnsykt varmt. Jeg trodde jeg skulle dø! Så fikk jeg smake vann på pose. Veldig gøy. Så kjøpte jeg noen fine, hvite puma sko til gymmen på skolen. De kosta bare 415kr :) Etter det fant jeg faktisk SMINKE! Nei, det finnes faktisk ikke i San Cristobal. Bare sånne dårlige merker du aldri har hørt om (kusinene mine har det og jeg har prøvd det, dååårlig). Men her fant jeg faktisk MaxFactor! Da var det bare å kjøpe inn! Jeg kjøpte to maskaraer, en vanlig og en vannfast, pudder og foundation :) Så kjøpte jeg myggspray, shampo og balsam og solkrem til å ha i ansiktet for du påfører sminke. Og for alt det + skoene kom det til sammens på litt over 800kr. Kult tenkte jeg. Det er kjempe billig! :D Så det var en bra dag! Det kom masse menn bort til meg da og begynte å kalle meg prinsesse og sånn. Da begynte jeg egentlig bare å le. Det er så morsomt. :P Og alle er fasinert av meg og lurer på hvor jeg kommer fra. De fleste spør Amerika. Det er en fornærmelse, rett og slett. IKKE om jeg er derfra. Og når familien min svarer "Noruega" sier de bare sånn ååååh og nikker litt på hodet. For faktisk, nei ingen vet hvor Norge er. Vi tror vi er så bra og så rike og alle vet jo hvem Norge er! HALLO! OLJE LANDET! Men nei. Ingen vet. De fleste vet ikke at det ligger i Europa engang. De har absolutt ikke peiling. Ikke om det ligger nord eller sør heller. Han jeg satt ved siden av på flyet hadde akkurat vært i Paris, London og slikt og hadde litt peil. Han var velstand og kunne nokså flytende engelsk. Men selv HAN visste ikke hvor Norge var. Han visste det var i Europa, men da jeg spurte hvor, gjettet han bare. Så han sa: "In the middle of Europa". Da sa jeg at han var heelt på jordet. Ingen her i Venezuela vet noe om Norge eller hvor det er. Og jeg tviler på at de veit så veldig mye mer om Norge i Colombia eller Ecuador eller noe annet sted her borte. Vi er ikke så store som vi tror. Vi er faktisk svært ubetydelige for resten av verden.

Men ihverfall! Alt i alt var det en BRA DAG! Og i kveld skal jeg på fest! Gleder meg masse! ;) Og forresten skulle gjerne tatt noen bilder fra Colombia og slikt, men som dere sikkert skjønner, det er ikke bare å gå ut, være hvit jente og drive å ta masse bilder av ting der.
Hasta lluego!

15 Oktober 2008, "Do you sleep with your dad?"
Engelsken er helt hysterisk! Altså engelsk timene. Jeg ender alltid opp i en diskusjon med læreren om hvordan man EGENTLIG skal skrive ting. Han skriver alltid kjempe dårlige eksempler på tavla. Eks: "Where you on the school today?" Eller den gangen vi brukte en hel økt på å lære verbet "to do". Det var jo.. gøøy.. Da brukte han også eksempelet: "How does he fix the car?" Jeg nevnte at man heller ville sagt "How WILL he fix the car?" Men den gikk han ikke med på. Eller eksempelet "Was she cleaning her room?" Jeg fortalte han at den setningen ikke ga noen mening og den måtte ha noe mer så setningen ble sammenhengende. Men den gikk han heller ikke med på. Jeg begynte å lure på om jeg tok feil om akkurat den setningen, men så spurte jeg en venn av meg fra New Zealand (hvor de snakker engelsk) og hun sa akkurat det samme som meg. Den setningen trengte noe mer. Det var ikke en godkjent enkelt setning.

Uansett, det absolutt VæRSTE eksempelet han tok, var vel da vi hadde timen hvor vi lærte verbet "to do". Da spurte han spørsmål utover hele klassen som: "Do you brush your teeth?" eller "Do you swim on saturdays?" Men da, plutselig tok han eksempelet "Do you sleep with your dad?" Da knakk ihvertfall jeg helt sammen! Nesten ingen andre lo, får ingen i klassen min kan engelsk, men jeg lo. Og læreren ble ganske flau. Og de andre elevene begynte selvfølgelig å le siden de skjønte at han tydeligvis hadde sagt noe dumt. Så han sa: "Wait, no, lets take another example". Det var ihvertfall helt hysterisk! Hvor ofte hører du en lærer spørre hele klassen om de ligger med faren sin? xD

07 Oktober 2008, bytter skole!
Jaaa!! HURRA! Jeg har bytta skole! Takk GUD for det! Jeg tror ikke jeg hadde takla et helt år på den skolen. Hver mandag må vi stå i rekker og synge Jesus sanger og slik også er det inspeksjon. Da sjekker de om beltet er rett, knappene er kneppet HELT opp og om du har på hvite sokker. Sææært! Jeg tror vel egentlig aldri jeg hadde klart å finne noen virkelig "ordentlige" venner som matchet meg perfekt. Siden alle var super kristne og brukte helgene sine på å gå i kirken (klokka 5 på dagen på lørdag og slik) og selvfølgelig ba de meg også hele tiden på det kirke greiene.
Jeg gleder meg til den nye skolen! Den er større OG med skolegård! Og Ivo går der! Jeg elsker han! Han er sinnsykt rå! :D Og jeg får ny skoleuniform og det er skjørt!! DET ser jeg virkelig fram til istede for den lange, mørkeblå buksa. Det er fordi når du først skal ha en skoleuniform skal du ha en skikkelig en (altså skjørt). + at når det er dødsvarmt er det jo mye bedre å ha skjørt enn bukse! Denne skolen er heldigvis en helt vanlig privatskole, ikke noe kristent eller buddistisk eller noe annet med den. Bare en vanlig skole med normale mennesker.

Men likevel jeg vil nok savne litt den andre skolen. Eller. De vil nok savne meg xD Jeg var som et nytt pust. Tror ca ingen andre utvekslingsstudenter har gått på den. Jeg var den første. Jeg var så fremmed. Også sa jeg så mye dumt. Ofte når læreren snakket til meg gjorde jeg helt andre ting siden jeg ikke visste det var meg de snakket til. Eller en gang da læreren spurte hvorfor jeg ikke skrev ned hva han skrev på tavla svarte jeg "Porque tu escribe feo (fordi du skriver stygt). Det var vel ikke meninga å si akkurat det sånn (litt frekt) men det var ihvertfall sånn det ble. Den kommentaren var ikke like populær blant læreren, men hos elevene var den ganske underholdende.
Også hadde jeg blant annet lært et nytt ord som jeg ikke visste hva betydde enda, så da en snakket til meg svarte jeg "la sudja" som betyr da "mora de" (det fant jeg ut senere). Jeg dreiv også å tulla mye rundt. På denne skolen var de jo veldig kristne og alle måtte vare veldig ordentlige. Så kom jeg og kalte folk "homosexual" eller "bisexual" og faktisk også "prostitude". Selvfølgelig de kødda med meg først og sa ting som: "han der borte er litt femi" og da svarte jeg: aaah! Homosexual!" Får jeg er jo ikke redd for å bare si sånne ting rett ut. Det var de nok ikke veldig vandt til, så de syntes det var kjempe gøy.
Og jeg sa også høyt i klassen en gang: "En el culo toyo". (i rumpa de). Da ble jeg veldig hysjet på.. Jeg visste faktisk hva jeg sa, men det gøye er at jeg bare kunne late som jeg ikke gjorde det. Og da var det helt kult for læreren. Sånn sett klarte jeg å snike meg unna mange ting xD
Jeg har også hatt litt høytlesning fra dagboka mi i klassen! Hah! Hvor mange kan si de har gjort det? De syntes det er kjempe gøy å høre på norsk. De syntes det høres ut som jeg synger (sikkert på grunn av tonefall eller noe sånt) og jeg syntes det er kjempe flott og dele mine aller innerste tanker og hemmeligheten til en hel flokk og vite etterpå at de hemmelighetene likevel aldri vil komme ut, men jeg har likevel fått sagt dem ut :) ! Jepp, det er slike ting jeg gjør for dagene får jeg har egentlig ikke så veldig mye annet å gjøre. Ja, selvfølgelig det er super barnslig, men de som kjenner meg vet at det er bare sånn jeg er :P

Vel, ihvertfall! Jeg kan sammenligne det som om en utvekslingsstudent kom til Tønsberg. Og istede for å gå på Greveskogen hvor alle de andre utvesklingsstudentene går som er en stor, åpen skole uten noen sære preg ble du, den eneste, sendt til Slottsfjellskolen. En liten skole, men mere "spesielle" mennesker (ikke vondt ment) men som var/er veldig opptatt av og sy og gjøre slike ting. Og du (utvesklingsstudenten) hatet det (og sy). Så du følte egentlig aldri at du "smeltet" inn i mengden eller fant noen lik deg.


Jeg byttet faktisk aldri til den skolen :( Kom på public school istede, men det var veldig gøy det også da! ;D

549010428407207953036207920431657595066n
Klassekamerater (og meg da)

549010428408207953036207920431672866189n
Klassekamerater

549010428410707953036207920431713603527n
Meg og hun som hadde helt lik stemme som Timmy Turner *grøss*


549010428411707953036207920431736452028n
Hugo og meg


549010428412207953036207920431748051757n
Klassekamerater

549010428412707953036207920431751107271n
På skolen

549010428414707953036207920431793888745n
På skolen (dette er i gymuniformene)

549010428415207953036207920431807950792n
Skolen


549010428416207953036207920431817365757n
aulaen, der vi spiste

549010428417207953036207920431828031124n
Vinduer bare :P

549010428417707953036207920431833053485n
På biologirommet

549010428418207953036207920431848237112n
Biologirommet

549010428418707953036207920431853909227n
Biologirommet

549010428419207953036207920431867985655n
Biologirommet

549010428419707953036207920431877242974n
David og meg. Han lagde alltid masse tegninger til meg og jeg lærte han ordet "kanin" <3

54901042842020795303620792043188631122n
Spisefri

549010428420707953036207920431896619264n
Aulauen

549010428421207953036207920431906912596n
Spisefri

549010428421707953036207920431915063486n
Klassekamerater

549010428422707953036207920431937662623n
Vi satt alltid på gulvet å spiste.. hardt..

549010428423207953036207920431945350304n
Klasserommet

549010428423707953036207920431951070106n
Spisefri

549010428426207953036207920432007150283n
Klasserommet

549010428427207953036207920432016147327n
Bakerst i klasserommet

549010428428207953036207920432027879007n
Klasserommet

549010428429207953036207920432043575816n
Fysikk eller noe sånt.. :S

549010428430207953036207920432065970065n
Klasserommet

549010428430707953036207920432072684807n
Freindzaaa <3

549010428432207953036207920432105730972n
<3

549010428432707953036207920432114317078n
Meg og hu jenta som tok med meg på kristen konsert... *mareritt*

549010428433707953036207920432132298944n
Gymsalen

549010428434207953036207920432147654338n
Gymsalen

fdffd
Klassekamerater

jefkjdfkdf
Dette var dritt-jenta som oversatte bloggen min -_- omg

Man kan være kjekk uten å være kjendis

I går hadde vi Colombian day. I oktober har alle skoler det som helet operasjon dagsverk. Vår skole er den eneste som har meldt seg ut av dette og istede samler inn penger til et barnehjem i Colombia.

Det var som å høre på hvordan Venezuela var og jeg var den eneste som hadde vært i Colombia (og seff den beste på sør-Amerikansk geografi). For meg var det ikke svært lærerikt, men forhåpentligvis for mange andre.

Etter skolen dro jeg til svømmehallen med mamma hvor vi kom midt opp sånn aerobic trening. Jeg fikk ihvertfall svømt 400m så nå føler jeg meg litt sprek for en gangs skyld.
Etter den turen dro jeg innom jobben til søstra mi (hu jobber på restaurant). Det var veldig tomt og jeg satt pent på bardisken og bladde litt i avisene. Plutselig så merker jeg en skikkelse som står rett ved siden av meg og begynner å bla i avisene. Søstra mi bak disken spør om han vil ha noe, men nei, ingenting, han skulle bare bla i avisene. Jeg ser opp på han og får en ekkel følelse i hele kroppen.
Det tar ikke lang tid før han sier hei og jeg svarer "heihei!" Det er stille en liten stund før han snur seg igjen og ser på meg og spør "Er du svensk?" "Nej" svarer jeg. "NEJ?! NEJ?!" begynner han nesten å rope tilbake. "Nei nei, jeg mente nei liksom"! han ser mystisk på meg og sier "du sa nej." Jeg svarer med at mange nordmenn pleier å si nej og at det var ikke meninga."

Det blir en liten stillhet til før han dytter avisa si mot meg, peker på en kjendis i avisa og spør "syntes du han er kjekk?" "Eehm, nei svarer jeg og som ren refleks spør jeg tilbake: "Syntes du han er kjekk?" Han stønner og svarer "jeg?! Nei, det syntes jeg ikke. Hvem syntes du er kjekk da?" Jeg tenker lenge på svaret før jeg i nesten desperasjon svarer "Brad Pitt". Da begynte han å bable om at han var skilt fordi han var homo og masse tull, så jeg la inn "Og Johnny Depp er kjekk". Han så på meg også begynte han å ramse opp mange kjendis navn (kjendiser som er kjekke). Så sier han "Harrison er kjekk, men han er kanskje litt for gammel for deg. Også har du meg." Jeg prøver å se vekk for å ikke le, men han spør "Syntes du jeg er kjekk, jeg er ingen kjendis?" Lenge sliter jeg med å holde maska og prøver å ikke og le og mitt endelige svar er "Man må ikke være kjendis for å være kjekk."
Jeg spør søstra mi om hu er ferdig snart, for han er så ekkel. Feit, gammel, slaskete blikk og måten han så på meg.. Han var dødsskummel! Det siste spørsmålet han stiller meg før jeg går er "Såå er du her fra Tønsberg da?" "Ja" og jeg ser måten han scanner meg fra topp til tå. *grøss*

Hvorfor er det så mange ekle og rare mennesker der ute?

cimg1170
Ett lekkert bilde av Anders og meg som er veldig spente på Colombia dagen..

cimg1167
I klasserommet og Anders som prøver å lage ett fingertriks for å få fingrene sine til å se ut som ett kjønnsorgan (ikke spør)..

cimg1171
Kristina som har en lekre bakgrunnsdansere i bakgrunn

cimg1184
Brev jeg skrev til barna på barnehjemmet.

cimg1185
Tegningene Kristina og jeg lagde. En kanin og en piccachu selvfølgelig (:


Ett sånt snilt menneske

OBS: Dette innlegget skulle ha kommet i går. Takk til blogg.no, gikk ikke det...

I dag har jeg vært det. Litt i hvert fall. Da jeg satt på bussen på vei til skolen kom det en gammel dame på og sa ?nemmen, er det ingen ledige plasser??. Jeg reiste meg opp og sa ?du kan godt sitte her, jeg skal av snart uansett.? Hun sa takk, men akkurat da hun skulle sette seg, gjorde en enda eldre mann enn henne, akkurat det samme! Så hun valgte å snu og sette seg der isteden.
Så ble jeg ståenes der da, som en dust. Gadd ikke å gå å sette meg heller, skulle jo snart av bussen uansett.

Etter skolen kjørte jeg hjem med pappa og vi stoppet på butikken. Ved smågodtet stod en gammel, meget krokbøyd mann og skulle ha smågodt. Jeg spurte om han trengte noe hjelp, og da sa han noe uforståelig, så jeg spurte igjen. Da svarte han ?Åh, men er du ett sånt snilt menneske! Men neida trenger ikke noe hjelp.? Han sa også noe sånt med at det var hyggelig at en sånn ung jente tilbød hjelp. Han klarte jo så vidt å ta ut noe smågodt, men jaja.

Gamle folk sier som oftest nei hvis du tilbyr dem hjelp. I hvert fall i mine tilfeller. Tilbød her om dagen en gammel dame om hjelp til å pakke ned varene, men hun sa nei.
En annen gang satt jeg også på bussen, og en gammel dame strakte seg fælt etter stoppknappen, så jeg spurte om jeg skulle trykke på den for henne. Hun sa ja, men da jeg hadde trykket sa hun ?jeg skal ikke av før neste stopp da.? Så stoppet bussen, og ingen gikk av, og igjen følte jeg meg som en dust.

Gamle mennesker er vanskelige å ?tilfredsstille?. Man veit aldri med de.. Jaja, jeg prøvde å være snill i hvert fall.


oldpeoplecrossing


Syk, avhengighet ++

Takk for innspill (de få jeg fikk) :) Jeg skal sjekke litt rundt på blogger nå, når jeg får tid :) Men ikke i dag, broren mi har bursdag, og hvert øyeblikk står hele familien på døra.

På torsdag hadde jeg fri og tenkte, endelig.. sooove. Men klokken 8 en gang ble jeg ringt, og mannen i det andre røret sa "Hei, jeg er interesert i annonsen din om den motoren!" Hæ? Er det første jeg tenker... Min annonse om en motor? Det viste seg at han hadde ringt feil, fordi det finnes en person der ute i Norge som har helt identisk nummer som meg - bortsett fra at mitt nummer slutter på 64, mens den mystiske personen slutter på 54.
Så da var den fridagen ødelagt... Neida, ikke helt.

I natt derimot våknet jeg klokka tre av hodepine. Jeg kan aldri husket å ha våknet om natta av hodepine, men i natt gjorde jeg det. Er kjempe forkjøla, og det er slitsomt.. Skolen er også slitsomt..
Mer fornuftig har jeg ikke å blogg om!
Er forresten helt enig det om Regine Stokke. Jeg blir helt rørt av bloggen hennes og jeg heier på henne 100%!

Er forresten helt avhengig av Pet Society. Har snart spilt det i ett år! Er ikke så avhengig som før da.. Det er uansett ett spill på facebook... Nesten sånn som farmvill som ALLE har dilla på nå (ikke jeg).. Kan ikke bli hekta på flere dumme spill på face..

petsociety

Søken etter en god blogg

Jeg har lyst til å lese en blogg. En god blogg. En blogg som ikke så mange andre leser eller er på blogglista. Jeg hater å lese, så særemnet mitt (går i 3 klasse) er om barnebøker, derfor orker jeg ikke å alltid lese gjennom hundrevis av blogger for å finne en god en.
Men det er jo selvfølgelig visse ting jeg ikke vil lese om. En moteblogg har jeg ikke lyst på med dagens "outfit" hver dag. Heller ikke noe platinablond som kaller seg "Barbie ett eller annet". Eller folk som er gjennomført dumme og skriver ting som blir altfor dumt. Selv skal jeg ikke skrive noen navn eller blogger for jeg henger ikke folk ut, men folk kan tenke seg til hvem de er.

Du har jo for eksempel de som er VELDIG for miljøet og vi må bli mere miljøvennlige, MEN de farger håret som ett helvete. Aner de hvor mange skadelige kjemikalier for miljøet det er oppi en sånn hårfarge og hvor lite miljøvennlig det er ? Eller de som er såå sterkt mot pelsindustrien, MEN de bruker fuske pels. Altså kom igjen! Fusk eller ikke, pels representerer dyr og dyremishandling og du går faktisk rundt og reklamerer for pels. Alle vet jo ikke at akkurat du bruker fuskepels så da er det helt greit. Bruker du pels står du for pelsindustrien og hva den innebærer.

Nå gidder jeg ikke ta flere eksempler, men jeg vil ha en bra blogg. En som skriver bra og morsomt! Ikke en som "i dag var jeg på skolen, spiste to knekkebrød til lunsj og nå har jeg masse lekser. Senere i kveld skal jeg se på Gossip Girl". Det er kjedelig.. Nå vet ikke jeg hvordan min blogg er og hvordan folk oppfatter min, men vær nå så snille å gi meg en god anbefaling av en blogg!

Og nå vil jeg helst ikke se "ida wulff sin!"

:)

Så forresten på Oprah her om dagen, og da lærte jeg at alle ser på sin egen bæsj. Så hvis du syntes du er rar, gjør alle andre det også. Oppmuntrende eller hva?

dnkjdsnkljsdn


OBS, glemte å si! Vil heller ikke lese om pupper.

En plagsom dag

Kom nesten nettopp hjem fra skolen. 8 timer norsk er ikke veldig gøy. Vi skulle blant annet se på filmen "Sult" av Knut Hamsun. Den var lagd i 1965, og dårligere musikk, skuespill og effekter, ja alt.. Det skal du lete lenge etter. Men det var jo 1965 da!
Og den ene lidelsen etter den andre, for etterpå var det norskstil -_- Den gikk så dårlig at det er flaut! Men det var veldig vanskelig.

Ellers så sitter jeg på nettby (flaut), men er der for å slette profilen. Har ikke vært innom på over ett år og det er hverken gøy eller noe annet. Men det tok ikke lang tid før en fyr begynte å skrive til meg. Og enten er jeg ikke klar nok, ellers så er han helt blåst i hodet og skjønner ikke hva jeg skriver. Her er ihvertfall min siste samtale fra nettby før det er "goodbyyyye 4 EVAH" :

Han: driver denne jentaa med a?;D må si at du var en veldi skjønn jente (: håper ikk du tar deg nær av det ;P men sa bare sanheten jeg (a)
Jeg: Jeg er nok ikke den første du har skrivd det her til...
Han: OKei ;) kan jeg bli kjent med deg?
Jeg: Ehm nei...
Han: Hvorfor ikke?
Jeg: jeg har hverken ett ønske eller ett behov for å bli kjent med deg. Hvorfor skulle jeg?
Han: Takk, fordi du så nydelig og pen jente :) jeg sendt ikke til alle du sier sånn brev, kanskje noe:P kjønner ddu?
Jeg: uheldigvis så skjønte jeg. Og at du sendte til noen, viser bare at du er desperat, og det er ikke jeg..
Han: hhehehe okei ;) men jeg kan bli kjent med deg? :) kanskje :)
Jeg: kanskje,.. eller bare ikke..
Han: Hehhe okei ;)hvordan jeg er syns du? er snill jeg eller slem ellers
Jeg: Jeg syntes du er plagsom
Han: hvordan du vet? det er ikke jeg helt ærlig, hvis jeg lyver er dum jg :(
Jeg: Hvordan kan du svare det? Du spurte jo nettopp om jeg syntes du er snill eller slem, og etterpå sier du "hvordan vet du det?" Du ba meg jo om din mening. Og etter det inntrykket du har gitt meg her på nettby er du veeeldig plagsom og det VET JEG
Han: okei. hade :(

Og dette var en av grunnene til at jeg slettet meg fra nettby...

Dette var min spennende hverdag!

nettby20community

Svaret på verdensproblemene

Jeg sitter å ser på en debatt (faktisk) på NRK. Det er om at Norge ble igjen kåret av FN som verdens beste land å bo i. Og det minte meg om en samtale jeg overhørte på biblioteket på skolen da jeg gikk i 1 klasse (på videregående).
Det var noen litt eldre gutter som hadde en samtale og de visste svaret på verdensproblemet! Og svaret får å løse det var: "Kvinner går ut av jobben og blir hjemmeværende".

De hadde også veldig mange "gode" argumenter for hvordan de mente dette.
1. Mannen ville ikke være utro, siden kvinnen alltid ville være hjemme "klar" med mat og alt annet.
2. Alle utlendinger får seg jobb, siden noen må jo erstatte kvinnene, ergo ingen arbeidsledighet.
3. Homser vil det ikke bli mere av. Alle menn vil jo ha en kvinne hjemme i huset! Hvorfor være sammen med en mann da?

Så, de hadde sikkert noen flere agrumenter, men jeg syntes hele samtalen var helt syk. Og det værste var at de var helt seriøse. De mente på alvor at kvinner helt klart skulle være hjemme, og bare hjemme.
Selv er jeg ikke heelt overbevist over at dette vil løse alle verdensproblemene, og aller aller mest hadde jeg lyst til å slå alle de guttene i hodet med en stor klubbe (eller noe annet hardt).
Hva mener dere?

01324houseworkrulesposters
Dette er svaret på ALLE verdensproblemer!

Re-camp

Det er flaut å komme hjem fra to dagers re-camp med AFS og si "jeg tok ikke ett eneste bildet". Jeg tok faktisk ikke kameraet ut av kameraposen engang! Men jeg var den eneste med kamera og jeg følte aldri får å ta bilder. Da måtte jeg inn på rommet og hente det, og passe på det og sånn. Og jeg er så stressa for at noe skal bli stjålet såå...
Jaja..

Vi var på ett sånt vandrehjem i Oslo (bodde der altså). Det flaueste var da vi skulle gå og alle stod uti resepsjonen hvor jeg klarer å komme borti en kjempe vase med veska og den knuser. Da var jeg ikke høy i hatten.
Det var mye snakk om hjemreise og hvordan det var. Vi skulle ligge på gulvet i mørket og tenke på ting. Så sa de ting vi skulle tenke på "vennene, vertsfamilien" osv.. Men da vi kom til "tenk på en gang du følte deg skikkelig dårlig" følte jeg meg skikkelig dårlig p.g.a. du vet hva. Så jeg måtte gå ut av rommet å gråte en skvett. Jeg gikk ut og der stod det en japse (eller noe sånt) og sa "Chees Cryyyiiing".. Det var teit og ikke akkurat det jeg trengte å høre. Ihvertfall så gikk det nå over! Og det ble en hel del "hurtig-gris" spilling på kvelden! Det er kjempe gøy! (ett kortspill, alla Gris, bare gøyere!).

I dag fikk vi ihvertfall tilbake brevet vårt. Jeg skrev det 28april 2008 (eller noe sånt). Det var helt vilt og jeg skrev så mye teit i det brevet! Fire håndskrevne sider av tull! Trodde jeg skulle dø da jeg fikk det tilbake!
Da jeg satt på Oslo s på subway og ventet på toget så jeg en sånn kurdergutt komme løpende.. Jeg så han lenge og jeg visste fort hvorfor han løp. Så løp han forbi, meget andpusten. Like etter kom det en eldre mann, med skadet på benet (han løp dårlig) og da han kom forbi meg så han på meg og ropte "stopp tyven! Han har stjålet fra meg!" Vel, jeg fikk veldig dårlig samvittighet siden jeg så han fra lang avstand og skjønte med en gang at han var en tyv (blant annet fordi, hvorfor løpe så fort der og fordi jeg har blitt vedlig flink til å tenke det værste generelt om folk etter Venezuela. Så jeg trodde ikke han var en tyv BARE fordi han var kurder, hvis noen skulle ønske å påstå at jeg er rasist).


Ihvertfall, jeg stoppet han ikke og de løp begge videre. Fikk nesten så dårlig samvittighet for at jeg ikke huket han eller noe sånt, men... Sånn er livet liksom. Pass på sakene dine. Og det er jo ikke så veldig mye jeg, en 17år gammel jente kan gjøre. For alt jeg visste kunne han jo ha våpen på seg, så man burde jo ikke blande seg. Det var sikkert bare en lommebok eller noe sånt han tok. Joda, vet det er kjipt, men kort og sånt får du sperret og det meste får du tilbake.


Men det er kjipt å bli frastjålet, det vet jeg. Selv sitter jeg med ett tap på 10 000kr jeg ikke får i erstatning og uvurderlige bilder fra ett helt fantastisk og spesielt år, så det svir.. Men sånn er livet...


Oslo i morgen

Kristina og jeg så en veldig bra film i går faktisk! Den het "the uninvited" og jeg vil anbefale alle å se den!
Ellers var jeg i byen i går og fant noen fine sko! Tror jeg må kjøpe de i morra. I dag har jeg holdt på å rydde rommet. Finner masse gøy fra Venezuela. Fra første dagen hvor vi ga hverandre msn (vi norske).

Skal forresten på re-camp med AFS i morra. Dra inn til Oslo og være på campen fra lørdag til søndag.. Mmm gratis Oslotur (ikke at jeg får henge masse i Oslo da :( ) Jeg tror det kan bli veldig gøy! Vi skal "bearbeide hva som skjedde i løpet av året". Jeg har jo AFS værste historie noen gang.. Ok, nok om det!
Mobilen er forresten klikk :( Skjermsparere vil nemlig ikke på! Og skjermspareren min er en kjempe søt kanin! Så det er veldig dårlig gjort...

Ser på bilder fra turen jeg hadde til Las Vegas med vertsfamilien og film! Super koselig! <3

Så litt bilder fra Las Vegas og fra Caracas (hovedstaten i Venezuela)

dsc00160

dsc00172
De måtte stå på fortauskanten får å bli sånn nesten like høye som meg :P

dsc00177
I "Venetia"

dsc00332
Søstra mi som gleda seg veldig til Chris Angel. Skuffelsen ble stor da det viste seg at han sugde..

dsc00361
Kusina, pappa og søster med drinkene sine

hpim6721
Utsiden av Caracas sett fra flyet (der vil du ikke bo)

hpim6732
På motorveien

hpim6734
Politiet (eller skal jeg si purken (*grøss*)). Grøss til ordet "purken" altså

hpim6735
En ganske fin buss faktisk

hpim6743
Gate. De fattige bor sånn baki-oppi der

hpim6756
Caracas

hpim6757
Caracas

oktober 2009
ma ti on to fr
      1
2
3
4
5
6
7
8 9 10
11
12 13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23 24
25
26
27 28
29
30
31