Min jul i Venezuela

Jeg kan godt si at i år har det vært en veldig annerledes jul. Jeg har jo vært mye på plaza som jeg har fortalt om. Der kom det blant annet en mann opp i ansiktet mitt og begynte å fortelle meg om hvor mye jeg lignet på datteren hans. Jeg visste ikke helt om jeg skulle ta det som et komplimang eller fornærmelse. Han var veldig mørk, skitten og hadde ca. 3 tenner i hele munnen. Og han bablet om hvordan han var arkeolog i Russland.. Så trodde han også at jeg var hele 25år! Det visste jeg heller ikke om jeg skulle ta som et komplemang eller fornærmelse. Altså halloo, det er nesten ti år eldre. Jeg fylte nettopp 17. 25 er ganske gammelt (ihvertfll foreløpig i midt hodet). Han var ihvertfall kjempe ekkel.
En annen mann bærte dyrekjøtt i en muggen trillebor. Ogsaa veltet hele trilleboren og alt bare rant ut og nesten traff meg (var i nedoverbakke rett foran meg) Og da snakket vi griseben, innvoller og lever som hverken har blitt kokt eller stekt.. Bare rent, slimete og ekkelt dyrekjøtt. Jeg var nesten på å kaste opp. Spesielt etter at han bare tok opp alt kjøttet som falt på bakken og puttet det TILBAKE i trilleboren og tok det inn til matstedet.
Også mange som spør meg om jeg vil ha litt coka cola (cocalita). Jeg sier selvfølgelig ja, også blir jeg sittenes med ett glass, fult med ren whisky. Hvordan kunne jeg vite at cola ble oversatt som whisky? Jeg hadde ikke så mye valg enn egentlig bare å drikke det (av ren høflighet).

Jeg har jo også byttet familie (for de som ikke har fått med seg det). Jeg sitter i Romulos seng med hans pc. Romulo selv er på jobb. Nesten alle er ute. Jeg har ikke så mye tid til blogging egentlig. Fordi jeg må pakke. Skal sove over hos moren min i min gamle familie og i morgen tidlig reiser vi til Valencia og Caracas (for to uker). Hun tar meg med på ferie. Skal blant annet også til stranda! Gleder meg helt vilt! Det blir deilig. Komme vekk.

Det er rart at jul er over. Selvom for meg føles det som om det kunne vært en helt vanlig dag i juli. Lillejulaften gikk på å flytte og kjøpe wii spill. Jeg tror jeg kjøpte 5 wii spill (Eller Romulo gjorde det. Jeg bare pekte ut hvem jeg ville ha) og han kjøpte noen for seg selv. Jeg var også i Sambil og tok bilde med julenissen! Jeg satt på fanget hans og fortalte om hva jeg ønsket meg til jul. Det var vel en bil, og en kjekk kjæreste med masse muskler.
Julaften var egentlig ingenting. Hele familien satt i alkoholbutikken og jobbet (jeg med dem). Jeg dro også senere ut og kjøpte piratkopier da! Så nå har jeg hele samlingen av "Pirates of the Carribien" :D Senere på kvelden besøkte vi litt familie, men det varte ikke særlig lenge. En annerldes jul definitivt (OG med fyrverkeri). Det er fyrverkeri hver dag nå. Så nyttårsaften kommer ikke til å bli særlig spesiell. Første juledag sov vi. Lenge.. Også var det å åpne pakker. Ikke at det var noen særlig for meg. Jeg fikk et armbånd av moren til Romulo. Og av Romulo fikk jeg en svampebob tannbørste (for 2+), barbie tannkrem og en tåteflaske. Han syntes jeg er så baby, så da måtte jeg jo bare ha babyting! Vel, jeg er ikke såååå baby, men jeg skal heller ikke påstå at jeg er den mest modne her i verden heller.
Det er vel ting sålangt. Håper jula hjemme er like fin og hvit! :D

Meg på julaften
img1464
Bil med svane
hpim6244
Trollmenn
hpim6245
Piratkopiene mine (hele 60kr :O )
picture 003
Tannkremen og tannbørsten min
picture 002
Tåteflaska mi
picture 004
Meg med julenissen (grusomt bilde)
picture 001

Familiebytte og en stjålet Venus :(

Jeg har hatt en krise i dag. Faktisk hele helga. At noen kan være Så tilbakestående og faktisk stjele min venus barberhøvel fra dusjen! Det er helt uakseptabelt! Før jeg reiste hit (Venezuela), snakket jeg med en norsk jente som var her da. Og hun fortalte at her er det bare billige, engangshøvler og du finner ikke engang barberhoder til en Venus, eller hva enn du har, så ta med fra Norge. Og det var nettopp det jeg gjorde. Tok med min egen venus og en haug med hoder. Men nå, nå er den BORTE!
Sterkt mistenkte jeg vaskehjelpen, men hun sa hun ikke hadde gjort det. Fortsatt... Mistanken er der. Jeg har ikke hatt den siden fredag. Nå nærmer det seg jul og nyttår med kjoler og penklær. Uansett, så er jeg jo i et tropisk land hvor man går mest med shorts og topp (Ihvertfall jeg). Men nå?! Hva gjør jeg nå?! Jeg kan ikke vise meg ved bassenget uten en "nypusset" bikinikant. Jeg kan ikke ha shorts, eller bruke en topp! Busk, busk, busk! For meg er dette krise. Jeg føler meg kjempe ekkel med hår og er avhengig av min Venus! Men virkelig..
IT IS SO RETARDED TO WALK INTO ANOTHERS SHOWER AND STEAL A SHAVER!
Romulo sa han kunne bestille en ny en til meg fra Amerika.. Men likevel.. Billige, ræve, engangshøvler blir nok min framtid de neste ukene nå.. :(
Og jeg har faktisk lett høyt og lavt etter den. Overalt på badet på rommet mitt og i hele huset generelt. Borte er den, og borte blir den.. :( :(

Ellers så er det jo bittelille julaften. Og i morgen er det lille julaften.. Jeg kan ikke tro det selv. Og det mest triste er vel at på lille julaften må jeg bruke tida mi på å pakke ferdig alle koffertene, reise og plassere meg inn i en ny familie. Jepp, nå har jeg bytta familie. Jeg flytter inn til Romulo og Omar. Jeg tror det blir bra. Veldig bra, men likevel er det trist at det ble sånn. Det har vært mye greier, så det skal bli godt å starte på nytt. Forhåpentligvis blir jeg boenes der, men kan godt hende jeg blir flyttet igjen.
S
å dette er jula mi. Håper jula er bra der hjemme! Savner hjem. Ihvertfall nå.

God jul alle sammen! Feliz navidad para todos!

Plaza

Vel, jeg lovet jo å legge ut noen bilder fra plaza. Så i dag var jeg og tok bilder, noe jeg nesten angrer på. Heksene er kjempe impåslitne. Mens jeg stod og tok bilder med de, hvisket de "frekke og skitne" ting i øret mitt og smasket og det var egentlig bare ekkelt. Alle heksene er jo menn. Jeg fikk også mange heksebarn etter meg, siden her har de et bilde av at alle hvite mennesker er rike. Så plutselig hadde jeg hundre barn som moste meg opp i veggen og tigget etter penger, og det var søren meg vanskelig og jage de vekk!

Uansett, her kommer bildene!

lll 087

lll 090

lll 091

lll 092

lll 093

lll 097

lll 100

lll 103

lll 112

lll 114

When you cant take control of your nose

Det er kjedelig å vare syk. Jeg har forkjølelse. Ikke at jeg føler meg syk, jeg bare har en kjempe tett nese (enn jeg noen gang kan huske) og en litt rusten hals. Jeg har ikke smakt eller luktet noe på seks dager nå. Og jeg har fått ekstremt mye godt og nytt å smake på! Også har jeg ikke smakt en eneste ting av det :( Og jeg vet heller ikke hvordan jeg skal si "Nese mi er så tett at jeg ikke lukter eller smaker noe" på spansk. Og det har jo selvfølgelig vært ekstra mye spørsmal denne uka som for eksempel "Hva smaker det der i salaten din Vilde? Salt eller søtt?" øøøøh... s.. salt. .? Eller da jeg måtte lukte på forskjellige såpemidler og si hvem jeg syntes luktet best. Jeg pekte på en tilfeldig en, og da var responsen "ihju, Vilde! Vuacala!" (Vuacala = ekkelt).
Jeg bare hater når nesen lever sitt eget liv. Den snørrer når den vil, og ekstra mye på de dårligste tidspunkt. Den får deg til å snorke. Den gir deg en merkelig stemme. Du nyser mer. Du mister smaks og luktesansene (og ikke kom med "Vilde, ta nesespray!" Som om jeg ikke har prøvd det flere ganger). Dumme nese. Jeg savner å smake og å lukte.. Trist..

Uansett så er det full jul her! På tirsdag ble jeg vekt av min mamma og hun sa "Vilde, nå drar vi til Colombia! Vi drar nå!" Jah, så ble det Colombia da! Og endelig, SHOPPING! Jeg elsker Colombia! Det er tryggere og mere regler som folk FAKTISK følger. Færre folk tuter og det er billigere og bedre og shoppe der. Colombia er stedet!
Jeg kjøpte også en kjempe fin reggeaton CD fra taxi sjåføren i går. For hele 10kr! Fine, fine piratkopiene! Det er også full jul på plaza! Jeg var der i dag. Og det var tog. Og mange hekser. Jeg aner ikke hvorfor, men hekser er veldig forbindet med jul her. Noen i togene også tigget for pengene, og noen kom opp i ansiktet mitt og sa "Se, vi har lik øyenfarge! Begge har BLå øYNE! Så, gi meg penger, vi er jo liksom på lag!" At begge hadde samme øyenfarge var tydeligvis GOD grunn får å gi noen penger. Men jeg hadde ingenting. Det var også noen biler som også stoppet bare får å si at begge hadde BLå øYNE! Vel, det er alltid jeg som har de mest blå øynene. De her borte som ikke har brune øyne, har en merkelig blanding av blå, gusjete, grønn, grå, brun. Spesielle øyne som du ikke ser særlig i Norge. Det var også mye pirking i ansiktet mitt med de lange, ekle, hekseneglene og mye "GRINGA!!" Men jeg er IKKE GRINGA!
Jeg bor i en mindre by med veldig fattig folk og alle er nokså mørke, så det er jo helt UTROLIG og se en så HVIT person som MEG! OMG! Og gringa, ja, jeg burde nesten nevne hva det er. Gringa/gringo er de som er fra nord-Amerika. De blir kalt Gringo (gutt), gringa (jente). Og nord-Amerika er det eneste stedet folk her vet det bor hvite mennesker. Så sier jeg "Noruega" og da blir det laaaang taushet, også "Oja! Noruega! Aner ikke hvor det er!" Men uansett, gringa er fornærmelse! æsj!

Jeg var også på kjøpesenteret i dag! Og det var koselig og vi var på kino og så "den dagen verden stod stille" eller noe sånt, egentlig ganske kjedelig.. Og etterhvert mens jeg gikk rundt kjøpesenteret tok det ikke lang tid før jeg oppdaget en litt mer impåsliten politimann. Og spesielt irriterende var det da han kom opp i ansiktet mitt og begynte å bli litt "hooola, oh du er så pen, øynene dine, jeg smelter av deg bla bla bla..." Jeg skjønte ikke halvparten engang, men jeg kjente en smule ubehag. Hvis politiet blir impåsliten og vanskelig, hvem går du til da? Og at han fulgte etter meg, mens jeg gikk med kusinene mine på tolv som nesten knakk sammen av latter, mens jeg halvveis løp rundt i hele kjøpesenteret får å riste han av meg, gjorde det hele egentlig enda mindre gøy. "Mira, mira, venga, venga!" (se, se, kom, kom!) Og han var jo ikke noe kjekk engang!

I morgen skal jeg ihvertfall på plaza igjen, OG kameraet blir tatt med, så mest sannsynlig kommer det ut bilder av "greia" på plaza´en. Og da kan dere få se heksene og andre fine ting :)
Og forresten! Pass dere får kosebamsene heksene har. Det er ikke fult så gøy å få hundre kosebamser kastet på en (spesielt ikke hvis du har kortbukse (shorts)) !

Juleferie :D

Så nå har jeg også hatt siste skoledag på skolen (den var på fredag). Den ble ikke heeelt som jeg trodde. De sa det skulle bli masse musikk, og da tenkte jo jeg selvfølgelig julemusikk. Men, istede var det kjempe høytalere med full reggeaton, salsa og merrenge! Jeg lærte både litt merrenge og salsa. Jeg klarte å danse det, men jeg kan si jeg ikke er i nærheten av og ha latinamerikanske hofter!
Jeg kunne ikke gå ett skritt ut av klasserommet uten å få en hånd grafsende etter meg og det ble dansing heeeele skoledagen! Vel, litt leking med barna også, siden to av klassekameratene mine tok med seg barna dems på skolen :D Kjempe søte!

På lørdag var det Promo festen. Jeg var selvfølgelig syk, men det stoppet ikke meg. Jeg blir alltid syk på dårlige tidspunkter. Men jeg dro likevel! Og blant annet da jeg ventet utenfor lokalet, så jeg en gammel dame stå med en tung pose og prøvde å krysse veien. Hun ble stående i kanskje tre minutter, men klarte ikke å krysse. Alt for mange biler, og ingen stoppet. Så det endte meg at jeg reiste meg, gikk bort og spurte om hun trengte hjelp med å krysse. Så holdt vi hender, og pent krysset veien. Jeg kan love deg at det ble ekstremt mange rare blikk og roping etter meg. Mine andre klassekamerater skjønte ikke hva jeg drev med, og sa at jeg ikke kunne drive å leke slik i veien (det var jo ikke akkurat det jeg gjorde, men det var slik det ble oppfattet).
Uansett, det ble en takknemlig gammel dame og mange ord på spansk til meg som jeg ikke skjønte. Forhåpentligvis var det noen velsignelser fra Gud og andre snille ord. Selve promo´et var også kjempe gøy, og det ble enda mere dansing!

Og nå har juleferien startet for fult. Og her i Palmira (min by) er det ekstra mye festing! Hver dag klokka tolv er det tog, og masker og gøy og nisser og godteri og gratis alkohol! Alt dette skjer på plaza´en som er rett rundt hjørnet av huset mitt! Det er definitivt ikke som jul hjemme, men gøy med en annen opplevelse! Selvom julefølelsen ikke er der i det hele tatt :P

Powerba¿guy?

Jeg satt og hørte på sangen "Rumors" av Lindsay Lohan. Den hørtes veldig kjent ut, da jeg kom på at de spilte ofte den sangen når jeg satt og spilte spillet "Powerbabe". Det spillet hadde jeg helt glemt! Og da kom jo selvfølgelig fristelsen på å gå inn på spillet igjen bare for å sjekke det ut. Og da jeg skulle lage en ny profil oppdaget at jeg kunne lage en gutt! Jeg trodde spillet var for jenter, siden det handler om bitching og hele spillet heter powerBABE.
Men da kunne jeg likes
ågodt lage en gutt for å se om han kunne "bitche" litt også. Men det gikk ikke. Powerbabe har blitt noe helt annet. Selvfølgelig, du kan fortsatt være frekk mot andre jenter, men du kan også finne den store "flørten" -_-
Det ble egentlig en helt stor skuffelse p
å meg, siden jeg håpet jeg kunne være en gutt som bitchet mot andre gutter og jenter. Men det gikk ikke. Jeg hadde ikke adgang til "bitche-rommene" engang. Dumme spill.. Jeg kom på hvorfor jeg sluttet å spille det ....

6520061110073427small

Jul + tolv og en halv krone

I dag kom Svandis på skolen! Hun byttet til min! :D Så nå er jeg ikke den eneste "gringa´en" lenger! Det var kjempe gøy, selvom vi ikke kom i samme klasse. Uansett så var det masse juleforestillinger og gøy på skolen i dag. Hadde vel egentlig ikke time.
Nå er det bare to dager igjen til det er juleferie. Deiliiig...! Det var synging på skolen, danseopptredner, julemusikk og kos :) Og selvfølgelig bomber. Her bruker de bomber til jul. Små sprengstoff ting alla kinaputter på en måte, men de smeller noe helt sinnsykt! Og alle slepper de rundt om kring. Jeg visste ikke om dette "julefenomenet" , så forrige uke hørte jeg plutselig et kjempe smell og kjente at hele klasserommet rista. Jeg spurte hva det var og svaret var "Bomba". Og hvorfor disse "bomba?" "Jo, fordi det er jul!!" Vel, jeg vet ikke helt hvor julefølelse jeg får av høye smell, skriking og ett klasserom som rister, men sånn er det her!

Håper det er full julestemmning hjemme med snø! Hasta lluego!

Sthefany og jeg med julepynten
lll 005
Svandis og mig på skolen <3
lll 042
:)
lll 043
Juleting-tale
lll 064
Maria og Josef
lll 067
Juledans
lll 069

Og ja, dette er faktisk en ekte mynt! Jeg trodde det ikke selv. Det er tolv og en halv. En i seg selv er helt verdiløs, men har du to, blir det sånn ca hele 50ore!
lll 084
Hurra for mig!

Så nå er da bursdagen min over. Min første bursdag borte fra familien. Min første bursdag som ikke var i minus grader. Jepp. Det har fortsatt ikke gått opp for meg. Hverken fordi jeg har noe desember eller julefølelse. At jeg er 17år er rart. Nå er det bare 365 dager igjen til jeg er 18 og kan gjøre hva jeg vil!
Jeg kan gifte meg, flytte ut, kjøpe røyk, kjøpe øl, kjøre bil og jeg kan til og med gå inn i militæret, gå i krig og drepe folk. MEN jeg kan ikke kjøpe sprit. Hvor merkelig er vel ikke det? Jeg kan godt ha ett maskingevær i hånda, men en spritflaske! Fyfy..!

Jeg våknet opp og ting var helt vanlig. Jeg fikk et halskjede og øredobber av bestemor. Så dro jeg på skolen. Der fikk jeg både brev og armbånd i gaver fra venner. Og i lunsjen hadde de kjøpt kake til meg. Og selvom navnet mitt stod med to e´er (Vildee), er det fortsatt en av de fineste kakene jeg noensinne har fått. Så sang hele klassen bursdagssangen på spansk også var det kake, cola og kos <3 Helt herlig.

Jeg dro hjem, da Romulo sa jeg måtte komme til sambil. Jeg dro dit og der satt alle vennene mine. Ivo og Romulo sa at de spanderte hva jeg ville ha og spise. Jeg endte opp med kylling-popkorn og en McFlurry. Mmmm, takk Romulo og Ivo! Etter kos i sambil dro vi hjem til meg. Det var nesten alle utvekslingsstudentene fra AFS (ikke alle kunne) og Romulo. Jeg kunne ikke invitere så alt for mange, så jeg inviterte ikke noen fra skolen, siden jeg allerede hadde hatt kake og kos med dem. Vi fikk en hel del god snacks, så var det enda en kake. Jeg likte den faktisk!

Bursdagen min ble helt annerledes enn hva jeg hadde trodd og forventet. Men selv er jeg kjempe fornøyd! Nå er klokka elleve og alle har akkurat dratt hjem. Det er jo tross alt skole i morgen. Selv er jeg trøtt, så det er sengetid!
Hasta lluego! Que desquanses!

Theresa, Svandis og Lauren <3
lll 009
Lennard som leker med barna
lll 011
Ivo, Lauren, min tante Janet og jeg
lll 019
Kaka mi <3
lll 017
Tre av armbåndene jeg fikk :)
lll 024
Alexis og meg på skolen <3
n14710711861223523242


Colombia og nytt valg

En uke igjen til juleferie! Jeg gleder meg noe helt sykt. Selvom jeg ikke dro på skolen i dag. Var alt for trøtt. På torsdag stakk Svandis, Romulo og Ivan innom huset mitt etter at de hadde trent jiujitsu. Og vi stod på utsiden av huset (i oppkjørselen). Gata mi er egentlig et ganske stille sted og det var kjempe stille. Men så plutselig kommer en lastebil og stopper utenfor med motoren på. En ny lastebil kommet bak og de begynner å tute på hverdandre. En annen bil kommer i samme slengen med kjempe høy musikk, og til slutt klarte vi så vidt å høre hva vi sa til hverandre.
Hvorfor stoppet alle disse bilene også AKKURAT utenfor huset mitt.
Så roper familien min på meg og jeg går opp til dem og de sier "Pass dere for de guttene som står der, kom heller innenfor porten". Og da jeg snur meg får å gå ned til vennene mine igjen står det også en politibil der og en annen bil. Ja jøss, hvor kom alle disse fra? Jeg sier ifra til vennene mine at vi må gå innenfor porten og akkurat da blir det full slåsskamp ved siden av oss. Jeg tror det var trailersjåførene. Jeg er ikke sikker. Og det skapte jo litt kaos. Men da har jeg sett det også.

På lørdag dro jeg til Colombia. Og som jeg har nevnt tidligere går det en bro mellom Venezuela og Colombia. Den er kjempe lav og med lite vann i bekken, men uansett, gjett hva jeg så der? Joda, jeg så flere mennesker gå i vannet fra Colombia til Venezuela med kjempe store kasser bærende på ryggen. Ren SMUGGLING! :D De ville nok ikke betale tax (hvordan sier man det på norsk?). Så da har jeg sett det også.
Men Svandis fortalte noe kjempe irriterende i bilen. Og det var nemlig at det vil være nytt valg i februar. Og det er fordi at i fjor hadde de valg om Chaves kunne bli valgt som president en gang til eller ikke. Han tapte. Men nå har han funnet ut at det skal være gjenvalg (han var tydeligvis ikke fornøyd med å tape). Og hvis han vinner da, vil det bli fullstendig kaos og stor sjange for kanskje hjemsendelse av alle utvekslingsstudenter IGJEN. HVORFOR?! Chaves er dum...

AFS jentene <3 Fra venstre: Theresa (Danmark), Svandis(Island), Maggie(Tyskland), Stephanie(Tyskland), Lauren(New Zealand), Berit (Tyskland) og meg. Lol, legg merke til mitt høyre øyet (RøDT)
daas

Det er GREIT å like skolen :P

Okei, nå er en ny fellesmail sendt ut! Gi gjerne beskjed hvis du ikke har fått den, og eventuelt ønsker den. Uansett, jeg har det knall på skolen :) Og i dag var jeg så flink og tok med kameraet og fikk tatt en hel haug med bilder!
Forresten på slutten av året så har de Graduation (helt glemt hva ordet er på norsk). Men ihvertfall en feiring på at skolen er ferdig. Hver klasse må ha sitt navn på sin avsluttningsfeiring. En av klassene har navnet "Rules" (hvorfor akkurat det navnet, vet jeg ikke). Men vet dere hva navnet på vår graduation er i klassen vår? Den er nemlig "NORUEGA" (Norge på spansk). Wohoo, hvor gøy er ikke det!? :D Jeg syntes det er kjempe gøy. Takk søtinger fra skolen <3 Hihi :D
Så skolen er fantastisk for øyeblikket. Har det helt flott der og trives helt sinnsykt bra!

Sthefany og Angelica<3
lll 003
Keivy og Andrea<3
lll 004
Kateteret
lll 009
Madeleine<3
lll 017
Keivy og meg <3
lll 026
Skolen
lll 033
<3
lll 050
=P
lll 056
Barreto <3
lll 063
Skoleveien
lll 083
Klasserommet
lll 019
De herligste <3
lll 073

desember 2008
ma ti on to fr
1 2
3
4 5 6 7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17 18
19
20 21
22
23
24 25
26
27 28
29 30 31